FormationSprog

Komparative og superlativ adjektiver og adverbier

Hver af de eksisterende dele af talen har sine egne karakteristika. Alle af dem er opdelt i grupper i overensstemmelse med værdien, så deres egenskaber er helt forskellige. Nogle dele af talen er med til at sammenligne en ting med en anden, eller kvalitet. På grund af dette var der kategorier som komparativ og superlativ. Hvad de repræsenterer, vi analyserer i detaljer i denne artikel.

grader af sammenligning

Hver skoledreng ved, at adjektivet og adverbiet adskiller sig fra andre grupper af talen, der kan danne forskellige grader af sammenligningen. De kaldte denne form for tale, der varierer på grund af en sammenligning af en kvalitet til en anden.

Isoleret, som regel tre undergrupper:

  • Positiv effekt. I denne form af ordet er værd, hvis han ikke blev sammenlignet med nogen anden. For eksempel: en smuk (af sig selv), kold (ingen sammenligning med, hvad det var tidligere, eller senere). Men det kaldes primær grad, og i lingvistik videnskabeligt defineret som positiv.
  • Den sammenlignende grad. Et ord i denne udførelsesform brug, når korreleret en kvalitet af objektet eller andre fænomener. For eksempel, stor - mere (end den første), trist - trist (end det var før).
  • Superlativer. Brug den, hvis de ønsker at udtrykke den højeste kvalitet blandt de andre som ham. For eksempel: lys - lyset (mest), sjov - det sjoveste.

adjektiv

Af de mange forskellige dele af talen den rolle at danne en grad tildelt adjektiver og adverbier. Forklar dette er enkel: hver af dem repræsenterer en kvalitet af objektet og dets tilstand. Og det er ikke svært at sammenligne med hinanden.

Den sammenlignende grad (adjektiv) dannes på to forskellige måder:

  • Simple. Til basen tilsættes et ord eller suffiks er dens -s: hvid - hvidere (hvidere), farverig - farverige (inking).
  • Complex. Ved den positive grad erstatte ordet "mere" og "mindre": varmere - mere end (mindre end) en varm, forfærdelig - mere (mindre) forfærdeligt.

I vanskelige tilfælde, ikke muligt at danne en simpel komparativ grad. Så brug et kompleks. vi sætter ordet "alvorlige" Disse eksempler.

Superlative formation har to metoder:

  • Simple. Til basen (adjektiv) tilføje suffikser -eysh eller -aysh: kære - min kære.
  • Complex. Det er dannet af den ekstra ordet "mest", "alle": den mest venlige, venligere alle.

Nogle gange for at forbedre foranstillet -nai: det bedste - det bedste.

adverbium

Denne særlige del af talen er stort set uændret, har ingen endelser og declension system. Men hun har en anden evne. Samt adjektiv, biord der i form af den overlegne og sammenlignende.

Sidstnævnte er udformet med:

  • tilføjelsen af endelsen er dens (den nemme måde): langsomt - langsommere, ren - renere.
  • Ord hjælpere "flere" og "mindre": lys - mere end (mindre end) en lys, moderne - mere (mindre) mode.

Adverb superlativer sjældent dannet af suffikser -ayshe, -eyshe: føjelig strengt. Sådanne former kan vi ofte finde i litteraturen af de sidste århundreder.

Er mere tilbøjelige til at bruge ordet "alle" (den hurtigste), "maksimal" (så kort som muligt).

For at forbedre præfikset bruges -nai: mest.

resultat

Hver dag vi sammenligner én ting, kvalitet eller effekt til en anden. I talen, har vi ikke engang tænke på de måder, som vi hjælper i dette. Nu ved vi, hvordan man kan danne et brev til komparativ og superlativ. Glem ikke, at denne funktion kun har adjektiver og adverbier. Uanset hvordan du vil opnå dette - ved at bruge suffikser eller ved hjælp af specielle ord, så glem ikke, at ikke alle former har en eksistens. I dette tilfælde, er det værd at tjekke dem i ordbogen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.