FormationSprog

Tallet som en del af talen. Henvisningstallene: eksempler

Tallene i hverdagen spiller en vigtig rolle, med deres hjælp folk bestemme antallet af elementer tikker, bestemme massen, omkostninger og orden af partituret. Ord, der kan udpeges skriftligt ved at skrive bogstaver og tal, der kaldes navnene på tal. En anden definition er: kardinal - ord for en sekvens nummer, eller nummeret.

Grammatiske træk ved henvisningstallet

Alle tokens betegner heltal og brøker, og antallet af personer, dyr eller genstande, yavlyalyutsya bestemt gruppe af ord, hvis sammensætning er fuldt dannet og ændrer sig ikke.

Sådanne enheder er en af de vigtigste, eller, som de siger, væsentlige dele af talen , og kan have en vis notation:

• begrebet antal som sådan: fem, ti, femten, og så videre;

• Antallet af visse elementer: to biler, seks huse;

• den samlede værdi af flere elementer, der tælles.

Henholdsvis og de spørgsmål til dem er som følger: hvad kontoen? hvem? hvor meget? Afhængig af værdien og spørgsmålet, som er ansvarlig tal, de er opdelt i flere typer (vi vil diskutere dette senere).

For eksempel: Tredive (emne) er deleligt med ti. Seks 6-36 (nominel del af prædikat). Taler om det sted, tal i en sætning, skal det bemærkes, at de kan være både primære og sekundære medlemmer. En anden funktion er, at tallet som en del af talen ikke genoplades af grupper af ord. Alle formularer, der bruges i skrift og tale, udelukkende er fremstillet af de matrikelnumre. Syntaksen tal som en del af talen kan både være en del af de vigtigste og sekundære del af sætningen.

Vær opmærksom! Tallet angiver antallet og navneord forbundet med det, altid fungere som en uadskillelig del af sætningen. For eksempel: Vi gik op til seks om morgenen. Klasser i poolen begynder klokken fem. Piger samledes fem og tyve tusindfryd.

typer af tal

På vegne af tallet sat til spørgsmålet, kan du bestemme, hvilken kategori det tilhører. Ved værdi og funktioner, de er opdelt i kvantitativ (hvor meget?) Og ordenstal (hvad? Hvem?). Til gengæld kardinaltal omfatter tre typer: kollektive, brøker og tal.

I forhold til antallet af ord i strukturen denne del af talen, uanset rang, kan være en sammensat eller simpel. For eksempel: den fjerde, den treogtredivte, fem, otteogtres.

Egenskaber opkaldt kardinal

Fra synspunkt morfologiske træk, tal som den del af talen er næsten altid blottet for, da der ikke er nogen form for kategori, og mange af disse ord har funktioner i tilbagegang på sager. Samtidig skal det bemærkes, og især syntaktiske side. De ligger i det faktum, at de tal, kombineret med substantiver, er irreducible og altid fungere som et medlem af den sætning, uanset om det indsatte en anden del af talen mellem dem. For eksempel: tre nætter, fire dage, fem dage; tre stolte palmer stod i stilhed.

Det er værd at bemærke, at ordet ikke altid indikerer mængden faktisk tal. Det vigtigste karakteristiske træk ved denne del af talen, at antallet kan udstedes i at skrive ord og tal. For eksempel: tre heste - heste eller 3 heste trio.

Sådan ændre navnene på kvantitative tal

Eksempler henvisningstallene ændringer, der er heltal, kan findes i konversation tale, og brevet.

Disse ord er særegne for sådanne grammatiske funktioner:

• Det ændrer om tilfælde:

Them. etc:. seks, otte.

R. p:. Seks, otte.

D. etc:. Seks, otte.

V. etc:. Seks, otte.

Tv. etc:. seks, otte.

P. n:. Seks, otte.

Anbringer tal afhænger af de dele af talen, som de er tilknyttet.

• Nogle har en form for kategori. For eksempel en film, en sol, en birk; to træer, to søer, to hænder.

• I flertal og ental kan kun anvendes tal, den oprindelige form er - one. For eksempel: en stol, en seng, nogle venner, nogle slæde. Det skal bemærkes, at det samme ord kan anvendes som de afgrænsende partikler, der anvendes i kun den forstand, for eksempel nogle kvinder, nogle mænd.

• Næsten alle kardinaltal der ikke er nogen kategori af levende og livløse. En undtagelse her er de eneste sådanne numre - en, to, tre, fire. Ved brug af disse ord er en tilsvarende ændring endelser. For eksempel: fire blomster, de fire venner.

• Tal, eksempler på som udgør en stor mængde af noget (en million, 1001 milliarder), har deres egne grammatiske forskelle: køn, antal tilbagegang på sager. Sådanne ord i sætninger opfører ofte som navneord. For eksempel: en million roser, en million roser, en million roser, en million roser, en million roser.

Sådan ændres komponenter af ordenstal

Enkle og sammensatte henvisningstal afvist for sag. I dette tilfælde, tilgiv mig den slutning, men ændringerne i det sammensatte udsættes for kun det sidste ord. For eksempel:

Them. n:. 1385.

R. p:. Tusinde 385.

D. etc:. Tusinde 380 til den femte.

V. n:. Tusinde 380 i den femte (th).

Tv. n:. tusinde 380 femtedel.

P. n: a. Tusind 380 femtedel.

Hvilke ændringer er enkle ordenstal? Når du angiver datoen for et sådant ord kan være tilbøjelig afhængigt af sammenhængen, men navnet på den måned, som er forbundet med nummeret bruges altid i genitiv. For eksempel: August 10th, den tiende august, på den tiende august.

Arrangementet navn (ferie ottende marts) efter at definere ord - en ferie, dag, dato - du skal bruge et tal i nominativ tilfælde, og at det er nødvendigt at skrive dette ord med et stort bogstav.

Sådan overbevise om tilfælde brøkdele numre

Ganske ofte, når nedgangen af fraktioneret numre, mange er tabt og forvirret dem med sammensatte tal, uanset hvor vanskeligt det er ikke noget. Skrå i sådanne tilfælde, begge dele af sætningen: den første, udtrykt ved et tal, og den anden - ordenstal, som står i flertal. For eksempel:

Them. n:. tre fjerdedele.

R. p:. Tre fjerdedele.

D. etc:. Tre fjerdedele.

V. n:. Tre fjerdedele.

Tv. n:. tre fjerdedele.

P. n: a. Tre fjerdedele.

særlige tal

Ofte forårsager vanskeligheder og et fald i sager kollektive tal oftere bruges kun i tale. Her fungerer den samme regel som i ændringen af de adjektiver i flertal, m. E. Tallene i dette tilfælde bliver den samme lukning. For eksempel:

Them. n:. to, fem.

R. p:. To, fem.

D. p:. To af dem, fem.

V. p:. To, fem.

Tv. n:. dvoimi, fem.

P. n:. Af to af de fem.

Funktioner er de to tal. Ændring af sager, en kollektiv ord i de midterste og maskuline former den samme form, men i sin feminine form, med tilbagegangen, omdannes fuldstændigt. For eksempel:

Them. n: -. Both, begge.

R. p: -. Både, begge.

D. etc: -. Begge, begge.

V. n: -. Både begge, begge, begge.

Tv. n: -. begge, begge.

P. n: -. På begge af de to.

Hvordan man laver en morfologisk analyse

Et af temaerne i undersøgelsen navngivne kardinal i skoleforløbet er et tal analyse af morfologiske karakterer. Det fremstilles efter en bestemt plan.

Den første definerer en repræsentation af et tal som en del af talen, udpege sine morfologiske træk.

Endvidere bør afsætte indledende form parset ord, hvilken kategori den tilhører (eller en kvantitativ ordinal tal) struktur (enkel eller forbindelse), og navnlig dens deklination om tilfælde.

Det næste skridt - definitionen af ikke-permanente skilte. Denne sag, køn og antal, hvis nogen, kan identificeres.

Konklusionen er, at analysen beskriver syntaktiske funktion af ord i en sætning, hvilken del af talen den er tilsluttet, og om aftalen med ham. Selv om denne analyse af navnet på tallet er næppe nyttigt at en person i dit liv (medmindre fremtidige sprogforskere), men for den korrekte brug af ord i tale og skrive for at kunne gøre det et must.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.