Kunst og underholdningFilm

Komiker Kiton Baster: En biografi med billeder

Kiton Baster - den berømte amerikanske komiker, instruktør og producer, Great Stone Face tavs skærm. Han er kendt for sine uforstyrrelig komiske udtryk, der glimrende demonstreret i komplekse scener.

Ligesom mange af de store aktører i stumfilmens, Buster forblev ukendt og uafhentede i flere år. Først i slutningen af sit liv arbejde blev retfærdigt belønnet. Psykologisk indsigtsfuld skuespiller, Keaton gjort snesevis af kortfilm, som bekræftede, at han var en af de mest talentfulde og innovative kunstnere i sin tid.

Buster Keaton: fødselsdato og tidlige år

Joseph Frenk Kiton blev født den 4. oktober 1895 in byen Piqua, Kansas, USA. Han var den ældste af tre børn af Dzhozefa Helli Keaton og Mayry Katler. Faderen var direktør for et omrejsende trup af Mohawk indisk medicin Company, der udføres glimrende med sin kone og en berømt tryllekunstner Garri Gudini.

Ifølge legenden Keaton fik sit øgenavn "Buster", da han var 18 måneder, efter at være faldet ned ad trappen. Heldigvis Garri Gudini haft tid til at fange ham, og vendte sig til sine forældre, sarkastisk, at Joseph Jr. var ved at falde som en "rigtig hjerte af eg" (buster fra engelsk. "Heart of egetræ").

Tidlig afgang til scenen

Allerede i en alder af tre, begyndte han at handle på ideer fra deres forældre. Under komedie akrobatiske forestillinger, havde hans far gjort ham utrolige stunts (selv farlig kaste). Efter at hans familie er blevet beskyldt af de amerikanske myndigheder i børnemishandling. Men, som han siger Keaton, han faktisk aldrig lidt af fald, fordi bare at spille rollen som "menneskelige moppe". Selv da Buster ønsket, at alle tilskuere lo ad ham.

På sådan en ung alder fremtiden komiker sagde, at når han efterlignede hans far have det sjovt, har publikum ikke reagere. Så Kiton Baster og kom op med at bruge sin straight face til morskab for publikum. Så han begyndte på stien komiker. Hans talent førte familien til New York i 1909.

Tidlig karriere

I 1917, hans far Dzhozefa Kitona begyndte at få alvorlige problemer med alkohol, på grund af, hvad der brød op familien. Skuespiller Buster Keaton i lang tid ikke vises på scenen. Men i løbet af denne pause blev han tilbudt en rolle i en Broadway show med fantastisk på det tidspunkt, gebyr - $ 250 per uge. Men et tilfældigt møde med komikeren Rosko Arbaklom førte til brud på denne kontrakt,. Han blev overtalt til at spille en vigtig rolle i kortfilmen "The Butcher Boy" (1917).

Efter at Buster bemærket, at hans straight ansigt på filmen ser meget godt. Den eneste gang, han lo i en film Roscoe "Coney Island" (1917).

I 14 korte film af hans ven medvirkede han Baster Kiton bedste film - "Hans bryllup nat" og "korridor". Hans smukke filmkarriere blev afbrudt, da Buster i 1918 meldte sig til infanteridivision i Frankrig under Første Verdenskrig.

Efter hjemkomsten til USA i 1919, han medvirkede i flere film Roscoe. De havde en enorm kommerciel succes. I 1920, Buster Keaton - komiker - hvilket gør hans første spillefilm, "Balda", hvor han spiller med Bertie Elstinom. Hans arbejde er blevet tilstrækkeligt vurderet på grund af behagelige anmeldelser seere. Denne film betragtes som en basis for videre karriere Keaton.

Direktøren arbejde

I 1920 Rosko Arbakl komedie ophørt med at optage film, og Buster blev den nye leder af det selskab, som var ejet af Joseph M. Schenck. Hans første instruktør indsats var ikke en succes. Så besluttede han at arbejde hårdt både bag kameraet og foran hende. Hans partner Eddi Klayn hævdede, at Keaton altid tog mest arbejde.

Filmkritiker Peter Hogg skrev, at Buster overrasker alle med sin perfekte og ekspressive arbejde, samt harmoni mellem rollerne for kunstner og filmskaber. Denne balance er trådt i kraft med filmen "Teater" (1921). Han uafhængigt udviklet innovative special effects, hvilket gør det til et af de første ledere på området. Keaton begyndte at bruge en bevægende kamera, mens mange af hans kolleger fortsatte med at bruge stationær.

peak karriere

31. maj 1921 Buster gifter skuespillerinde Natali Tolmedzh. De er født to sønner - Joseph og Robert. Snart blev takket være de fremragende resultater af Basseterre og dets uomtvistelige succes i selskabet "Comic Films" omdøbt "Kiton Baster Productions". Det er vigtigt at bemærke, at han ikke hører til nogen af aktierne. Skuespilleren blev kunstnerisk leder af projektet, som er rettet ved at udvikle sit eget operativsystem procedure, at fjerne de to film om året.

I 1923 begynder han at producere kun film i fuld længde. Buster Keaton gør en parodi på den berømte maleri D. U. Griffita "Intolerance" (1916) med titlen "Tre århundreder". I 1924, to af hans bedste film blev lavet. Den første - "Sherlock Jr.", hvor han spiller rollen som en drømmende filmoperatør, der ønsker at blive en rigtig detektiv. I processen med at filme alle stunts udfører Keaton uafhængigt. Det gør ondt selv min hals, men fandt det først efter 10 år. Den anden film - "Navigator": plottet Buster skudt på en oceandamper.

På toppen af sin karriere, Keaton blev en berømthed. Hans løn var $ 3.500 om ugen. Hårdt arbejde, var han i stand til at bygge sig et hus til $ 300.000 i Beverly Hills.

Buster Keaton: Filmografi mid 20s

Takket være en interessant historie og en strålende spil, Buster film fortsat nyder stor popularitet. Picture "Syv Opportunities" (1925), "The West" (1925) og "Kampen Buster" (1926) har en enorm kommerciel succes. Filmen "The General" (1926) om heltene fra borgerkrigen blev latterliggjort af mange kritikere, men snart det begyndte at blive betragtet teknisk fejlfri. Under optagelserne Keaton brugt $ 42.000 for at sende toget gennem en brændende bro.

I 1928 gør han det sidste film med "Kiton Baster Productions" - "Steamboat Bill Jr.". Han behagede kritikerne, men var ikke en kommerciel succes.

"Falling Down"

I 1928 Dzhozef Shenk, ejer af "Kiton Baster Productions", sælger sine aktier i selskabet "MGM." Keaton aldrig betalt meget opmærksom på den forretningsmæssige side af branchen og betalt en stor pris. Han mistede kontrollen over den kreative proces af hans malerier. Den første film med de nye ejere var temmelig god ( "kameramand", 1928), men sidstnævnte - "ægteskab trods" (1929) - var en reel fiasko i Basseterre karriere. Ankomsten af "lyd æra" i filmen virkede ikke til fordel for Keaton. Og i 1933, selskabet bryder kontrakten med ham.

På grund af fejl i det arbejde, overlevede han, og flere personlige kriser - skilsmisse Natalie Talmadge, begyndte at få problemer med alkohol. Snart ville han gifte sig igen - til sygeplejerske Elizabeth Mae Scriven. Men ægteskabet var ikke langlivede, og i 1935 han igen skilt.

Og igen, "hvide bånd"

Efter en kort tur til Europa Buster var i stand til at overvinde sin alkoholmisbrugere. I 1937, han igen signeret med "MGM," men kun som forfatter af vittigheder. Han formår at igen imponere alle med sin uforlignelige talent.

I 1938, den nye kunstneriske direktør i selskabet "United Artists" bliver til Buster Keaton. Korte komedier, som blev foretaget under hans ledelse, har haft utrolig succes.

I 1940 bliver Keaton gift for sidste gang at danser Ruth Eleanor Norris.

I 1949 han først dukkede op på tv, og selv begyndte at dukke op i reklamer. Buster selv han dukkede op i sådanne shows: "Playhouse-90", "Rut-66" og "Twilight-show". Keaton tilbringer i 1949. egne koncerter "Buster Keaton Comedy Show", og i 1951 - "Buster Keaton Show." Den korrespondent for "The New York Times' Krein Dzheyms skrev, at Keaton 's tv-optrædener er blevet varmt modtaget af publikum. Det lykkedes ham efter et årti med ubemærkethed forevige deres komiske billeder, der dækker de nye omgivelser.

I midten af 50'erne vises igen på skærmen Buster Keaton. Bedste film med hans deltagelse: "Jorden rundt i 80 dage" (1956), "Dette Mad, Mad, Mad World" (1963), "Krig i italiensk stil" (1966) og andre.

1 februar, 1966 skuespilleren døde af lungekræft i Woodland Hills, Californien.

Opsummering, er det værd at bemærke, at hemmeligheden bag succes ligger en stærk aktør i hans fantastiske dygtighed og talent. Få kunstnere også kan falde så sjovt, at alle tilskuere til at grine til tårer eller lave en straight ansigt, der aldrig vil glemme. Så kunne kun geni Buster Keaton (foto præsenteret ovenfor bekræfte dette). Og selv 50 år efter dødsfaldet af hans film med Keaton seere synes morsom og relevant.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.