Mad og drikkevarerHovedret

Kemiske struktur og næringsværdien af honning

Siden oldtiden, er honning er kendt for helbredende egenskaber, så det har været brugt i folkemedicinen til behandling af mange lidelser. For at forstå brugen af produktet skal være bekendt med dets sammensætning og næringsværdi. Han kan være forskellige afhængigt af geografi indsamling, klimatiske forhold, årstid, vejr, rock-bier, bi produkt modenhed. Næringsværdi af honning for at afgøre, hvor meget den har brug for at spise.

vand

Produktet vand kan ligge i området 14-26%. Hvert land har sine egne regler. Indikator måler sorten. Tidligere kvalitetsstandarder luftfugtighed bør ikke være højere end 21%. Undtagelsen anses sorter af bomuld, luftfugtigheden er ikke større end 19%. I Rusland, skal honningen ikke indeholde mere end 20% fugt.

kulhydrater

Honning er en naturlig næringsværdi af kulhydrater. De forskellige produktkvaliteter, kan denne komponent være op til 86%. Grundigt det er blevet undersøgt mere end 40 sorter. Chief blandt dem er fruktose og glukose. Indeholder også maltose og saccharose.

Det skal erindres, at sammensætningen af nektar er ustabil. Kulhydratindholdet kan være i forskelligt område. Dette skyldes det faktum, at honning er et levende produkt. Siden evakueringen af cellerne før brug det kan tage en masse tid. Ved lagring af kulhydrater undergå stabilisering. Frisk produkt indeholder mere saccharose end den allerede indskrumpet.

Forbrugerne er vigtigt at kende forholdet mellem fruktose til andre sukkerarter. Hvad er mere, jo længere det sker Sugarcraft, og produktet vil være nyttig. Fruktose optages i lang tid, så folk føler mæthed efter indtagelse af dette produkt en lang periode.

værdifulde genstande

Næringsværdi af honning består af mineraler. Honningdug sorter anses for at være mere intens end med blomster. Naturlige produkt indeholder ca. 1% aske. Det afhænger af mineralisering. Aske bestemt af geografi indsamle nektar, klima.

Den vigtigste stof med en høj andel af aske betragtes som kalium. Også har produktet calcium, chlor, svovl, natrium, magnesium. Mørk honning er anset for at være mere mættet med makro- og mikronæringsstoffer. Det bør overvejes, når dette produkt.

kvælstofholdige komponenter

Den indeholder andre komponenter nyttig honning. Sammensætningen og næringsværdi den berigede række stoffer. Bier Nectar mættede nitrogenholdige komponenter - proteiner. De blomster arter på ca. 0,5%. Padev sorter indeholde op til 2% proteiner.

enzymer

Ifølge forskning viser, at protein-forbindelser har enzymatisk aktivitet. I honningen er til stede amylase, inulase, lipase og andre komponenter. Enzymer er nødvendige for behandlingen af nektar bier. De anvendes i modningen af produktet. Stoffer, der er nødvendige for kvalitativ analyse af honning.

aminosyrer

Ernæringsmæssige værdi af honning indeholder aminosyrer. 100 g produkt er til stede op til 98 mg af forbindelserne. Blandt dem er: lysin, isoleucin, phenylalanin. På grund af aminosyren indholdet af honning bliver fremragende smag og aroma. De skaber en masse kvaliteter.

alkaloider

Medicinske egenskaber af denne nyttige produkt relateret til indholdet af alkaloider. I moderate mængder, de har en terapeutisk effekt, og i den store - toksicitet. Ved alkaloider omfatter nikotin, koffein, kinin. Produktet de er i form af spor, så ikke forårsage uønskede reaktioner.

Alkaloider har følgende funktioner:

 • En deprimerende effekt på nervesystemet.
 • Stimulerende virkning.
 • Paralytisk virkning på nerveenderne.
 • Smertestillende virkning.

Disse komponenter, afhængigt af den type, kan udvide og snøre fartøjer.

syrer

Syre indeholder også honning. Den kemiske sammensætning og næringsværdi af produktet er rig. Blomst sorter har en sur reaktion i intervallet 3,2-6,5 pH og honningdug - 3,7-5,6.

Produktet er, organiske syrer, hvorved mangfoldighed giver fremragende smag og aroma variationer. Disse omfatter mælkesyre, æblesyre, blomst og mange andre. De er indeholdt i en mængde på ikke mere end 0,3%. For uorganiske syrer indbefatter saltsyre og phosphorsyre. Som de præsenteres i form af salte, dette har en enorm virkning på surheden.

vitaminer

Næringsværdi af honning indeholder vitaminer. Deres indhold er ikke ensartet. For eksempel kan ascorbinsyre være til stede i forskellige mængder afhængigt af sorter:

 • Lynghonning - 45 g i 1 g
 • Boghvede - 120 mikrogram.
 • Mint - 2600 mcg.

Honningen har vitamin B1, E, PP, A, N. Vægtfylde vitaminer bestemmes af mængden af pollenkorn. Deres indhold er ødelagt på grund af det sure miljø.

Næringsindhold

Her er en nyttig sammensætning er honning. Næringsværdi pr 100 gram er indholdet:

 • Proteiner - 0,8 g
 • Kulhydrater - 80,3 g

Kalorie produkt er 328 kcal. Men samtidig er det meget nyttigt. Honning indeholder mange vitaminer og sporstoffer. Det har en sjælden, men nødvendigt for den menneskelige substans. Næringsværdien af honning i en teskefuld 32 kcal, da det indeholder 10 g produkt.

fordel

Nyttige egenskaber honning har været kendt siden oldtiden. Det blev brugt ikke kun som en fremragende mad produkt, men også som et middel til at behandle mange lidelser. Honning er kendt for følgende nyttige egenskaber:

 • Gendanner styrke, styrker immunforsvaret efter sygdom.
 • Det har en baktericid virkning, så det bliver brugt til sårheling.
 • Normaliserer fordøjelsessystemet.
 • Det stimulerer aktiviteten af de indre organer.
 • Eliminerer stagnation af galde.
 • Behandler grå stær.
 • Gendanner den fysiske styrke.
 • Normaliserer stofskiftet.

Honning er nødvendig for at forbedre effektiviteten af luftvejene. Det anvendes i behandlingen af forkølelse. Med det renset porerne på huden. Produktet anvendes i badet og til at udføre kosmetiske procedurer.

Harm og kontraindikationer

Der er ekspertrådgivning om, hvordan man gør fra honning skadeligt produkt. F.eks opvarmelig ændre sin struktur, og bliver andre egenskaber. Derfor forbudt drik honning varm drik. Te eller mælk skal være i form af varme.

Ingen grund til at bruge honning i store mængder. Uforholdsmæssighed kan forårsage diabetes. Produktet medfører huller i tænderne, og hurtigere end med sukker og slik. Læger rådgive efter hver brug skylle munden eller børste tænder, vil det være endnu mere effektive.

Bør ikke spise honning på tom mave. Dette skyldes det faktum, at honning stimulerer lanceringen af fordøjelsessystemet. Hvis der inden for 30 minutter ikke gik den sædvanlige mad, det fører til produktion af insulin, hvilket er grunden til at der er dårligt helbred.

Nogle mennesker er allergiske over for honning. Typisk, urticaria opstår, men kan være anafylaktisk shock. Produktet må ikke gives til børn under 3 år. Honning anses unik, fordi den har mange gavnlige egenskaber til kroppen. Det er kun nødvendigt at tage hensyn til de begrænsninger og kontraindikationer, men det bør ikke udelukkes fra kosten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.