Mad og drikkevarerHovedret

Frugter af anis: beskrivelse og påføringsegenskaber

Hvor meget alle velsmagende og utroligt nyttigt giver os Moder Natur! I denne artikel, foreslår vi, du dykke ned i en verden af krydderier og snakke om, hvad anis, hvad nyttige egenskaber er dens frugt og hvor de finder anvendelse. Vi vil tale om selv-dyrkning af denne plante derhjemme og på reglerne for Anis blank til fremtidig brug.

Hvad er anis?

Anis almindelig - denne gamle lægeplante, der hører til familien skærmplantefamilien. Anis frø er ikke bare findes i bygningerne tilhører stenalderen. Anis ordinær har navne som sød spidskommen, anis frugt og anis burnet.

Beskrivelse anis

Dette anlæg er en årlig, tyndt pubertære. Dens afrundede glat tætte stængler nå en højde på 30 til 70 cm, og filial i den øverste del. En tynd, spindel-lignende rod vokser i jorden til en dybde på 30 cm.

Blade, der er tættere på rødderne, afrundet, med store tænder, vokser på lange stilke. Gennemsnitlige blade placeret på stilken, og har afrundede palmate nedskæringer. Øvre blade troyako- eller pyatiperistye og er kileformede. Blomsterne er meget små, som regel hvide, men undertiden med en svag rosa skær. Frugter af anis - det er ikke noget som en ægformet eller pæreformet visloplodnik svag rib. I enkle vendinger - frø af anis. Deres farve er grå-grøn eller grå-brun. anis frugt er kendetegnet ved en stærk krydret aroma og sød smag. Anis - det er også honning plante. Rich blomstrende paraplyer er et gunstigt miljø for bierne, der producerer utroligt duftende anis honning.

Homeland anis og distribution

Til dato har det ikke været i stand til at finde pålidelige oplysninger om, hvor den først opdagede og begyndte at dyrke anis. Ifølge nogle data - det er hjemsted for Malaya Aziya, andre kilder siger, at anis er kommet til os fra Egypten. I øjeblikket kan anis findes på næsten alle kontinenter, i alle lande, det være sig Rusland, Spanien, Frankrig, Japan, USA, Indien, Holland, Mexico, Afghanistan og Tyrkiet. I vores land, anis aktivt og med held dyrkes i Voronezh og Kursk regioner, Krasnodar Territory.

Helbredende egenskaber af anis

Hovedformålet med anis frø - healing. Nyttige egenskaber anis frø blev allerede kendt og hippokratiske Pythagoras, som aktivt bruger dem som et lægemiddel. På grund af det høje indhold af æteriske olier i frugten, den vigtigste anvendelse af anis - en behandling af hoste og andre luftvejssygdomme.

Anis ligesom antispasmodic meget ofte en del af maven og laksantia gebyrer. Han har en beroligende og smertestillende effekter, så det er ofte ordineret til tarm kolik og oppustethed. På grund carminative ejendom lindrer hurtigt spasmer i tarmen og forbedrer sekretoriske funktion af fordøjelseskanalen.

En afkog af frugten af anis er ofte ordineres til ammende mødre, fordi det stimulerer mælkeproduktionen og forbedrer sammentrækning af livmoderen, hvilket er meget vigtigt efter fødslen.

Lugten af den æteriske olie af anis kan ikke tåle mange insekter: lus, kakerlakker og flåter. Her deler vi med dig den mest populære og effektive opskrift af traditionel medicin.

  • At forøge mængden af mælk, der produceres under amning bør spise 2 spiseskefulde anis frø 3-4 gange om dagen. Du kan kombinere dem med honning og drikke varm te.
  • Ved konstant oppustethed og intestinal kolik anis anvendes i kombination med andre urter. Forbered en afkog af lige dele af anis frø, kamille blomster, mynteblade og spidskommen. På den dag, du har brug for at drikke mindst et glas af denne bouillon.
  • Hvis hånden er ingen andre urter, kan du forberede anis te fra kolik. For at gøre dette, en teskefuld gode rastortyh anis frø kogt vand og lad det trække i en time. Brug den som en te bør være 3 gange om dagen i 1 spsk. Ved højere dosering te kan øge appetitten.
  • Gastritis og svære smerter i maven og en stærk anis infused te drikke en kvart kop, mindst 4 gange om dagen.
  • Amenorré, eller omvendt, for tung menstruation, hjælper en sukkerknald gennemblødt i 3-4 dråber anis olie, som anvendes 3 gange om dagen. Anis olie bidrager til en normalisering af menstruationscyklus.
  • Søvnløshed er meget god infusion af anis med mælk og honning. Det tager kun en teskefuld anis frugt, et glas mælk og en skefuld honning - og inden for 15 minutter vil du sover baby sove.
  • Anis infusion kan hjælpe i hudforyngelse. For at gøre dette, skal du ikke kun at tage det i, men også til at tørre sit ansigt med hver dag.
  • Anis olie i kombination med solsikke vil hjælpe slippe af lus. Bare en god gnide olie ind i hovedet wrap og et håndklæde pakke og et par timer senere, starter kæmning. Gentag proceduren hver tre dage til at fuldføre forsvinden af lus.
  • Når lungebetændelse er nødvendigt at bruge infusion af anis og limefrugter. For at gøre dette, bliver frøene og blade blandet ligeligt og hæld kogende vand. Efter en halv time af infusionsvæske at drikke.
  • Langvarig bronkitis kan behandles ved hjælp her en blanding af 100 g hørfrø, 20 g anis frugt, 30g ingefær og hvidløg 0,5 kg vægt af honning-citron, blandes grundigt og bruge en teskefuld flere gange om dagen.

Hvis du ikke har tid til at forberede infusioner og afkog, kan du købe i et apotek klar anis dråber. Det handler om dem, og vil blive diskuteret i næste afsnit.

anis dråber

Anisolie tynder og udsender slim fra bronkierne, reducerer inflammation og lindrer smerter i halsen. Den apotek kæde, kan du finde et kombineret lægemiddel - anis dråber med ammoniak. Ammoniak sammenholdt med anis olie desinficerer, fremmer en hurtig regenerering af slimhinderne og hurtigt fortætter slim end accelererer behandling af hoste. En særlig fordel ved disse dråber er at bruge dem på alle alderstrin. Den helt naturlige sammensætning, de kan behandles med hoste, selv i små børn. Temmelig lav pris (omkring 70 rubler), hvilket gør dem tilgængelige for alle dele af befolkningen.

Anvendelsen af anis i madlavning

Ikke kun Anis, men anis olie er meget udbredt i bageriet og konfektureindustri i forberedelsen af kød- og fiskeretter og endda drikkevarer. anis frugter forfriskende duft, der som gourmet krydderier perfekt dekorere næsten enhver parabol, uanset om det er suppe eller dessert.

Dyrkning af anis i deres område

Anis vokse i deres område - arbejde fejlfri og helt behagelige. Anis, mærkeligt nok, elsker kulde og varme. Grunde til at plante det passer til næsten alle andre end ler. Specielt godt det vil vokse i jorden efter kartofler og bælgfrugter. En måned før frost grave en god grund til en dybde af anis ikke mindre end 30 cm Så snart foråret al sneen kommer ned, og jorden er grundigt tørre op, er det nødvendigt at grave igen, men ikke så dybt - .. 5-6 cm Til udsæd bruge frugterne af ikke ældre end to år, som ældre frø kan simpelthen ikke komme op. Før plantning, er du nødt til at give dem en lille spire. For at gøre dette, skal du blot suge frøene i en våd klud for omkring en uge. Glem ikke at fugte kluden tørrer. Så snart du opdager, at der var små spirer, fjerne overskydende fugt, let kilned dem.

Plantning spirede frø udføres til en dybde på 4 cm og med en afstand mellem rækker af 30 til 50 cm. For at vokse kraftfulde anis og bragt god afgrøde nødvendigvis løs jord, ødelægge ukrudt og gøde jorden.

Strømpe op for vinteren anis

Saml anis først efter sin fulde modenhed - i august eller September. Moden frugt af anis er let at falde, så processen med frø samling vil ikke forårsage nogen problemer. De opsamlede frø, der skal tørres i et tørt og mørkt sted i mindst fem dage i ovnen ved en lav temperatur. Er det nok at tørre kernerne ud, definere meget enkel - de vil falde i volumen med halvdelen. Så de skal omhyggeligt tærske, for at fjerne urenheder og hele skallerne. Tørrede frø opbevares i en dåse på et tørt, mørkt sted.

Kontraindikationer til brugen af anis frugt

Den vigtigste kontraindikation at bruge, er tilstedeværelsen af en allergisk reaktion på frugt og æteriske olier indeholder. En anden sygdom, der ikke tåler æteriske olier - mavesår og sår på tolvfingertarmen. Forholdsregler bør bruge anis til kvinder under graviditet. Anis bør ikke misbruges, hvis du har øget blodpropper.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.