SundhedSund kost

Bran - hvad er det? Sådan bruger klid

Om fordelene ved klid det har længe været kendt. De helt rense kroppen, fjerne giftstoffer og stimulere tarm. Bran - hvad er det? This Side rester, som optræder i processen med mel produktion. De er rige på kostfibre, som er meget gavnligt for vores fordøjelsessystem.

Hvordan til at producere dem

Bran - hvad er det? Det er et produkt, der vises på det tidspunkt, da fræsede korn. Kort sagt, det er skallen af korn og mel Uordnet. Det ser ud til, at produktionen af affald. Men faktisk er det ikke så!

På trods af deres ikke meget attraktivt, det er meget nyttigt og værdifuldt produkt - klid. Deres sammensætning er enkel - det formalede korn shell. Og det er en kæmpe fordel.

Hvad er klid

Så vi fandt ud af, hvad det består af klid, hvad det er. Eftersom mel er fremstillet af forskellige kornsorter, klid og kommer i forskellige former, nemlig:

 • hvede;
 • majs;
 • byg;
 • rug;
 • havregryn;
 • boghvede;
 • ris og andre.

Dem alle, uanset type, indeholde et så vigtigt element som fiber - fiber.

Hvor nyttig klid

Selv gamle mennesker ikke smide affald, som opnås efter slibning mel. De brugte dem til mad, og bemærket utvivlsomme gavnlige egenskaber.

Bran - hvad er det? Det er først og fremmest et stort antal af kostfibre. Og de er meget nyttige for den menneskelige krop. Det er disse fibre perfekt regulere tarme, og det er meget vigtigt for dem, der lider af forstoppelse, diarré, flatulens.

Hvor nyttig klid endnu?

 1. De perfekt genoprette mikrofloraen i tyktarmen.
 2. De bidrager til tilbagetrækning fra kroppen af skadelige kolesterol.
 3. De er fremragende til at hjælpe med at reducere vægten.
 4. De normalisere blodsukkeret.

Flere grunde omfatter klid i din kost

Mange mennesker i årenes løb lider af kroniske sygdomme i fordøjelseskanalen, men når de tilføjer klid til din kost som kroppen begynder at reparere sig selv.

De, der for eksempel i seks måneder tager havreklid, forlader kun positive tilbagemeldinger. Kroppen bliver gradvist slippe af med de ophobede giftstoffer, toksiner fra blodet går, begynder den person til at føle sig mere tryg. Fibre gør tarmene fungerer som et urværk.

Ikke blot, at fine klid hjælper med at normalisere vægt, fiber binder fedtsyrer og reducerer dårlige kolesterol i blodet.

Det skal også huskes, at klid - Kost i naturen. I deres sammensætning, ud over det høje indhold af fiber, kan nævnes:

 • B-vitaminer;
 • Vitamin E;
 • provitamin A (caroten).

Også, alle former for klid nyttige:

 • som en choleretic lægemiddel;
 • i sygdomme i leveren;
 • når funktionsfejl i pancreas;
 • forbedre behandlingen af mavesår sygdom;
 • stor hjælp i gastritis.

Hvis du fortsætter med at angive de nyttige egenskaber af dette produkt, så er listen vil være ganske grundig. De er:

 1. Reguleringen af stofskiftet.
 2. Forbedring af colonmotilitet.
 3. Stigende tarmmotilitet.
 4. Reducere fedt fordeling.
 5. Reduktion af kræftfremkaldende stoffer i kroppen.

Så det er svært at overvurdere de nyttige egenskaber af klid. En ting er klart - i din kost er et mirakel produkt klart vil ikke være overflødig.

pantry mikroelementer

Bran - hvad er det? Det er også en guldgrube af forskellige sporstoffer, som er så nødvendig for vores krop. Sammensætningen af klid omfatter:

 • kobber;
 • zink;
 • selen;
 • kalium;
 • krom;
 • magnesium.

Så at tilføjelsen af dette produkt til din kost væsentligt beriger kroppen værdifulde næringsstoffer og mikronæringsstoffer.

Diabetikere, der for en tilstrækkelig mængde af tid forbrugt havreklid, anmeldelser Untraceable - næsten alt det sukker niveau faldt efter en uge med regelmæssige optagelse.

Hvorfor sker det? Fordi klid væsentligt forsinke stivelse fordøjelsesprocessen. Således blodsukkerniveauet dråber.

Og dette produkt, rig på fibre, giver effekten af en person af fuld mave. Appetit er stærkt reduceret, og vægten henholdsvis langsomt men sikkert begynder at falde.

De, der har problemer med huden, vil klid har vidunderlige service. Efter alt, de mirakuløst rense kroppen for giftstoffer. Derfor vil din hud være blødere, forsvinder bumser og betændelse.

Hvilke råd

På trods af, at næsten alle de klid indeholder omtrent samme mængde fibre, der er visse funktioner i hver art.

 1. Byg klid. Indholdet af opløselige fibre er meget høj. Fremragende reducere omfanget af skadelige kolesterol.
 2. Corn klid. De fleste er rig på uopløselige fibre. Deres anvendelse i fødevarer reducerer risikoen for tyktarmskræft.
 3. Risfodermel. indeholder også en høj procentdel af opløselige fibre. Godt for dem, der har problemer med galdeblæren og der observeret forhøjet kolesterol.
 4. Havreklid. Uundværlig til diabetikere. I alt 60 gram havreklid om dagen - og dit kolesterol vil falde med 7-10%.
 5. Hvedeklid. Viser dem, der har en disposition for tumorer i tyktarmen.

Når du vælger en klid er vigtigt at forstå, hvilken effekt du ønsker at opnå - at reducere vægten eller få mere aktiv arbejde din tarm, lindre smerter i gastritis og normalisere funktion af leveren. Derudover bør du være opmærksom på de smagspræferencer - nogen kan ikke lide klid fra majs, men er perfekte ris.

Forsigtighed vil ikke blande

Det er vigtigt at huske, og at anvende produktet korrekt. Så er du helt sikkert ikke vil skade kroppen. Ligegyldigt, majs, rug, ris eller havreklid, kan skader på kroppen forårsage ukorrekt anvendelse af dette produkt.

Den vigtigste regel - det kan ikke anbefales at spise dem tørre. Vær sikker på at fortynde dem med vand. Men der er nu særlige tørre klid kapsler. Her er deres noget og kan bruges uden på forhånd at sprede vand. Den sædvanlige klid er bedre at præ-bryg.

Nogle kan lide at tilføje klid til yoghurt eller juice, og drys salaten med dem. Ved denne anvendelse vil den positive effekt blive reduceret betydeligt.

Havre, ris klid eller rug - hvordan man kan tage dem for at få mest gavn? Det er bedst at fylde dem med kogende vand og der er afsat en halv time til hævelse. Derefter skal tømmes overskydende vand. Den resulterende grød kan tilføje mælk, frugt og rosiner at spise. Vigtig anbefaling - at vaske ned maden med rigeligt vand eller te.

Klar, dampet klid (ikke tørret) kan tilsættes til de patties, kødboller i, i grød, i buddinger og gryderetter.

Hvad dosis anbefales

Husk, at et stort antal af klid kan bidrage til at sikre, at du har en følelse af tyngde i maven og vil være ubehageligt. Det anbefales derfor at begynde at tage en lille dosis - 1-2 teskefulde om dagen. Gradvist, hvis du ikke oplever nogen problemer, øge mængden til 30 gram om dagen.

Glem ikke, at klid er meget glad for vandet, og du er nødt til at øge mængden af væskeindtag per dag.

Hvem de er kontraindiceret?

Bran - diætprodukter og nyttige, men deres anvendelse, er der visse begrænsninger. Det er ikke nødvendigt at tage dem i akutte gastrisk sygdomme. Hvis du har anstrengt colitis, enteritis, gastritis eller mavesår, vente, indtil betændelse aftager. Og først da kan de små doser administreret i kosten klid.

Hvis du har en infektion eller diarré forekom, i denne periode, også bør ikke spise klid. De kan væsentligt anderledes billede af forløbet af en smitsom sygdom. Det er bedre at først fuldstændig helbredt, og derefter ændre din kost.

Og husk, at et stort antal af klid ikke dig sundere hurtigere. Tværtimod, kan du købe flatulens, oppustethed, forstyrrelse af tarmfunktionen, vitaminmangel.

Vær forsigtig med medicin

Hvis du er under medicinsk behandling og du er tildelt medicin, husk en vigtig regel. Du kan ikke samtidig modtage klid og medicin. Fiber hurtigt absorberer medicin aktiv ingrediens og vil ikke lade ham helt opløses i kroppen. Du vil ikke få nogen gavn af klid, eller fra medicin. Intervallet mellem modtagelse af lægemidler og brug af klid bør være mindst 6 timer. Og bedst af alt på tidspunktet for narkotikabehandling helt nægte at modtage klid.

Nyttige boller

Hvis du elsker bagning, og det er kontraindiceret til dig, komme til undsætning af mel fra klid. Det er mindre klæbrig, og dets sammensætning er mere nyttigt end den højeste standard mel. Vær ikke bange for at føje til enhver parabol - pandekager i, i tærter, i æbleskiver. Husk, at mel fra klid mere klistret, så dejen er at tilføje mere vand.

Hvis du beslutter at tilføje klid til din kost, så husk, at du skal tage dem regelmæssigt og længe nok, i flere måneder. Først da vil du opnå det ønskede resultat.

Mange mennesker har spurgt om, hvorvidt det er muligt at give klid børn. Selvfølgelig, men i de rigtige doser. Med udgangspunkt i de 10 måneder, kan barnet blive tilføjet til korn klid brygget. Det er vigtigt at huske, at den daglige dosis ikke bør overstige 1-2 tsk. Også se omhyggeligt for at sikre, at barnet ikke synes allergisk reaktion.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.