Sport og FitnessVandsport

Katamaran motor: beskrivelse, proffer, ulemper

Motoren katamaran er forskellig fra andre både? Såkaldte fartøj, stående på to (mindst tre) flåd indbyrdes forbundet ved en fælles del af - broen. Standard passager løsninger har det øverste dæk på hele bredden af forbindelsesdelen. Der er også muligheder, når de flydende dele er forbundet med hinanden ved simple metal bjælker.

Dette design har sine positive og negative sider. Men hvor det tilskrives et skib: en god eller dårlige beslutninger - at give læseren at afgøre. Og dog historien om berøring.

historie

Oversat fra polynesisk katamaran - det ... "tømmerflåde". Bundet fra flere logs af en vis tykkelse, kunne en redningsvest i nærvær af sejlet nå en hastighed på 20 knob (37 km / t). Forskellige tests har ført til, at ekstreme logfiler bliver tykkere og midterste del begyndte at hæve sig over vandet. Så der var en skibstype, nu kendt som katamaran. Motoroption opstod langt senere i Europa. Eksperimenter af denne plan begyndte i England i det 17. århundrede. Der var nogle udviklinger i det russiske imperium. Det første skib blev lanceret i 1834 - det var lanceringen af to bygninger til en spadseretur langs Neva-floden. Næsten et halvt århundrede, disse skibe bæres kun en omvandrende rolle, mens der i 1874 var der ingen "Kataleya" - færge katamaran, transporterer over Kanalen. Det er bemærkelsesværdigt, at skibet kunne tage om bord op til 1000 personer. Men den virkelige udvikling af Multihull fartøjer modtages kun i det 20. århundrede.

På grundlag af dette princip nu vil de militære, fragt, transportskibe og endda racing yachts. Imidlertid er sidstnævnte ofte relateret til den type "motor-sejlads katamaran" på grund af tilbehør.

Beskrivelse og funktioner

Den væsentligste forskel fra de sædvanlige katamaran motoryacht er tilstedeværelsen af to bygninger. Takket være denne store lift dette skib er ikke koncentreret i midten og på siderne, hvilket gør det mere stabilt i. Konstrueret med succes bro (der forbinder de to dele) gør det muligt at sprøjte på den hurtige bevægelse til at gå under det, hvilket igen øger hastigheden af fartøjet.

Du skal også nævne, at det indre af katamaran er meget mere end en almindelig enkelt skrog version. Derudover kan man konstatere en mere rationel udnyttelse af stævnen som skibet-til-næse ikke zauzhivaetsya.

Den næste ting, du kan bemærke er den manøvredygtighed, som har en katamaran. Motorbåd, især i blæsevejr, ikke så let at implementere. Takket være et par motorer på siderne af agterstavnen Generelt kan katamaran blive indsat næsten på stedet.

Tilstedeværelsen af to motorer - dette er ikke kun ekstra "reserve" valgmulighed. Dette er et slag mod økonomien. Men minus er også et plus. Stor-katamaran færge i stand til hastigheder på over 20 knob, hvilket er simpelthen urealistisk at opnå monohull. Det skal bemærkes, at mens fartøjet lastning er næsten irrelevant.

Bådejere ved, at for at stige til kysten skibet kræves rack vogn bestemt form. Catamaran, kan du blot sætte på blokken. Tilstedeværelsen af to huse er tilstrækkelig stabil understøtning.

arter

Færge - selv de mest almindelige, men på ingen måde det eneste sted, der har fundet sin ansøgning katamaran. Dobbeltskroget motor variant anvendes i oceanografi. Dens anvendelse, det finder og porte - såsom en flydekran. Vi bør ikke glemme sådanne områder som turisme. Det er dedikeret til den seneste udvikling, kaldet Helicat.net. Dette er også en katamaran, men usædvanligt. Dens ydre konturer af "kat" ligner en helikopter. Masse uden motorer - 750 kg, med motorer - ton. Udover chaufføren, kan to passagerer rummes i kabinen. Han kan ikke flyve, men en hurtig tur - helt. Efter alt, en af motorerne, der udbydes til dette fartøj udvikler en 69 km / t.

Men der er andre muligheder. For eksempel har russiske udviklere skabt et pneumatisk motor katamaraner. Konstruktionen af en sådan beholder er sammensat af et par gondol-flåd, som er indbyrdes forbundne metal bjælker, hvorpå broen og gå til det øverste dæk. Oppustelige udvikling er ikke kun i Rusland, og nogle af dem ville være værdig til en separat diskussion.

konklusion

Catamaran motor - en ganske god løsning, som takket være sit design, har en række fordele i forhold til konventionel båd. Nogle af dem blev beskrevet ovenfor, men afslutningsvis vi konstatere, at markedet kan finde en version, du ønsker - indsamlet i poser, lastet ind i bilen og kørte væk, så hvordan man gør det med en traditionel båd ville være en smule problematisk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.