ForretningLandbrug

Magnesiumsulfat (gødning): brugsanvisning, pris

For en hurtig og korrekt udvikling af køkkenhave og gartneriafgrøder har brug for forskellige former for mikro- og makronæringsstoffer. Udover kvælstof, fosfor og kalium, bør får planterne fra jorden og magnesium. At opnå gode udbytter uden brug af forbindinger indeholdende dette stof, er det umuligt. I de fleste tilfælde er den ulempe kompenseres i jorden ved at indføre gødning såsom magnesiumsulfat (MgSO4).

Rolle i dannelsen af planter

Med en mangel på magnesium i jorden i haven, havebrugs- og landbrugsafgrøder bremser klorofyl dannelsesproces. Det vil sige, uden denne makro element i plantevæv blot opsige de processer af fotosyntese. Derudover magnesium:

 • Det stimulerer optagelse af fosfor i planter;
 • aktiverer i vævskultur mere end 300 enzymer.

Når en tilstrækkelig mængde af magnesium i jorden planterne akkumulere hurtigere, de har brug hvide. Og derfor, de begynder at aktivt at udveksle celler. denne makrocelle stimulerer også dannelsen i afgrøder væv pektin og forbedrer smagen af frugten.

Hvad er MgSO4

Replenish stoffet i jord kan anvendelse af forskellige gødningsstoffer (ammoshenita, vermiculit, mel og dunit t. D.). Men den mest almindelige dressing af denne gruppe er stadig magnesiumsulfat, hvis pris er meget lav. Dette stof er et rent hvidt midler, let vandopløselige krystaller med en specifik smag. Alternativt magnesiumsulfat kaldes også bitter salt. Ud over landbruget, er det brugt i medicin, fødevareforarbejdning og tung industri.

Magnesiumsulfat opnås ved omsætning af de følgende stoffer:

 • svovlsyre;
 • oxid, carbonat og magnesiumhydroxid.

Nogle gange er det også isoleret fra havvand eller mineral kieserit eller epsomite.

Anvendelsen som gødning

Magnesiumsulfat - en gødning med høj hastighed, og derfor hovedsageligt anvendes i intensivt landbrug med dyrkning af korn og andre større afgrøder. I de fleste tilfælde anbefales det at bruge ved neutrale eller let sure jorde. På sådanne jorde planterne oftest lider af mangel på magnesium.

Desuden er MgSO4 anvendt:

 • i drivhuse ;
 • i vegetabilsk åben mark;
 • på intensive enge.

For at anvende denne gødning kan du roden til, og til bladgødskning.

Bruger til vegetabilske afgrøder

I haver og i haver fodring anvendes sædvanligvis et vandigt magnesiumsulfat-7 (MgSO4 x 7H2O). Større bekymringer er manglen på makro element reagerer havebrug planter såsom kartofler, agurker og tomater. Til gødskning af vegetabilske afgrøder såsom gødning anvendes bedst i foråret sammen med kvælstof og fosfor midler. Ved udarbejdelsen af jorden i april bør gøres:

 • under frøplanter af tomat og agurk - 7-10 g / m2 gødningen
 • til andre afgrøder - 12-15 g / m2.

Magnesiumsulfat til Pelargonium, morgenfrue, kamille og andre dekorative urteagtige havebrugsafgrøder anvendes i samme mængde som for grøntsager.

Med en mangel på makro element i jorden fodring bør også gøre, og for hele sæsonen. Typisk jorden under planterne befrugte MgSO4 x 7H2O en gang hver tredje uge. For root befrugtende magnesiumsulfat fortyndet med en hastighed på 25 g pr 10 liter vand, og for ark - 15 g pr 10 liter. Strømningshastighed for grøntsager og blomster afgrøder opløsning skal være ca. 1-1,5 liter per kvadratmeter.

Ansøgning om haven buske

Under hindbær, ribs, stikkelsbær, busk roser, mock appelsin, lilla og lignende. G. Magnesiumsulfat og første gang er det ønskeligt at gøre foråret. På samme tid på en kvadratmeter rundt-stammen cirkel skal bruge omkring 30 gram midler. I løbet af sæsonen for buske afholdes normalt bladgødskning. Sprøjtning planter med en opløsning bør være fra 15 g magnesiumsulfat og 10 liter vand. Forbrug betyder således bør være 1,5-2 l / m2.

Magnesiumsulfat: ansøgning til frugttræer

Æbler, blommer, pærer, abrikoser magnesiumsulfat befrugte i april i en mængde på 30-35 gram per kvadratmeter cirkel omkring-stammen. I lavsæsonen, frugttræer, samt buske, fodres ved sprøjtning kronen. De gamle æble- og pæretræer mere praktisk, selvfølgelig, at befrugte rødderne. I det første tilfælde indført fodring hastighed på 2-3 liter pr træ, i den anden - 5-10 liter. Faktisk opløsningen fremstilles i en andel på 15-25 g betyder 10 liter vand.

støtte fodring

Den løse jord på stedet, og jo lavere pH, jo mindre mængden af magnesium indeholdt deri. Således er den fattige på den makro element i primært sandede og lerede SOD-podzolic jord. Ejere af grundstykker med den nødvendige at bruge magnesiumsulfat og efterår - som en supplerende fodring. På dette tidspunkt er gødningen grave med en hastighed på 50-100 g pr.

For at finde ud af præcis, hvad slags mængden af magnesiumsulfat er nødvendigt på dette bestemt websted, kan du bestille i et specialiseret laboratorium forskning på sammensætningen af jorden.

Hvordan til at bestemme den manglende magnesium i jord

Laboratorieundersøgelser hjælpe med at etablere præcis den rette mængde gødning, herunder f.eks magnesiumsulfat. Men de er ikke billige i dag. Derfor er mange gartnere foretrækker at definere manglen af et stof i jorden, da kulturerne selv.

Magnesium mangel i voksende grøntsager og haveplanter er primært udtryk i de negative ændringer i tilstanden af de blade blade. Skriv MgSO4 jord er nødvendig i tilfælde af, at:

 • væv i kanterne og vener tæt afgrøderne blad købt gul, rød eller lilla farve;
 • plader stærkt og rynker bliver hvælvet på grund af bøjning af enderne opad.

Meget ofte sker det, at nogle af bladene på planterne på grund af manglende MgSO4 selv dø overhovedet. Vis tegn på magnesium sult i grøntsager og gartneriafgrøder altid starte fra bunden. De øverste blade skifter farve sidste. I kål magnesium mangel forårsager marmorering væv.

Ud over de negative ændringer i bladet tilstand, kan manglen på dette stof i jorden føre til dårlig fosterudvikling og dermed et fald i udbytte.

Hvor meget er det magnesiumsulfat

Dens allestedsnærværelse er denne dressing opnås ikke kun på grund af effektiviteten og hastigheden af handling. Meget lave omkostninger forklarer også populariteten af sådanne gødninger er magnesiumsulfat. Prisen på en option MgSO4 x 7H2O spænder fra blot 100-120 rubler. for en standard pakke (1 kg). Neutral magnesiumsulfat koster 40-50 rubler. / Kg afhængigt af producenten og leverandøren.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.