ForretningLandbrug

Kopper køer: behandling og symptomer

I verden er der hundredvis af forskellige patogene vira og sygdomme forårsaget af dem. Men kopper køer - i legenden af sin art, som det var hendes agent blev brugt til at skabe verdens første vaccine. I dag er denne sygdom er ikke så almindeligt, men stadig er det værd at huske alle ejere af disse dyr.

Hvad er det?


Kokopper - en virussygdom, som manifesterer sig i form af udseendet af huden af små sår og pustler, efterfulgt af kortvarig og en svag stigning i den samlede temperatur af dyrets krop. Hudlæsioner forsvinder normalt på egen hånd (med tiden). Men hvis dyret immunsystem er undertrykt af narkotika eller anden sygdom, kan smitte forekomme på kraftigt typen, som er fyldt med ubehagelige konsekvenser.

Årsagerne til sygdommen

Der er mange vira, der forårsager en udslæt, som er i stand til at inficere mange forskellige dyrearter. På trods af at vaccinia virus inficerer kvæg, det indspillede mange tilfælde af overførsel til andre husdyr, da køer er ikke den naturlige reservoir for dette patogen. Især har det gentagne gange beskrevet nederlag virus huskatte og endda geparder, kvæg og (ofte) de mennesker, der arbejder med køer.

Desuden kan sygdommen opstå i hunde, elefanter og heste. Overraskende mange forskere antager, at den naturlige vært for vacciniavirus er ... små gnavere!

Dyrlæger mener, at kopper epidemi i isolerede besætninger af køer (i fjerntliggende landsbyer) er kun mulig på grund af de handlinger kolportage. Disse kan tilhøre: rødmus (Clethrionomys glareolus), en fælles markmus (Microtus agrestis) og husmus (Apodemus sylvaticus).

I en undersøgelse af mere end 1,5 tusind gnavere, har forskere konstateret, at mindst 27% af dem er naturlige bærere af virussen. Typisk er disse "tanke på benene" ikke viser nogen tegn på infektion. Tilfælde af vaccinia (og regelmæssig) rapporteret i mange europæiske lande, herunder Østrig, Belgien, Frankrig, Tyskland, Holland, Storbritannien, Skandinavien og hele det tidligere Sovjetunionen.

Hvad sker der i nogle lande i Asien og Afrika, er det kun nødvendigt at gætte. Men regelmæssige essays naturforskere og etnografer viser, at med kokopper i disse dele der er mere end almindelig.

Spredning af sygdommen

Den smittespredning blandt køer og andre husdyr menes at være relativt ubetydelig, men der er variationer, afhængigt af den geografiske placering af en bestemt lokalitet. Der er ingen race, alder eller køn disposition, men risikoen for infektion øges betydeligt i perioder, hvor de gnavere massevis starten at trænge ind i landbrugsbygninger (f.eks efterår).

Oftest syfilis køer opstår, hvor dyrene holdes på den udendørs opdrættet, det vil sige en eller anden måde er i kontakt med det eksterne miljø. I dagens automatiske systemer, hvor dyrene går ikke udført regelmæssigt og hvor bekæmpelse, er sygdomsudbrud ikke fast i almindelighed (med visse undtagelser).

Kliniske tegn på infektion

Typisk er virus ind i kroppen gennem fordøjelseskanalen, når de spiser forurenede fødevarer eller drikke forurenet vand. Endvidere registreret tilfælde af sygdommen efter bid rotter og mus. Hvordan virker kopper køer? Dens symptomer er ganske typisk. Viral infektion viser sig efter et par dage, når yveret huden synes rynkede små knuder (papler). Dette kan ledsages af en sekundær bakterieinfektion, indtil dannelsen af abscesser, så pox køer - ikke en harmløs sygdom, som menes af nogle ejere.

Desuden udviklede viræmi (virus i blodet). Han spreder hurtigt til alle organer og væv i kroppen, hvilket ofte fører til alvorlige konsekvenser. Vi beskriver tilfælde af dannelsen af sår i mave-tarmkanalen. I mildere tilfælde udviklede rhinitis, lungebetændelse og diarré. Heldigvis er sådanne gevinster er ikke altid. Som regel det maksimale, der truer koen - en forbigående stigning i legemstemperaturen, mild fordøjelsesbesvær og appetitløshed kortvarig.

Den videre udvikling af infektion

Omkring ti dage efter virus ind i kroppen udvikle mere talrige, hældes hudlæsioner som papler og pustler. Dette er den lille syfilis hos køer yver. Deres form kan variere fra ovale til næsten perfekt rund, læsion diameter overstiger sjældent centimeter. Oftest, selv om dette fænomen er beskrevet i den veterinære litteratur, i praksis en stærk kløe dyreforsøg.

Efter et par dage, de pustler begynder at blive dækket med skorper, som senere tørre op og til sidst forsvinder fra huden. Disse læsioner kan opstå på nogen del af kroppen, men de er bedst set i yveret. Vi beskriver tilfælde af papler og pustler på huden af næsen køer spejl (selv om dette er usædvanligt).

Når sygdommen kan være dødelig?

Omkring seks til otte uger på infektion "spontant" på retur. Vigtigt! Hvis en eller anden grund, at dyret på dette tidspunkt modtog glukokortikoider (steroider), som har en meget væsentlig ulempe, udtrykt i den undertrykkelse af immunsystemet, eller hvis det har nogle store problemer med immunsystemet (f.eks leukæmi), kan udvikle fælles septisk tab af alle kroppens systemer. Så hvis du ser, at der er kopper i yveret på en ko, bør behandlingen under ingen omstændigheder ikke antage kortikosteroider!

I sådanne tilfælde ofte udvikler alvorlig purulent lungebetændelse, som regel ender i dyrets død. Når anbefales luftvejene læsioner symptomer til at udføre den ko på kød slagtning. Så i tilfælde, hvis din en ko yver syfilis (foto pustler er på siderne i dette materiale) bør ikke tages let af sygdommen.

diagnostik

For at bekræfte / afkræfte diagnosen dyrlægen tage stykker af hudprøver og indholdet af de papler. De anvendes til at kontrollere for tilstedeværelsen af visse antistoffer, eller af vacciniavirus. Infektionen kan bekræftes ved de følgende metoder:

  • Positiv antistoftiter i blodanalyser. Denne test udføres ved hjælp af serologiske reaktioner. Vigtigt! Oprindeligt antistoffer er påviselige tidligst 7-10 dage efter infiltrering af patogenet i kroppen (når de første kliniske tegn vises). Hvis du gør test før, vil deres resultater være falsk-negativ.
  • Dyrkning af virus i cellekultur og polymerasekædereaktion (PCR). Detektion af genetisk materiale af patogenet fra dets efterfølgende identifikation. En prøve taget for at kontrollere, om skorper, der er opstået på yveret hud, fordi de har en masse virus organer. Disse typer af undersøgelser betragtes som den gyldne standard for diagnose, men deres gennemførelse har brug for en veludstyret klinik og erfaren dyrlæge. Men kopper køer (behandling, som vi vil diskutere senere) er normalt mindre sofistikerede diagnostiske teknikker ikke kræver.
  • Hud biopsi af de berørte områder udviser også karakteristiske ændringer i inficerede celler, og om nødvendigt, virus kunne påvises ved denne indirekte beviser (selvom denne metode er mindre pålidelige, er det meget lettere).

Information om behandling af syge dyr

Så hvordan man behandler kopper køer? I de fleste tilfælde vil de læsioner heler uden indgriben inden for et par uger efter indtræden af infektion, og i milde tilfælde ofte ikke kræver nogen behandling. Selvfølgelig betyder det ikke, at en sygdom kan behandles uforsigtigt. Hvis et udslæt på huden af yveret en masse, og ko immunitet allerede svækket af nogle infektion, kan konsekvenserne være meget ugunstige, indtil udviklingen af sepsis i en massiv bakterielle læsioner.

I det tilfælde, hvor de synlige tegn på nedbrydning, et sygt dyr nødvendigvis kræver behandling. Specifik terapi, som med mange andre virale patologier, findes ikke. Behandlingen er symptomatisk, støttende. Således ko syfilis, behandling (fotoeffekter patologiske proces er i artiklen), at vi drøfte eventuelle særlige forhold i sammenligning med andre virussygdomme, betyder ikke noget.

Hvad der skal bruges til behandling af de ramte områder af yveret?

Huden af yveret er behandlet ved en zink salve. Det giver dig mulighed for at tørre læsioner og accelererer regenerering. Moisturizing salve til at anvende det ikke er nødvendigt, da de kan bidrage til udblødning (blødgøring) af huden og gøre det lettere for patogene mikroflora om gennemførelsen af dens tykkelse. På grund af dette, kopper hos køer yver (behandling, et foto - det hele er der i vores materiale) kan blive fatal grund af den relativt høj sandsynlighed for sepsis.

andre anbefalinger

Hvis en ko ikke spiser, er medicin bruges til at vække appetitten og om nødvendigt, afføringsmidler (såsom Glauber salt). Med stigende temperatur viser tildelingen intravenøse formulering buffer og glucoseopløsninger der hjælper fjerne beruselse og bidrage til at sænke temperaturen. Det er afgørende for at undgå udnævnelsen af glukokortikoider, da kliniske tegn kan blive meget værre.

Vi endnu en gang understrege, at der i alvorlige tilfælde, når det kom til et nederlag for de nedre luftveje og lunger, det anbefales slagtning til kød. I denne henseende, lille syfilis hos køer yver (behandling, et foto - alt hvad du finder i denne artikel) er en farlig sygdom.

Typisk er antibiotika til denne sygdom ikke udpeget som en virus sådanne lægemidler ikke virker på alle. Men ved den mindste risiko for at udvikle sekundær bakteriel infektioner ordination af antibiotika er berettiget. Dog bør beslutningen om dette udelukkende foretages af dyrlægen. Her er hvordan man behandler kopper køer.

Spredningen af infektion og risikoen for mennesker

Transmission fra dyr til dyr er yderst sjælden, men generelt er det muligt, så let kan inficere en ko, bare gned hendes indhold yver papler hendes syge "tovarki". For folk smittet med kokopper det er relativt sjældne, men der stadig er sådanne tilfælde. Især er det baseret på observationer af malkepiger på én gang verdens første vaccine er udviklet, så at koen syfilis (billeder, der er i papiret) kan genkendes zooantroponoznym sygdom.

Hvis det er muligt, begrænse arbejdet med syge køer, mennesker med svækket immunforsvar. Hertil kommer, at uønsket kontakt med børn smittede dyr. Igen, mange børnelæger mener, at det er nyttigt at unge syge med kopper: på trods af afskaffelsen af fattigdom i verden og fraværet af infektion i vores land, den epidemiologiske situation i landene i Centralasien er kompliceret, og sandsynligheden for infektion er.

desinfektion


Brug pleje af syge dyr medicinske engangsprodukter handsker, skal du sørge for at desinficere genstande af pleje, som den virus er i stand til i lang tid at holde sig i live ved stuetemperatur. For effektiv desinfektion kan anvendes ethvert middel baseret på natriumhypochlorit (hvide, andre chlorblegemidler). Således kopper køer - at ikke den farligste sygdom af kvæg, men stadig nogle trin tage, når det sker, er du nødt til at mislykkes.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.