ForretningLandbrug

Hvorfor blomkål ikke er bundet: de vigtigste grunde

Blomkål er ikke en almindelig grøntsagshave. Dette er det sjældne tilfælde, hvor fødevaren ikke indtages af frugter, rødder eller endda blade og uåbne blomstrer. De er stegt, marineret, saltet eller brugt som et af ingredienserne i grøntsagssalater.

Er det let at dyrke en plante som blomkål? Dyrkning og pleje af denne kultur kræver visse regler: rettidig plantning, temperaturregulering, regelmæssig vanding og periodisk befrugtning. Blomkål er en fotofil, varmelovende og hygrofil plante, men med de rigtige landbrugsteknikker kan du få en fremragende høst.

Men ofte i sengene er der observeret følgende fænomen - blomkål er ikke bundet, det vil sige blomstrer ikke dannes, som bruges til mad. Eller uberørte knopper vises, men de knytter sig ikke til en tæt og tæt blomstring, men de ser skarpe og sparsomme ud.

Så lad os prøve at besvare spørgsmålet, hvorfor blomkål ikke er bundet. Når alt kommer til alt, hvis der ikke er æggestokke, vil der ikke være nogen høst. I mellemtiden er blomkål flere gange større end starterproteinet, C-vitamin og mineralsalte, så det vil være et meget betydeligt tab for vores kost.

Den første grund til, at blomkål ikke er bundet, er det forkerte valg af sort. Visse hybrider og nogle sorterede sorter er for følsomme endda til ubetydelige udsving i temperatur og fugtighed, og under stressbetingelser danner ikke æggestokke.

En anden grund til, at blomkål ikke er bundet, er en fejl ved valg af tidspunktet for såning. På trods af at denne plante er temmelig termofil, dannes æggestokkene ved en temperatur på ikke over + 18 ° C. En lavere temperatur fører til en langsommere udvikling, men blomstringen viser sig at være større. Derfor skal frø og kimplanter være plantet med den konto, således at knoppdannelse opstår før varmen (tidlige sorter) eller efter den (sene sorter).

En anden typisk årsag til, at blomkål ikke er bundet er uregelmæssig vanding. Denne kultur er hygrofilagtig, og der kræves specielt meget væske i blomstringsperioden og dannelsen af en løvlig roset.

I modsætning til popular tro forhindrer manglen på næringsstoffer på sengen ikke dannelsen af knopper, men hovedet bliver løs og sparsomt. Det samme kan observeres i tilfælde af mangel på fugt. Men overskydende gødning skader meget mere alvorligt - væksten er grønne blade, der ikke spises, og som følge heraf danner store grønne buske uden kål på sengene. En af de hyppige fejl i dyrkning af blomkål er afbrydelsen af de nedre rosetbladene. Selvom de ikke anvendes til mad, tjener de som et lagerhus af næringsstoffer til blomsten. Derfor begynder hovedet først at danne sig efter dannelsen af 7-9 rosetdækkende blade.

For at opnå en stor, tæt hvid blomstring anbefales det at skygge hovedet direkte fra direkte sollys efter dannelsen af æggestokkene. For at gøre dette kan du bruge et hvilket som helst af hjælpematerialerne, men den nemmeste måde er at bryde lidt og vippe de øvre rosetblader eller bare binde dem over blomsterne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.