Intellektuelle udviklingMystik

Hvad er Valhalla? Ud over de alvorlige repræsentationer af vikingerne

Valhalla, eller Valhal, kaldet det sted, der senere nordiske mytologi har spillet en rolle i en slags paradis for soldaterne. Læs mere om hvad Valhalla, samt de forskellige funktioner i underverdenen af vikingerne vil blive drøftet i denne artikel.

Bestemmelse af Valhalla

Monumenter skandinaviske epos bragt os et bestemt billede af Valhalla, som tilsyneladende var en afspejling af efterliv overbevisninger og forventninger disse krigerske stammer. Typisk svar på et spørgsmål om, hvad Valhalla, mytologi, siger forskerne, at det er noget i retning af en himmelsk palads, der ejes af den øverste gud Odin, hvor efter død få modige og værdig soldater, der døde under slaget. Efter at være flyttet til Valhal kaldes Einherjar. Ordet "Valhalla" er oftest oversættes som "slottet i faldet." Et lokalisere dette sted i Asgård - den højeste i verden træet Yggdrasil.

karakter Valhalla

Samtidig taler om, hvad der er Valhalla, er det ofte i forhold til paradis, denne analogi er stadig ganske konventionel. Selvfølgelig for at få der efter døden var en drøm og en aspiration af enhver Viking. Men forventningerne til disse tapre mennesker i Paradis var noget anderledes end dem, der er forbundet sted ud over himlene højder vi - arvinger til en århundredgammel kristen kultur.

Valhalla i repræsentationen af den gamle Viking - en kæmpe palads (du kan fortælle bare ved værelse eller telt, under hensyntagen til begrebet paladser i miljøet af nordboerne), er taget af som består af forgyldte skjolde, spyd skjules. I dette palads er 540 porte. Morning at Valhalla begynder med blodbad. Alle dens indbyggere er klædt i rustning og kæmpe med hinanden til døden, indtil man er tilbage i live. Så alle krigerne mirakuløst genoplivet, deres sår heler, og afhuggede kropsdele vokse tilbage igen. Opstandne og helende krigere fortsætte deres dag en grand fest. Hovedret af denne fest - uudtømmelige kød og sender opkaldt særimner. Hans daglige kok stikker én, og ligesom soldaterne selv, hver dag han genopstod fra de døde uskadt. En drink til fester Einherjar er en honning mælk, hvilket giver rigelig ged Heidrun. Dette dyr lever også i Valhal og æder bladene af træet Yggdrasil. Fuldende billedet af paradis militær vedhæfte naturligvis pigerne kaldt valkyrier. De vises hver aften, efter fest, og hele natten pleasuring indbyggerne i denne mirakuløse sted. Og alle disse aktiviteter dagligt program ledes gud Odin - lederen af den norrøne panteon, det guddommelige.

Og så forestille sig den ideelle verden af de gamle vikinger - omkring, touchdowns og mere merkantile. Men det stadig tog en gammel soldat, foruden ekstrem kamp og sanselige nydelser? Men det var efter død vikinger og andre alternative, da Valhal - er ikke den eneste bolig de døde.

Afterlife verdener skandinaver - folkvang

Når kampen kommer til en ende, i henhold til Viking legende, man stiger ned på jorden og tager væk halvdelen af de døde sjæle, der tager med ham til Valhal. Resten venter på et andet sted, nemlig folkvang. Navnet på dette sted kan oversættes som "field folk" og har ansvaret for deres gudinde Freja. Når vi studerer de myter, for at forstå, hvad Valhalla, så vi må nærme sig spørgsmålet om, hvilken rolle og arten af Folkvangra. Men de oplysninger om det forblev meget lavere. Vi ved kun, at, som hallen af Odin, et palads eller tronsal af Freya - gudinden for kærlighed og krig, Viking hedning. Men ud over at halvdelen af soldaterne dræbte, i verden og få det bedste af kvinderne. Og sidstnævnte ikke engang behøver at dø på krigen. Desværre, hvad munkene var involveret Folkvangra, whiling væk utallige dage og nætter i hans himmelske eksistens, det vides ikke. Men det lader til, at bo der, var så hæderlig og blev set som en velsignelse.

Mørk verden Hel

Udover de to beskrevne efterliv tilflugtssteder også nødt til at nævne den verden, kaldet Hel. Under ordningen af træet Yggdrasil er den lavere, den anden verden, karakteriseret som mørk og dyster sted. For alle andre gamle Viking efterliv verdener have været at foretrække til dette sted. Dens navn stammer fra et ord, der betyder "at skjule." Hel brødre ikke har deres navngivning. Og deres tidsfordriv er doteret med Hel - gudinde og Mistress af verden, der bærer hendes navn. senere legender nævne dog, at i den nordlige del af Hel plagede syndere og overtrædere af eder. Dette kan dog være en senere kristen lagdeling. Generelt menes det, at Hel - det er den mest arkaiske form for skandinaviske forestillinger om livet efter døden. Der får alle de døde. Med den videre udvikling af myter og differentiering verdener Hel er blevet betragtet som et fristed i første omgang dem, der døde af sygdom eller alderdom.

Udvikling af begreberne Valhalla

Da vi taler primært om Valhalla, er det nødvendigt at sige et par ord om udviklingen af idéer om dette sted. I første omgang var det ikke sæde for Viking kamp elite efter deres død. Den mest arkaiske betydning valr- rod bundet i den indoeuropæiske sprog med de døde i almindelighed. Og kun på tysk jord af spiritualitet, det efterhånden bliver en højt specialiseret forstand. Men selv i sin snævre betydning, i de meget tidlige stadier af Valhalla udført hvor udsat for fjendens sjæl fangenskab soldater, der var så ofrede til Odin. Deraf navnet kvindernes - indsatte i Valhalla, dvs. valkyrier. Valkyrier oprindeligt kaldt de kvinder, som var blandt rækken af tilfangetagne soldater og valgte en af dem burde bringe til alteret af Odin. "De, som vælger de døde" - så oversætter ordet "Valkyrie". Først senere blev de overnaturlige krigere, bistået af en for at vælge for sjæle på slagmarken. Vejen til Valhalla favoritter også giver og ledsagede dem.

skandinavisk eskatologi

Men opholder sig i Valhal, skandinaverne menes at være midlertidig. Når dagen for den endelige kamp af Ragnarok, ved enhver port Valhalla kommer otte hundrede krigere og ansigt på siden af aserne (guderne) med al deres Hær monstre, og de døde fra verden af Hel. I sidste ende, næsten alle vil dø, mennesker, monstre og guder. Valhalla, samt alle andre verdener hinsides graven, ikke mere. De overlever kun et par esser og to mænd - LIF og lífþrasir, fra hvem vil den nye menneskelige race.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.