FormationVidenskab

Kaliumpermanganat: større kemiske egenskaber og reaktion

Kaliumpermanganat på latin hedder Kalii permanganas. Verden er blot en kaliumpermanganat - kaliumsalt i omsætningen af mangan syre. Bogstaver KMnO. Kontakt med organiske former af protein - albuminater, body fornemmelser i denne reaktion bestået brændende fornemmelse, strikning, lokal irritation, og samtidig have en helbredende virkning, og deodorant ejendom og modgift.

Kaliumpermanganat blev fremstillet ved elektrokemisk oxidation af manganforbindelser eller ved at ændre deres proportioner. Her er nogle reaktioner på kaliumpermanganat, er meget udbredt i industrien og farmakologi:

2MnO2 3 Cl2 + 8KOH → 2KMnO4 + 6KCl + 4H2O

2K2MnO4 + 2H2O → 2KMnO4 + H2 ↑ + 2KOH.

Her, som vi ser, mangan, oxideret, omsættes med chlor- og kaliumsalte af molekyler. Den anden bank reaktion er meget udbredt i industrien, da den endoterme kaliumpermanganat fremstillet ved elektrolyse af koncentratet.

De fysiske egenskaber af kaliumpermanganat

I videnskaben af denne forbindelse kaldes også kaliumpermanganat, som er en granulære krystaller og orthorhombiske form af mørklilla farve. Kaliumpermanganat krystaller form nedbrydes ved opvarmning temperatur på 240 ° C og derover, som danner oxygen evolution. Dette demonstreres ved følgende reaktion:

2KMnO4 = K2MnO4 + MnO2 + O2.

Stoffet densitet 2,703 g / cc. terning molarmasse på kaliumpermanganat - 158,03 g / mol. Opløseligheden af forbindelserne i vand afhænger af koncentrationen og vandtemperaturen (data præsenteret i tabel 1).

Tabel 1. Opløselighed af kaliumpermanganat ved forskellige temperaturer

reaktion t 0 10 20 30 40 50
krystaller gram / 100 gram vand 2.8 4.1 6.4 8.3 11.2 14.4

Afhængigt af mængden af de tilsatte til vandet af forskellig temperatur krystaller, vil hver opløsning have en nuance - fra svage, bleg magenta ved en lav koncentration til en purpurviolette - som helhed. Andre opløsningsmidler kaliumpermanganat krystaller rager acetone, ammoniak og methylalkohol.

Kemiske egenskaber af kaliumpermanganat

Stof "kaliumpermanganat" er en temmelig stærkt oxidationsmiddel. Afhængigt af mediets pH den virker på forskellige typer af stoffer bliver reduceret til mangan i Ligning forbindelser med forskellige grader af oxidation. For eksempel i et surt miljø - II, i et alkalisk - til VI, i et neutralt medium, henholdsvis - til IV.

Tilstødende at koncentrere svovlsyre, kaliumpermanganat, kemiske egenskaber, som indikerer oxidation forårsager en eksplosiv reaktion og frigiver oxygen ved opvarmning - Denne fremgangsmåde er almindeligt anvendt O2 produktion i industrien.

Anvendelsen af kaliumpermanganat

I moderne laboratorium produktion af kaliumpermanganat fordelt i organisk syntese som oxidant. Den alkaliske opløsning er effektiv til rengøring og affedtningsmiddel. Alsidig og populær anvendelse af 0,1% opløsning i medicin til behandling af brandsår, skylning, desinfektion, følger toksiner. Nogle apoteker lad ikke det her, da rækkefølgen af ministeriet, klassificeres til en eksplosionsfare. Men du kan få kaliumpermanganat i havearbejde butikker, hvor det sælges som gødning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.