SundhedSygdomme og betingelser

Hydrocephalus: vand hoved

Hydrocephalus opstår, når hjernen ophobes for meget væske. Sagen er, at, som regel er obstruktion (blokering), der overtræder naturlige mekanisme af dræning væske. Et stort volumen af væske har en enorm pres på det bløde væv i hjernen, presse dem til kraniet, som kan forårsage hjerneskade. Hvis ubehandlet, kommer døden.

Andet navn hydrocephalus - vand i hovedet, eller en hjerne vattersot. Ifølge statistikker, at sygdommen rammer en nyfødt ud af 500. Således hydrocephalus - oftest medfødt lidelse forårsaget af genetiske faktorer. Men det kan også udvikle sig senere i voksenalderen. Behandling succes er direkte afhængig af, når behandlingen er startet: den tidligere en person er taget til behandling af hydrocephalus, jo højere er chancerne for helbredelse. Anden sygdom derfor er også en vigtig faktor.  

symptomer på hydrocephalus

Symptomatologi hydrocephalus bestemt af patientens alder, og graden af sygdom. Det mest karakteristiske træk ved hjerneødemet er forstørret hoved, hvorfra en baby er født. Og i fremtiden er der en hurtig stigning i sin omkreds, hvilket resulterer i dette tal er langt ud over normen. Svulmende fontanelle, som ligger på toppen af hovedet, er en anden almindelig symptom på sygdommen. Patienten led også af opkastning, irritabilitet, søvnforstyrrelser, kramper. Barnet ofte ruller med øjnene. Sådanne børn er normalt karakteriseret ved forsinket udvikling. Barnet har problemer med amning eller sutteflaske. Der kan være åndenød og patologisk modvilje mod at flytte halsen eller vippe hovedet.

Hos unge og voksne, kan følgende forekomme hydrocephalus symptomer :

  • hovedpine ledsaget af opkastning;
  • dobbeltsyn ;
  • manglende evne til at fokusere på motivet;
  • Rolling Eyes;
  • motoriske problemer: den balance og koordination af bevægelser;
  • generel træthed;
  • periodisk amnesi;
  • urininkontinens;
  • irritabilitet og adfærdsmæssige ændringer.

Hos ældre, der lider af såkaldt normalt tryk hydrocephalus, manifesteret i første omgang, problemer med at gå, urininkontinens og demens (problemer med tænkning og opfattelse af information).

hydrocephalus behandling

På et tidligt tidspunkt af en effektiv behandling af hydrocephalus er lægemiddelterapi. Men hvis sygdommen udvikler sig hurtigt, kan det ikke gøre uden kirurgi.

En fremgangsmåde til behandling af cerebral ødem er en ventriculo-peritoneal shunt, som består i indførelse i kroppen af de patientspecifikke shunts, hvor udtagningen af fluid fra hjernen i bughulen. Shunts skal udskiftes hvert år.

Ved behandlingen af hydrocephalus og kirurgi udføres - ETV. Dens betydning ligger i det faktum, at den cerebrospinalvæske flyder gennem et hul i hjertekamrene af hjernen, hvilket gør lægen under operationen. Kirurgi er indiceret blokering mellem ventriklerne i hjernen, samt i medfødt hydrocephalus (hvis ikke hjulpet bypass-operation) eller infektion kun til børn over 6 måneder.

Moderne behandling af hydrocephalus - neuroendoscopic - neuroendoscope baseret på anvendelse, som er installeret i slutningen af en miniature videokamera. Ser på skærmen, og derved at styre situationen, kirurgen genskaber fluidudstrømning.

I tilfælde af komplikationer skal observeres barnet på følgende speciallæger: en børnelæge eller intern medicin, neurolog af børn, for mental udvikling specialist, socialrådgiver mv

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.