SundhedSygdomme og lidelser

Hydrocephalus: symptomer. Hjernehydrocephalus: årsager, diagnose og behandling

Høj intrakranielt tryk - er en diagnose, der er velkendt for mange mennesker. Det er helt almindeligt. I dette tilfælde er det ofte fejlagtigt placeret, uden tilstrækkelig forskning. Men kernen i patologi er alvorlige sygdomme. En af dem - hydrocephalus. Symptomer på sygdommen er genkendelige nok og kan resultere i alvorlige konsekvenser.

Lidt af anatomi

Under normal funktion af det menneskelige hjerne er konstant vasket af klar væske. Det nærer og beskytter den. Fluidet cirkulerer i mellemrummet mellem bløde og chorioideus halvkugler og cerebellum. I kroppen er der et særligt sted - tanken, hvor det ophobes. De er placeret i bunden af kraniet. Disse tanke er forbundet med hinanden og rygmarven. Den grå substans i flydende placeret i de fire ventrikler. Dette er normalt.

Producerer cerebrospinalvæske fra blodet. den samlede sats er 150 ml. Processen med at udvikle væske og sugning er i ligevægt. Disharmoni af saldoen af alvorlige konsekvenser. Fluid begynder at akkumulere i hjernen. Ved dette resulterer i enten et fald i absorption, en forøgelse af produktionen.

Hvis forstyrret udstrømning af væske, patienten udvikler hydrocephalus. Symptomerne kan observeres hos spædbørn og voksne. Kilden til problemet er indsnævringen af kanalen mellem ventriklerne eller svækket absorption af kropsvæsker. For at forstå patologi bør overvejes, det ligner hjernen (billedet er i papiret). Ofte ubehagelig sygdom er diagnosticeret hos den nyfødte. Ifølge statistikker, hver 500. barn født ind i verden, der besidder den ovennævnte alvorligt problem.

Undertiden sygdommen ikke medfødt sygdom. Medicin, der er tilfælde, hvor tegn på hydrocephalus blev erhvervet i løbet af livet af den karakter. Som regel dens årsager ligger i sygdommen. Ofte er det cerebrovaskulær sygdom i hjernen provokerer en forfærdelig sygdom.

typer af sygdom

Hydrocephalus varieres i overensstemmelse med de former og årsager. I dag i medicin, er der flere klassificeringer af sygdommen.

Ved væskeophobning sted af sygdommen er opdelt i typer:

 1. Intern hydrocephalus. Væske (CSF) samler sig i hjertekamrene i en overskydende mængde.
 2. Ekstern hydrocephalus hjerne. Det kaldes også det ydre. Med denne form af sygdommen observeres ophobning af cerebrospinalvæske i subarachnoidealrummet. Med andre ord er den væske, lokaliseret nær kraniet.
 3. Samlet hydrocephalus. I denne form af væsken indeholdt hele hjernen. Han fandt i hjertekamrene og subaraknoidal rummet. Denne form har et andet navn - blandet hydrocephalus.

Årsagerne til sygdommen hos børn

Den vigtigste faktor provokerende sygdom hos spædbørn er vanskelige fødsel. Som regel er der tale om en lang tør periode af foster eller barn fødsel skader modtaget.

Nogle gange er der væskeophobning i hjernen hos et barn, der stadig er i livmoderen. Denne patologi er forbundet med overførslen af en gravid kvinde infektioner og virale sygdomme. Specielt farlige herpes, toxoplasmose, spytkirtel sygdom.

Det anses for den mest almindelige medfødte hydrocephalus hjerne. Hendes symptomer begynder at manifestere sig i de første måneder af livet. Men i større børn kan være en sygdom. Kilder, provokere en alvorlig sygdom, en masse. Blandt dem er:

 • hjernetumorer (såsom hjernen og rygmarven);
 • meningitis;
 • encephalitis;
 • smitsomme sygdomme (tuberkulose);
 • hjerne og vaskulære malformationer;
 • blødning;
 • traumatisk hjerneskade;
 • genetiske sygdomme.

Nogle gange kilden til den frygtelige sygdom kan ikke engang installere.

Årsagerne til sygdommen hos voksne

Ikke alene har børnene fundet en frygtelig diagnose. Det kan sættes på alle alderstrin. Der er hydrocephalus, eller som det populært kaldes, vattersot af hjernen hos voksne på grund af de overførte sygdomme:

 • blødning i hjernen;
 • slagtilfælde;
 • hjernekirurgi;
 • meningitis;
 • onkologiske sygdomme i hjernen;
 • traumatisk hjerneskade;
 • atrofi af hjernen.

I de fleste tilfælde, cerebrovaskulær sygdom i hjernen (aterosklerose, slagtilfælde, hypertension) bliver en reel arnested for udvikling af hydrocephalus.

Kliniske tegn på sygdommen hos børn

Cerebrospinalvæske (CSF) udfører en væsentlig funktion i kroppen. Det nærer hjernen alle de næringsstoffer og fjerner fra det slagger. Rettidig udstrømning af væske forårsager den normale drift af hovedlegemet. Enhver overtrædelse af O spiritus er fyldt med konsekvenser. Efter at væsken output ændres ikke. Som et resultat, den hjertekamrene overløb. Som en konsekvens, der er deres ekspansion.

Den mest almindelige i diagnosen "hydrocephalus" symptomer:

 • en hurtig stigning af hovedet (erhverver en sfærisk form);
 • barnet er meget whiny og irritabel;
 • lille barn ofte kaster op rigeligt;
 • Fontanel stiger over overfladen af kraniet, ingen pulsering;
 • neonatale øjne bevæge sig ned, vision forringes, nogle gange er der en knibe;
 • kan opleve anfald;
 • forkrøblet fysiske og mentale udvikling;
 • Hyppig kaster hovedet tilbage;
 • bleg hud;
 • jitter og hage lemmer.

Hos ældre børn, er hovedet ikke vokser, fordi kraniet knogler har smeltet sammen. Væsken vil stadig ophobes. Denne manifestation af lægen vil se, når vi ser på de hjernescanninger. Billeder vil være meget forskellig fra det billede, der hos raske mennesker. Som regel børn plaget af svær hovedpine, opkastning, følelse af kvalme. Kan opleve et fald i hørelse, syn. Barnet har en svaghed der.

Symptomatologien af sygdommen hos voksne

Skelne følgende symptomer på hydrocephalus:

 • svimmelhed, smerte;
 • kvalme, opkastning;
 • lyde i hovedet;
 • anfald;
 • bevægelsesforstyrrelser og neurologiske funktioner;
 • nedsat ydeevne, udseende apati, depression;
 • sløret syn.

Et træk ved sygdommen ældre mennesker er normal eller lille stigning i det intrakranielle tryk. En lille afvigelse fra normen karakteriserer normaltrykshydrocephalus. Klemme det grå stof på bekostning af væske fører til ødelæggelse af hjernen.

Hvis blandet substitution er diagnosticeret hydrocephalus, er det indre tryk ikke stige, fordi ofte sygdommen årsag ligger i hjernen atrofi. Således væsken netop fylder rummet. Dette rum er et resultat af atrofi.

Funktioner ekstern hydrocephalus

Som ovenfor bemærket er denne sygdom kendetegnet ved akkumulering af væske omkring kraniet. Spiritus kan frit kommunikere med hver af dens lokalisering. Sådan ekstern hydrocephalus hjernen kaldet åben. Lukket form indebærer fuldstændig adskillelse af alle rum med væsken.

De vigtigste symptomer på sygdommen forekommer træthed, svaghed, døsighed. Der kan være dobbelt syn, hovedpine. I nogle tilfælde - kvalme, opkastning. Ledsage sygdom svækket koordination af bevægelser, ændring i gangart. Undertiden sådanne funktioner tilføjet inkontinens.

Der er tilfælde, hvor der er umærkelig udvikling af hydrocephalus. Symptomerne er helt fraværende i lang tid. Patienten observeres trykstigning. Hovedpine opstår ikke.

Meget snigende form anses for at være moderat hydrocephalus. Den er karakteriseret ved fravær af symptomer i flere år. På et tidspunkt i patientens tilstand forværres. Kilde til problemet ligger i den cerebrale cirkulation. Normalt er diagnosen "mild hjerne hydrocephalus" i de fleste tilfælde placeret tilfældigt. Lægen bemærker abnormiteter i fundus undersøgelse.

Nuancer intern hydrocephalus

Denne type sygdom karakteriseret ved ophobning af væske i hjertekamrene. Intern hydrocephalus kan skyldes dårlig absorption af CSF i vævet. Årsagerne til dette fænomen kan overføres infektioner, slagtilfælde, subarachnoid i området veneokklusion af thromber.

Det karakteristiske manifestation af sygdommen bliver svær hovedpine. For hende ofte forbundet kvalme, nedsat visuelle og auditive funktioner. Som i den ovenfor beskrevne form af sygdommen, moderat svær hydrocephalus kan ikke manifestere sig ved enhver symptom.

Den generelle form af sygdommen

Udviklingen af en sådan hydrocephalus er forbundet med ophobning af væske i hjertekamrene, og i de områder nær kraniet. Det antages, at udviklingen af hjerne atrofi blev provokeret blandet hydrocephalus. Ved denne form af sygdommen resulterer i udvidelse af hjertekamrene og subaraknoidale rum. Men de falde provokerer en stigning i hjernevæv atrofi.

Fælles udskiftning Hydrocephalus - alvorlig sygdom, hvor hjernen rum erstatter cerebrospinalvæsken. Risikoen for denne form af sygdommen omfatter personer i alderen, der har diagnosticeret forhøjet blodtryk, åreforkalkning. Påfyld denne kategori af patienter med ustabilitet af halsen ryghvirvler, havde undergået en hjernerystelse. Risiko for at få en forfærdelig sygdom, og folk, der er glade for alkohol.

I denne form for symptomer kan være fuldstændig fraværende. Eller manifesteret ved hyppig svimmelhed, vedvarende døsighed, kvalme, opkastning.

diagnosticere sygdommen

Diagnosen er kun mulig efter en fuldstændig undersøgelse af patienten. I første omgang undersøgte omhyggeligt okulær fundus. Dernæst patienten rådes til at gennemgå yderligere undersøgelser såsom neurosonography, MR, CT. Mistanke frygtelige sygdom fra de karakteristiske symptomer og sætte den første diagnose kan terapeut (børnelæge), en neonatolog, en neurokirurg eller neurolog.

For børn op til 2 år er ofte brugt en effektiv metode - neurosonography. En sådan procedure er mulig, så længe neonatal fontanelle ikke lukke. Hos spædbørn, der er andet område af kraniet, kendetegnet ved meget tynde knogler. Disse steder er også fremragende "ultralyd vinduer." For eksempel tindingebenet er velegnet til denne undersøgelse. Denne metode gør det muligt at bestemme udvidelsen af hjertekamrene, afsløre tilstedeværelsen af pladskrævende læsioner (cyster, hæmatom, tumor), diagnosticere nogle fejl hjerne. Med alt dette ovennævnte metode ikke er præcis nok. Så børnene klarer sig bedre MRI.

Et karakteristisk træk er evnen til at diagnosticere voksne til at lytte til patientklager. Det er en grundig dataindsamling og neurologisk undersøgelse tyder udviklingen af denne patologi. Men en sådan undersøgelse er ikke nok til at færdiggøre diagnosen. Derfor voksne patienter lægen anbefaler en MRI. At denne undersøgelse afslører nogen hjerne patologi.

Voksen Angiografi kan anvendes i stedet for røntgenbilleder af kraniet tomografi. Hvis forekomsten af sygdom forbundet med en virusinfektion, er en laboratorietest tildeles de DNA- eller antistoffer patogener. I voksen hydrocephalus differentiere med hjernetumorer. Børnene - komplikationer af engelsk syge.

medicin

Med en langsom progression af sygdommen kan vælges konservativ behandling. Hos voksne denne behandling metode bestemmes den åbne form af sygdommen. Det skal forstås, at valget af en måde at håndtere sygdommen opfanger kun lægen.

Normalt hydrocephalus hjerne har brug for følgende konservativ behandling:

 1. Mindske det høje intrakranielt tryk. Til sådanne formål udpeger lægen betyder "Diakarb" "Furosemid". Modtag data næringsmidler længere periode. Ofte er det et spørgsmål om et par måneder.
 2. At reducere mængden af væske. Betragtes den mest optimale stof "Glycerol" "Mannitol".
 3. Styrkelse fartøjer med fuld elektrolytbalance. At opnå denne effekt, gælder kaliumtilskud.
 4. Formindskelse af spiritus. Det er et fremragende værktøj "acetazolamid."
 5. Medicinsk needling. Denne procedure er kun egnet til spædbørn. Denne fremgangsmåde til fjernelse af overskydende væske fra hjernen gennem nezarosshy fontanelle.
 6. Genoprettende terapi. Patienterne er normalt udpeget af fyr, salt bad. Valgte et særligt kursus af vitaminer. Supplere denne behandling desensibiliserende midler.
 7. Behandling af sygdomme, der udløste udviklingen af hydrocephalus. Relevansen af denne behandling på grund af den erhvervede form af sygdommen.

I tilfælde af svigt af de ovennævnte behandlinger, læger anbefaler kirurgi. Danae procedure gør det muligt for patienter at opnå en bedring i nogle tilfælde - selv en fuldstændig helbredelse. Sommetider kirurgi er rettet mod at redde patientens liv.

Kirurgisk behandling. Kontraindikationer

Desværre er effektive medicinske metoder til kamp med sygdommen på noget tidspunkt endnu ikke udviklet. Den ovennævnte behandling anvendes til milde former af sygdommen. Typisk er disse teknikker perfekt reducere intrakranielt tryk og beskytte patienten mod komplikationer. Læger strengt styre strømmen dynamik hydrocephalus.

Hvis du har bør overvejes nogen forudsætninger for kirurgisk indgreb, nogle kontraindikationer. Ingen af de følgende handlinger kan ikke udføres, hvis patienten har:

 • strømmende betændelse i hjerne skal;
 • irreversible processer (blindhed, døvhed, epilepsi, psykiske lidelser).

bypass

I så fald, hvis hjernen ikke er genoprettet den mekanisme af væske output, lægen ordinerer kirurgi. kun kirurgi kan hjælpe i sådanne tilfælde. Hydrocephalus i den seneste tid effektivt udryddet kun ved - pass operation.

Målet med interventionen er at genoprette produktionen af CSF fra hjernen. For at gøre dette, skal du indstille shunt. Ventrikulær kateter placeret i den laterale ventrikel. Specialventil tilvejebringer regulering af fluid udstrømning. Perifer kateter indført i den atriale område eller i bughulen. Dette hjælper til at optimere absorptionen af CSF. I nogle tilfælde, efter udskæring af en nyre tilbagetrækning af fluid bæres ind i urinlederen.

Denne operation har en række mulige komplikationer og ulemper. Blandt dem er følgende:

 • shunt infektion;
 • mekanisk skade på det indlejrede system;
 • overtrædelse shunt funktionalitet;
 • bremse udstrømningen af cerebrospinalvæske.

Under disse omstændigheder er det nødvendigt at gentage operationen.

endoskopisk kirurgi

Denne metode er mest almindelige i dag. Endoskopi involverer små snit. Dette reducerer risikoen for eventuelle komplikationer. For patienten, reducerer rehabiliteringen. Under operationen kirurgen dirigerer udstrømning af væske i tanken af hjernen, der normalt er i stand til at absorbere væsken. Således udvinding af normale cirkulation af væsken. Vellykket operation helt afviser behovet for at installere en shunt. Patienten vender tilbage til et normalt liv.

cephalotrypesis

Dette indgreb kræver hydrocephalus hjerne, hvis årsager ligger i forskellige forhindrer udstrømning af fluidet. Som regel er der tale om aneurismer, tumorer. Afhængigt af placering, de er i stand til at blokere likvoroprovodyaschie måde. I sådanne tilfælde en kraniotomi. Som regel under operation for at skabe nye måder at udstrømning af væske.

Konsekvenserne af sygdommen

Sygdommen kan føre til encephalomalacia - vævsnekrose. Som et resultat af kredsløbslidelser af hjerneområder atrofi forekommer. Disse processer er irreversible. Ofte kan det føre til handicap hydrocephalus. Symptomer tilstrækkeligt forstyrrende indflydelse på en organisme. Patienten kan miste mentale og motoriske evner.

En almindelig komplikation ved sygdommen er dislokation syndrom. Den er kendetegnet ved kompression af hjernen og forekomsten af depression bevidstløshed, koma og ofte.

Medfødt sygdom kan suspendere sin udvikling på alle alderstrin. Med sådan et resultat patienten er helt eller delvist hærdet. I tilfælde af hurtig progression af børn sjældent lever til en alder af 5-6 år.

forebyggende foranstaltninger

Den vigtigste regel er fuldt ud at overholde alle anbefalinger fra lægen under graviditet narkotika modtagelse. På dette stadium, bør du omhyggeligt for at undgå infektioner, og især - virus. Det anbefales før graviditeten til at blive vaccineret mod disse sygdomme, der tidligere vordende moder ikke gør ondt. Det er nødvendigt helt at eliminere brugen af alkohol og tobak.

Voksne skal være forsigtige med deres helbred. Tid til at diagnosticere sygdomme, behandle dem ordentligt. Dette gælder især for sygdomme i centralnervesystemet, blodkar, hjerte, rygsøjlen. Det er nødvendigt for at forhindre skader på hovedet. Den bedste forebyggende foranstaltning mod de fleste lidelser - det er en aktiv, sund livsstil. Prøv at styrke din immunitet. Vær opmærksom på vægten normalisering. Og ingen af de sygdomme, vil du ikke være bange!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.