ComputereUdstyr

Hvorfor USB-porte holdt op med at arbejde?

Mange computer ejere stadig huske de dage, hvor alle de ydre enheder tilsluttet systemet enhed via den serielle (COM) og Parallel (LPT) porte. Standarderne var forholdsvis let at gennemføre, at den mest positive indvirkning på prisen på bundkort og eksternt udstyr, der bruger disse grænseflader. Deres ulempe er den manglende evne til at forbinde perifere enheder "on the fly", uden at slukke for strømmen systemet enhed, samt en lille båndbredde. Men det var en slags betaling for "billigt", og før den æra af multimedie ingen på denne særlige opmærksomhed ikke er betalt. Med begyndelsen af aktiv spredning af multimedie-teknologier (digitaliseringsprojekter og transmission af stemme, billede), der kræves for at reflektere over COM og LPT udskiftes. Resultatet af nogle få store selskaber var fremkomsten i 1996, den første version af USB-interface (Universal Serial Bus), som kan skaleres efter hastighed og understøtter hot-swap Plug & Play. Siden da flere generationer af standarden, og er i øjeblikket aktivt fremmet version 3.0. Desværre, på trods af alle de bestræbelser, som udviklere og alsidighed er stadig mange ejere af edb-systemer til tider mærke til, at USB-portene stoppede med at arbejde. Og uden synlig grund. Hvad er interessant: USB-porten på enheden er meget enkel: i stikket til stede kun 4 ledninger (undertiden 5, den femte - skærmen), hvoraf to data overføres, og de resterende to er for strømforsyningen.

Reparation eller vedligeholdelse

Alle ved, at for at sikre en problemfri drift af elektriske apparater skal regelmæssigt revideres. Vaskemaskinen skal rengøres, med TV ventilationsriste nødt til at feje støvet væk, og mobiltelefonen - for at indlæse og ren af unødvendige programmer. Men computeren er normalt en "ting i sig selv": det under bordet efter installation af systemet enhed ofte græsse fødderne, rense radiatorerne ikke producerer, og at der i de fan lejer bør i det mindste lejlighedsvis tilføje olie i almindelighed, kun få har hørt. Er det noget under, at der kommer et tidspunkt, hvor pludseligt afbrudt USB-porte? Heldigvis 90% af tilfældene ikke er i stand til at komme sig på egen hånd, uden at gå til servicecentret og uplanlagte omkostninger.

En grundlæggende input og output system

Hvis det er nødvendigt eventuelle fejl i Universal Serial Bus at kontrollere indstillingerne i bundkortet konfigurationsprogrammet. Det er til stede i både bærbare og stationære computere: udfører test af centrale blokke og den oprindelige indstilling tilstande, herunder evnen til at blokere USB. Dette program kaldes BIOS (Basic Input / Output System). I moderne systemer, blev det erstattet af en UEFI, men det grundlæggende princip om operation, opbevares. Det er indlysende, at hver computer ejer har bare at vide, hvordan du aktiverer USB-porte på bundkortet BIOS. Ellers en mindre fejl eller en sjov - og er nødt til at gå til servicecentret, men alt kan løses ved dig selv i blot et minut.

Konfiguration af brættet

For at komme ind i BIOS, skal du straks efter at have tændt systemet enhed til at trykke på knappen Slet mange gange. På bærbare computere, kan denne funktion tildeles F2, som er rapporteret på skærmen med logoet (ved at trykke på pause, kan du læse indskriften).

Desværre, taler om, hvordan du aktiverer USB-porte i BIOS, vi kan ikke beskrive den nøjagtige sekvens af handlinger, fordi, afhængigt af gennemførelsen af konfigurationsprogrammet, vil placering af elementer variere. Brugeren skal "walk" på tværs af alle grene af menuen, på udkig efter USB-kontrol af controlleren, eller modtage instrukser i bogen bord og bruge det til at linke til emnet. Så hvis USB-portene ikke virker, på nogle brædder har brug for at åbne Advanced BIOS Features og finde USB-indstillingerne. Ved at trykke på Enter en streng, kan du vælge en tilstand Aktiveret / Deaktiveret eller On / Off. Brug bør tillades. På den anden bundkort skulle komme til det punkt, integrerede tilbehør og finde OnChip USB Controller-softwaren. Status - Aktiveret. Det er også nyttigt at kontrollere, at Legacy USB Support er også involveret. Så for at opsummere for BIOS User opgave er reduceret til aktivering af USB-controllere.

Register af styresystemet

Windows giver dig mulighed for at programmatisk deaktivere brugen af havnene ved at ændre bare ét nummer i indstillingerne. Men det virker kun for de enheder, der har tilsluttet computeren, og de blev installeret i driveren USB-porte. For at deaktivere / oplåsning dæk ydeevne bør:

- tastekombinationen Win (symbol "vinduer" knap) + R;

- dukkede op i prompten typen regedit (udføre);

- fortsætte gennem grenene til HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ USBSTOR;

- finde startlinjen og ved at dobbeltklikke på musen til at ændre værdien til 4 med 3. Dette er den normale driftstilstand. Ændring af trioen på fire, tværtimod, vil det forbyde brug af USB.

Ændringerne vil fremgå efter en genstart. Vi anbefaler ikke uden at skulle "lege" med det element, da det kan give problemer med mus og tastatur er forbundet til de relevante stik.

Tilslutning af USB-portene på personlige computere

For at lette systemenheden konnektorer del vises på frontpanelet af huset. Især dette stik til højttaler / mikrofon og USB. Det er faktisk meget praktisk, når tilslutning af tilsvarende perifere ser ikke for en gratis stik på bagsiden af systemenheden og bruge let tilgængelige stikkontakter. Samtidig, denne implementering har den ulempe, at forbindelsen af USB-portene frontpanelet er lavet ved hjælp af et kabel strakt ind i legemet at rede tappe på bundkortet. Derfor problemet. USB-kabel skal foretages ikke fra penny ledere end synd billig kinesisk oprindelse boliger, og i fuld overensstemmelse med kravene i modstanden værdi, kvaliteten af lodning / crimpning, længde og så videre. Stik samme fra bagsiden direkte loddet til bestyrelsen og som en konsekvens mere pålidelig .

Så hvis på frontpanelet af systemets enhed USB-portene på personlige computere stoppede med at arbejde, så er du nødt til at fjerne husets dæksel, findes på USB-kortet med en kam vedhæftet løkke (underskrevet), forsigtigt frakobling af stifter og stik og re-forbinde. Nogle gange meget effektiv enkel genoprettelse af forbindelse til den nærliggende kam. For eksempel, hvis sporet gik til USB 5-6, så må det være forbundet til 7-8.

I øvrigt, at problemet med frontpanelet samling er en af de mest almindelige. Hvis der ikke er tid til at åbne kabinettet, kan periferien forbindes til stikkene på bagpanelet.

"Middag serveres", eller strømproblem

Selvom specifikationen for Universal Serial Bus er angivet, at den maksimale strøm per port er 500 mA for den anden version og 900 mA for tredje, betyder det ikke, at alle stik samtidig kan tilslutte enheder med forbrug, og alt vil arbejde. Desuden - det er den korteste vej til de problemer og spørgsmålet om "hvorfor USB-porte holdt op med at arbejde." Alle moderne bundkort indeholder en integreret controller Universal Bus, som, simpelthen sat, styrer alle relevante stik. Fysisk, denne elektroniske indretning med en direkte hukommelsesadgang med den udpegede interrupt og i stand til delvis fri CPU fra rutineoperationer ved levering af datastrømme. Når et stort antal controllerporte kan være lidt. Jo flere enheder forbundet til grenen, jo højere strømbelastning af controlleren. Og efter at have nået en vis værdi begynder banale mangel på magt, som manifesterer sig i svigt, svigt i de tilsluttede enheder og endda output controller svigt på grund af overbelastning.

Af den måde, USB-kabel, købt for øre på markedet, med den hjælp, som du tilslutter nogle "stærke" enhed kan have en betydelig intern modstand, hvilket forværrer fødevaresituationen. Den tilsluttede perifere komponent kan simpelthen ikke korrekt på grund af spændingstab i lederne i dårlig filament.

Så hvis for eksempel, er USB-porten på printeren ikke virker, så er du nødt til at sørge for, at du bruger den rette kvalitet kommunikation ledninger og placeret ved siden af stikket på brættet er ikke tilsluttet en anden enhed. Så næsten helt sikkert vil få problemer på grund af den magt, hvis en port er aktiveret printer i nabolandet - ekstern DVD (uden eget blok), godt, og den tredje "working» trådløs sender, eller der virkelig dårlig harddisk.

Hvordan man kan overvinde begrænsningen på den aktuelle belastning

"Optimering" controller til at passere gennem sig selv en aktuel større end den, for hvilken den er konstrueret, er det umuligt. Derfor, i tilfælde af svigt i de perifere USB-enheder kan gå en række måder:

- smadre komponenterne til en række forskellige controllere, dvs. printeren er tilsluttet til en anden terminal, som støder op til den forladte;

- Deltag i mest "grådig" enhed til USB 3.0-porte;

- at anvende en ekstern hub med en aktiv effekt. Denne enhed er en analog af tee til lysnettet (linje grene). Det forbinder til en ledig USB-port computer, tilføres strøm til det fra sin egen kilde, og resten af de eksterne enheder indgår i portene på navet. Meget praktisk løsning. Ulempen er, at der skal være en fri sokkel og de ekstra penge til købet.

Driver - er ikke en luksus ...

Nu er en masse kort på markedet, som ud over til USB 2.0, der er en ny standard - 3,0. Selv om bestemte versioner af bagudkompatibilitet, det er ikke fuldt implementeret. USB-porte arrangement er sådan, at for at arbejde, du har brug for at installere driveren i operativsystemet. Engangsbeløb. Dette er et obligatorisk krav. Så hvis ejeren af computeren opretter forbindelse til USB 2.0-enhed port stik af den tredje version, men glemmer at installere en pakke af programmer til støtte, den normale drift er der ingen garanti.

Problemer med kontakterne

Inde stik USB-bussen har fire fjederbelastet fanen kobber. Det er takket være dem, at der er kontakt med puder i stikkene. Med hyppig brug kontakt er brudt og begynde fiasko. For at løse dette problem, skal du med hjælp af en nål bue bøjning tilbage fanerne, eller udskift interfacekablet er nyt.

Rengøring af indersiden og ydersiden af systemet enhed

Meget ofte, computeren ser overfladen ren, men hele støvaflejringer findes inde i kroppen. Kontaminering af udsatte stik og porte. Husstøv er ikke ledende. Derfor, hvis en USB-port stopper med at arbejde, er du nødt til grundigt at rense stikket, blæser støv med en sprøjte. Man skal huske, at det ydre og indre renhed - det er forskellige ting. Systemenheden kræver periodiske revisioner rengøring og udrensning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.