SundhedMedicin

Hvordan ultralyd af æggestokkene

US - Metode til diagnose af de indre organer, der er baseret på evnen af forskellige væv absorbere korte ultralydbølge. Som et resultat, lægen på skærmen af monitoren ser et særligt ekkogent organ struktur, hvilket kan være tegn på en bestemt sygdom.

På spørgsmålet om, hvornår det er bedst at gøre en pelvic ultralyd, kan ikke give et konkret svar. Sagen er, hvad er dens mål en læge.

Lad os starte fra begyndelsen. Ultralyd af æggestokkene er normalt udføres i forbindelse med en rundvisning på området intern kvindelige reproduktive system. Indikationer for denne diagnose kan nævnes følgende situationer:

- rutinemæssig inspektion;

- overvågning af behandlingen

- graviditet;

- mistanke gynækologisk patologi;

- ændring i volumen er afsat til menstruationsblod;

- mistanke om graviditet, planlægger at blive gravid, samt ufrugtbarhed;

- i starten af hormonal antikonception, samt i formuleringen af en intrauterin indretning.

Ultralyd af æggestokkene kan udføres på tre måder:

  1. Gennem maven væv, dvs. transabdominal. Hvis en kvinde ikke er i en position, dette skal gøres med ultralyd blærefyldning.
  2. Transvaginalt - sonden er indsat i vagina, og dermed diagnosen udføres.
  3. Den blandede eller kombinerede måde - første inspektion udføres gennem bugvæggen, og derefter gennem skeden. Denne metode er optimal, fordi Det giver dig mulighed for at se et mere præcist billede af, hvad der sker.

Æggestokkene ultralyd til at bestemme den normale modning af follikler og æg dannelse udføres ved 5, 9, 11-14, 15 dage menstruationscyklus. Disse dage er "vejledende" til overvejelse folliculogenese kvinder. Oftest blev diagnosen cyklus i disse dage udføres ved at planlægge graviditet, infertilitet, eller at evaluere resultaterne af behandlingen.

For at bestemme sammenhængen i endotel af livmoderen, ultralyd er diagnose bedst udføres på 20-21 dage. I andre tilfælde kan pelvic ultralyd gøres på ethvert tidsrum, og kontraindikationer for denne undersøgelse er der.

Ultralydsundersøgelse er den mest billig, enkel og informativ metode til diagnosticering af gynækologisk patologi.

Bækken ultralyd: hvordan har du det?

Start denne procedure, du har brug for til at pre-behandling i 2-3 dage. Du er nødt til at følge en speciel diæt, som vil rense tarmene fra det mangeårige afføring, gas og slagge. Inden for otte timer før proceduren, bør patienten ikke modtage nogen fødevarer, men det sidste måltid bør være et minimum fedt- og proteinindhold. Bedst af alt, at det var en vegetabilsk bouillon.

Som beskrevet ovenfor er der tre grundlæggende typer af diagnostiske organer forplantningssystemet kvinder, der anvender ultralydsbølger. Enhver kvinde er advaret på forhånd om, hvor meget væske det bør drikke før proceduren, og på hvilket tidspunkt. Moderne metoder til ultralyd æggestokkene tillade denne procedure med en lille mængde væske du drikker en time før proceduren.

Hvis du har tildelt en kombineret metode til diagnosticering, så være forberedt på det faktum, at den første bækken organer læge ser gennem mavemusklerne, så vil du blive bedt om at tisse (tømme blæren) for yderligere diagnostik. Vaginal probe overtrukket kondom er indsat i vagina på livmoderhalsen - således behandlede og æggestokke og livmoder. Desuden er tilstanden bestemmes Douglas rum (herefter undertiden akkumuleres væske). Normalt æggelederne er ikke synlige på ultralyd, og i pozadimatochnom rum skal være flydende og blod. uterin ekkogenicitet bør være ensartet, uden strukturelle ændringer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.