HobbyOpsamling

Sjældne mønter af USSR 1961-1991 s. numismatik

I dag vil vi diskutere de sjældne mønter af USSR 1961-1991 s. Indsamling i alle dens manifestationer, hvad enten filateli, indsamle bøger, kompilering samlinger af malerier, boligmontering, porcelæn, interessante og spændende. Samlere af forskellige elementer hentet fra samlingerne om emnet, ophavsret til artikler, epoker, og så. D., og påfyldning dem med nye og værdifulde udstillingsgenstande er essensen af samleobjekter. Numismatists eller møntsamlere, kan det samme siges om sig selv. Men ikke altid kan tjene som et ornament indsamling metal penge gamle tider.

Der er sjældne USSR 1961-1991 mønter, der er ikke mindre interessant, er dyre og er værdifulde. Og deres betydning er ikke, at de er præget i en hvilken som helst århundrede, og i nogle fejl i produktionen af eller fejl i datoer. Hvis vi betragter de gamle sedler, deres værdi er indlysende. Jo ældre mønten, jo højere pris det har. Efter alt, i oldtiden cirkulationen af mønter var meget lille. Hertil kommer, at over tid, er disse pengesedler bliver mindre, og det gør dem unikke.

Hvad påvirker værdien af mønten

Hvis vi betragter sjældne mønter i USSR, udgifter til dem er afhængig af en række faktorer. Alt afhænger af, hvor mange pengesedler blev udstedt. Jo færre cirkulationen, de mere værdifulde og sjældne eksemplar. Udseende: Den bedre bevaret mønt, jo mere værdifuld er det. Hvis det er generelt ikke anvendes til sit formål, vil omkostningerne være meget højere end tilsvarende modstykker. Disse penge bliver kaldt blandt samlere taske. Hvis mønten er vigtigt at genopbygge den specifikke indsamling, supplerer det i ånden eller tidspunktet for produktionen, dens omkostninger øger også. Tilstedeværelsen af et ægteskab eller en fejl ved prægning forøger omkostningerne ved produktet betydeligt. Sådanne tilfælde er meget sjældne, og interessen for samlere.

Sjældne mønter i USSR 1961-1991 s har en særlig værdi

Vi har samlet en rangordning af pengesedler efter deres betydning.

  • 10. plads er besat af en mønt i nominelt 10 kopek fra 1991 af frigivelse. Renter for samlere er det faktum, at de enkelte eksemplarer er gengivet baseret på modstanderen, som har en mindre radius. Til denne desyatikopeechnuyu sjældenhed kan hente 1 ths. Gnid. Sovjetiske mønter 80'erne har nogen særlig interesse for numismatists. Deres værdi er ikke mere end 250 rubler. Men nogle af mønterne 70 er meget mere interessant med hensyn til deres værdi.
  • 9. plads tilhører 20 kopek i 1970 priser for mønter i USSR af denne type kan variere fra 3 til 5 tusind rubler, afhængigt af deres sikkerhed. De er ikke meget sjældne.
  • Den 8. pladsen på værdien af mønten er 50 kopek. Slip 1970 Det er heller ikke en sjældenhed, men for hende på samlere kan sælges 4-5 tusind. Gnide. med et godt udseende.
  • 7. plads besætte 5- og 10-krone mønt Sovjet i 1990 to typer af valuta blev præget i dette år, som praktisk talt ikke afviger fra hinanden. Lille del af udgaven havde mærket af Moskva Mønt. At de har værdi, men for deres samlere kan sætte en pris den 5.-9 tusind. Rub.
  • På 6. plads er mønterne på 10 kopek. mangelfuld og års produktion fra 1961 Disse mønter præges hvert år og havde en stor cirkulation. Derfor skal du ikke repræsenterer stor værdi. Men nogle eksemplarer var defekte, og denne værdifulde. For eksempel betjent 10. 1961 blev drevet på grundlag af messing mønter bestemt til 2 kopek. Det samme kan findes i de 10 kopek. 1988-89. Priserne for mønter i USSR denne type rækkevidde i form af dagens penge op til 10 tusind. Rubler.
  • Ved 5. sted nickels mønt i 1970 sin kerne - en zink-kobber-legering. Disse 5 cents er ualmindelige og dyre mønt. For det give 5-6 tusind. Gnid., Og hvis det er i fremragende stand, og 10 tusind.
  • 4. tillægges mønt 15 strisser. 1970. Registrering af varemærket er det samme som det var sædvane i disse dage, men tallene 15 og 1970 har en meget større end sædvanligt. Grundlaget er en nikkel-kobberlegering. Omkostningerne 6-8 tusind. Gnid., Mens sikkerheden kan være anstændigt og 12.000.

ledere

Lad os nu se, hvad samlere vil lægge ud et anstændigt beløb.

  • En hæderlig tredje sted eksperter sat 10 rubler. 1991 Betegnelse 10 rubler. i år har et moderne attraktivt design og er lavet med brug af de to metaller. Til denne mønt kan hente op til 15 tusind. Gnid. forudsat at det er af god udseende.
  • 2. plads - det er 20 kopek. 1991 Det vigtigste cirkulation er uden værdi. Men nogle vil måske bemærke et stempel trykt værftet. Det er disse tegn er værdifuld og vil være værd op til 15 tusind. Gnid.
  • Den utvivlsomme leder er en mønt ½ krone 1961 mønt blev trykt efter reformen valutaen. Men det viste sig, at mynte deres dyre, og nægter det. Det blev udgivet kun et par titusinder af mønter af værdighed. Derfor ½ krone er meget sjælden, og prisen når op omkring 500 tusind. Gnid.

ved begivenhed

Erindringsmønt i anledning af væsentlig begivenhed eller dato, nogle gange også af interesse for samlere. Denne form for udskrivning sedler begyndte allerede før revolutionen. Som regel disse mønter var signifikante i millioner af eksemplarer, hvilket reducerer værdien af mønten. For det kan sælges fra 10 til 80 rubler. Det hele afhænger af udseende. Men, for eksempel til sedlen til 150-året for KL Timiryazeva eksperter kan betale 2 tusind. Gnid.

Pushkin

Erindringsmønter pengesedler 1961-91 år har værdi, hvis de er gift i mønter, har grammatiske eller regnefejl. For sådanne mønter kan få omkring 30 tusind. Gnid. For eksempel, for jubilæet mønten er produceret i 1984 AS Pushkin. På det, i stedet for modelår 1984 er værd 1985. Der er andre lignende tilfælde med forkert dato, der er af interesse for samlere.

Sjældne mønter af USSR 1961-1991 år: score

De mennesker, der indsamler mønter i sin sparegris, blandt andre, kan finde sjældne eksemplarer af værdi og ofte har en betydelig værdi. Hvis mønterne med en fejl eller ægteskab med mønter viste dig i butikken, så hvis du ønsker at kende sin værdi og værdien for samlere kan være på særlige steder til mønt online. Der er også møntkataloger for en detaljeret data og nominel værdi kan anslås sjælden mønt og lære dens betydning på det tidspunkt.

et halvt århundrede

Mønten "50 års sovjetisk magt" blev udgivet i 1967 og har en pålydende værdi på 1 rubel. Det blev også udgivet andre penge efter denne dato, men de er mindre kendt. Historien om skabelse er. I 1917 var der Oktoberrevolutionen, som bestemt bolsjevikkerne kom til magten. Et halvt århundrede senere - i 1967 - blev det besluttet at fejre begivenheden i en særlig erindringsmønt prægning. Så der er vi interesserede i rublen. Men han var ikke alene. Vi skabte en hel serie dedikeret til denne dato. mønt 10, 15, 20 cent og 50 blev fremstillet. Ideen var, at de penge været i hænderne på alle borgere, og alle vil huske, at et halvt århundrede markerede effekt på det tidspunkt rækker. Dette afslutter beskrive mest sjældne mønter af USSR 1961-1991 s.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.