HobbyOpsamling

Samlinger af mønter i sidste århundrede og i dag

Coin Indsamling - en sjov og spændende aktivitet, der fremmer udbredelsen af horisonter og læring. Han ledsager normalt processen med at studere de historiske og sociale realiteter, hvor en eller anden mønt blev udstedt. Derfor er mønten indsamling featured på visse systematiseret - landet, alder, årgang, osv stifte bekendtskab med denne meget almindelige hobby ...

Start møntsystem

Siden i VII århundrede f.Kr. i Lilleasien Lydia byen begyndte at præge de første mønter i verden, straks der var folk, der satte sig for at samle dem så meget som muligt, og nogle i denne meget vellykket. Som Ostap Bender sagde: "Hvis et land gå nogle pengesedler, skal der være folk, der har en masse af dem." Men denne form for indsamling ikke at indsamle. Vi taler om noget andet.

Den første oplysninger om, hvad folk så i mønter, ikke blot af betalingen, men også den æstetiske og kunstneriske værdi, henvises til slutningen af det jeg århundrede e.Kr.. Den første kendte samler af videnskab var den romerske kejser Augustus, indsamle gamle og udenlandske mønter og i løbet af ferien darivshy dem til deres omtrentlige.

Den tidligste samling mønt

Hvis vi taler om den første bevarede samling af mønter, så er det helt sikkert er en skat fundet i det gamle romerske løsning Vidy i hvad der nu Schweiz. I det der var halvfjerds guldmønter af forskellige typer. Dette indikerer, at de var en samling, snarere end den sædvanlige kontante akkumulation.

Det er også interessant, at i III århundrede e.Kr., kejser Troyan Detsiya beordret til at frigive en række mønter med portrætter af hans forgængere - de deified kejsere, der regerede i de sidste to og et halvt århundrede. De mønter blev slået, og udformningen af hver af dem præcis gengive den oprindelige, udgivet i tidligere århundreder. For at udføre denne opgave, skal du have en samling af mønter, hvoraf de prototyper til chasers blev taget.

hobby kongernes

I Vesteuropa er mønt indsamling fange på i XIV århundrede, men så på grund af overdrevne høje priser, er det meget kun meget velhavende mennesker. Han blev endda kaldt "hobby kongernes." Den historiske periode kaldes renæssance, den største popularitet erhvervede mønt samlinger, der tilhører pave Bonifacius VIII, Frankrig konger Ludvig XIV og Henrik IV, hellige romerske kejser Maximilian og Kejser Ferdinand I.

I XVII og XVIII århundrede, er det blevet historie som den æra af oplysningstiden, den slags samleobjekter, mens den stadig en meget dyr øvelse, erhverver dog nye funktioner. De optræder i en videnskabelig og systematisk tilgang til udvælgelsen af materialet. Det er kendt, at der i denne periode vises, og den første kollektion af russiske mønter, tilhører retten elite.

Samtidig er det er ved at opstå numismatik, som senere blev en akademisk disciplin. Af den måde, det adskiller sig væsentligt fra de sædvanlige samleobjekter, selvom, ved første øjekast, er tæt på det. Hovedformålet med numismatik er studiet af historien om mønter og penge omløb, som er en uafhængig gren af videnskaben.

Den sidste århundrede og i dag

Et kvalitativt ny fase i historien om mønten indsamling begyndte XIX og XX århundrede. Denne aktivitet bliver mere tilgængelig og populær. Der er mange handelshuse, som har specialiseret sig i salg af mønter. Rundt om i verden, organiseret auktioner og udstillinger.

I de seneste årtier, store muligheder for samlere åbnede med fremkomsten og udviklingen af internettet. Takket være ham, på specialiserede sites gjort øjeblikkelig udveksling af oplysninger mellem et stort antal tilhængere af denne hobby i verden, og arrangeret auktionen salg. Moderne teknologi gør det muligt at sætte på auktion hele samlingen af mønter, som er en liste over billeder og tiltrække potentielle købere.

Stien til hobby med at indsamle

Praksis viser, at i begyndelsen af mange samlinger er blevet de sædvanlige mønter, der var i regelmæssig cirkulation. Nogle gange de er blevet importeret fra oversøiske rejser, eller bare har nogle specielle funktioner - for eksempel refererer til jubilæum udstedelse eller havde et ægteskab i fremstillingen. Hyppig er også tilfælde, hvor fremtidige samlere arver ethvert møde, og derefter, fascineret, fortsatte deres udfyldning. Gradvist, denne aktivitet blev mere og mere alvorlig og meningsfuld.

Hvis tidlige samlere tendens til at samle alt, så over tid de fleste af dem vælge nogle egen specialisering. De skaber en samling af mønter i de enkelte lande, historiske perioder, eller dem, der har en vis funktion i produktionen. Det er ingen hemmelighed, også, at nogle gange samle bliver en form for forbedring og fastholdelse af personlige kapital. Dette gælder især i tider med økonomisk krise. I dette tilfælde den afgørende rolle spilles af den kendsgerning, hvor mange mønter i samlingen, og hvad er deres markedsværdi.

Treasure Jagt og indsamling

Det er interessant at bemærke, at indsamle mønter til tider provokerer folk til at søge en skat klasser. Sådanne tilfælde er ikke ualmindelige. Dette er primært på grund af ønsket om at fuldføre din samling uden væsentlige omkostninger, men nogle gange er årsagen dybere - et forsøg på at finde en helt unik artefakter. Men der er tilfælde, hvor de succesfulde skattejægere er fascineret af samlere. Foto samlinger af mønter, som er præsenteret i denne artikel vil hjælpe vores læsere en visuel repræsentation af denne spændende venture.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.