FormationUngdomsuddannelse og skoler

Navn på nordlige vinde i mytologi og kultur af forskellige nationer

Vi, beboerne i bylejligheder, og er ikke klar over, hvor vigtig den rolle i livet for vores forfædre vind. På hvilken side af verden, de blæser, hvad vejret medbragte, til tider liv afhang af hav og jord rejsende. I de gamle æra og gamle mennesker ikke vidste, af naturlige årsager, som opstår pludseligt sandstorme og falder ned alt på sin vej af orkaner. Derfor navnet på vindene fra grækerne og romerne var antropomorfe. De er portrætteret som et mægtigt bevingede guder. Element kender ikke medlidenhed og barmhjertighed, så brødre vindene er født, i henhold til den overbevisning af grækerne, fra herre himlen Astrea og Eos gudinde daggry, var grusom og stædig.

Især frygtede grækere-navigatorer gusty squalls fra Thrakien. Boreas - så blev kaldt den nordlige vind. Navnet på den langhårede og skæggede hård guddom er allerede inkluderet i værker af Homers "Iliaden" og "Odysseen» (VIII århundrede f.Kr..). Norov var Boreas ikke kan lide sit notat og Zephyr brødre. Han kidnappede datter af den athenske konge Orifov, der fødte ham "boreads" - Kalaida og Zeta. Men romerne forsøgte at formilde Gud offer Aquilon kold vind blæser fra de snedækkede alper.

Navnet på de nordlige vinde tal i andre nationer. Lige nord for den græske og romerske gud Boreas gradvist omdannet til en skov. Nu kan vi give en forklaring på den pludselige og blæser fra et par dage til en uge denne Ice Vortex. I efteråret, når havet stadig holder sommervarmen, og bjergene har smedet koldt, er der en stor forskel i det atmosfæriske tryk. Kold luft masserne lavine rulle ned til havet, transporterer byger, orkaner og køling således at skibene vindretningen erhverve tre meter lag is. Bora blæser på Adriaterhavet og Sortehavet. Det er især hård i Novorossiysk.

Men ikke kun søfolk kender navnet på de nordlige vinde. Hyrderne i alpedalene i Schweiz og Frankrig, stjæler deres flokke i læ, inden du flytter Bizy. Det er en kold og tør vinden blæser fra snedækkede tinder ned. Arten af dens oprindelse er den samme som for skovene. Svarende til bizoy og Mistralen, som synges i den romantiske sang. Men når vinden vil blæse det, folk er ikke så langt som til at forkæle "i det fjerne." Han er kold, vindstød, bringer tørt og koldt vejr. Beboere i Cote d'Azur meget mere som sin modsætning: varmt og tørt og vinden fra den arabiske - Sirocco. Sears bringer Occitania kulde og regn fra Biscayabugten, og Middelhavet Tramontana bringer ned på vinter storm.

Og hvad er navnet på de nordlige vinde på russisk? Ja Baikal alene så mange som fem. Også nævnt i sangen Barguzin, der opfordrer til en "dreje aksel" - er en kraftfuld og smidig nordvest vortex. Han er gunstigt for navigation. Men Sarma - en rigtig orkan, der med en hastighed på 80 m / s henter direkte fra Yakutia iskolde arktiske luftmasse. Der er verkhovik, nighter, Chistyakov og hvius. Men glem ikke, at navnet på den nordenvind ikke alle nationer er ankomsten af den kolde. For eksempel Harmattan, der blæser lige fra Sahara, bringer til Guinea kyst, tør varme og skyer af rødt støv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.