ForretningIndustri

Hvordan man vælger en båndsav. Båndsave til træ

Princippet om drift af båndsave er blevet mestret i det nittende århundrede og fortsætter med at være relevant i dag. Selvfølgelig, de nuværende modeller for sådanne enheder i det funktionelle plan har meget til fælles med den første version, men de grundlæggende teknologiske funktioner forbliver de samme. Disse omfatter en sav-formede ringe, som kan bruges til at udføre lige og kurvede snit. Påfør en båndsav i forskellige områder, men de vigtigste er træ fabrikken og møbelvirksomheder. Enheden med samme kvalitet udfører skrub og producerer præcise snit i snedkerarbejde.

maskindesign

Meget af behandling af træ afhænger af parametrene i maskinen, så strukturen deraf må betragtes mest omhyggeligt som enkeltkomponenter. Sammensætning samling omfatter en C-formet maskinramme, den øvre og nedre remskiver, styreelementer, saven og arbejdsplatformen, en motor beskyttende klap. Særlige bremsemekanismer bruges til øjeblikkeligt stoppe savning og for bånd forsinkelse i tilfælde af brud er tilvejebragt en låseindretning. At sikre, at brugerne kan justere skærebredde er guide linje anvendes.

Bør overvejes, når du vælger placeringen og tomgang del af båndsav i forhold til retningen af emner - det kan være venstre eller højre hånd. Forskellige båndsave til træ og design har sengen. Der er svejsede og støbte fundamenter. Men denne test er mere markant med hensyn til modeller beregnet til metalbearbejdning.

Lodret eller vandret?

Denne klassificering skyldes den type bånd savklinge placering - henholdsvis det lodret og vandret. Der er også ændringer med skrå sav, men det er sjældne tilfælde for særlige eller komplekse operationer. De større modeller med lodret klinge bevægelse er kun tilladt til konsollen med et værk element. Lille lodret båndsav maskine har en anden virkemåde - den er fastgjort kun til saven ramme, og emnet kan bevæge sig. Sådanne modeller kan bruges til forskellige typer af arbejde - og til fremstilling af et stykke træ strukturer og møbelproduktion.

Vandret båndsave anses for at være repræsentanter for den mest magtfulde. Nogle repræsentanter for denne kategori er i stand til at save den frosne træ og hårdttræ. Det er bemærkelsesværdigt, at den horisontale båndsav i sovjettiden var udelukkende beregnet til behandling af træ, selv om dens design features er mere egnet til metal.

automatiske maskiner

Det var engang populære og manuelle versioner af båndsave, men moderne drev næsten skubbet, så spørgsmålet er kun i valget af den grad af automatisering. Automatiske båndsave til træ ofte anvendes af virksomheder, der masse-producerede træprodukter. I sådanne arrangementer er, forsyning automatisk - ved hjælp af fremføringsmotoren og koblingerne. Hvis elementet er savede i længden vil overstige parametrene for kurset, er dens transmission gøres på to måder med aflytning. Valget af fuld automatisering er normalt berettigede, hvis de planlagte masse behandling emner af små længde.

Halvautomatiske modeller

Version med halvautomatisk styring i stigende grad brugt i høst træindustrien. Blandt de fordele, som en semi-automatisk band savning maskine, er der mulighed for manipulation af saven ramme og vice i samme auto-tilstand. Under drift emnet er en dual tryk (fra rammen og den hydrauliske cylinder), som muliggør savning hårdt sidet emne uden anstrengelse.

Funktioner save

Det vigtigste element i maskinen, som afhænger næsten alle kvalitetsparametre af det færdige produkt. Den meget samme maskine i højere grad påvirke funktionalitet og brugervenlighed. Bredden af savbåndet kan være fra 2,5 til 5 cm, og tykkelsen ligger i området fra 0,9 til 1,1 mm. I nogle udformninger, giver båndsav kombination med andre egenskaber ved saven, men for standard operationer er bedre at bo på et af de anførte størrelser. I forhold til det materiale, anbefales det at vælge den model af kulstofstål, der, dog, og betragtes som den mest almindelige. Hertil kommer, at valget af savbåndet er det vigtigt at overveje, hvilken type fremstilling, som i sidste ende vil bestemme hårdheden. Især er der stoffer med en ensartet hærdning, fleksibel og hærdet tilbage.

Fødehastigheden og savning

Ikke altid, bliver afgørende dette tal, men hvis maskinen er valgt for produktionsopgaver, bør du være opmærksom på ham. Den hastighed, hvormed du skærer, bestemmer effektiviteten af brugen af enheder i tilfælde af at det ikke er koordineret med hastigheden af foder og interdentale save. Typisk båndsav tilvejebringer drift ved 700-900 meter per minut, hvilket svarer til de fleste baner, der har typiske interdentalrummet. Ændringer i tilspænding er normalt til formål at øge skæring effektivitet.

operationelle regler

Når der skæres operationer er altid vigtigt at huske på sikkerheden, men glem ikke, at det vigtigste mål - at give glat og præcist snit. Træ skal først fastsætte emnet for at minimere vibrationer af arbejdsdagen stof. Dette vil påvirke ikke kun den bekvemmelighed af arbejdet, men også øge produktiviteten i hele processen.

Den lige skærelinje bæres langs føringen eller ved hjælp af bevægelige stop og hvis den buede savning udføres - ifølge den påførte markup eller med særlige mekanismer til fastholdelse og tilførsel af arbejdsemnet. I automatisk tilstand, den lige skæring båndsav lettes af den aftagelige dispenser. Dette dokument feeder designet til at ligne beslaget med dens komplementære ruller. Ved at manipulere denne enhed, kan du nemt styre processen, men hvis du planlægger at oprette en figur skæring, den mekanisme for automatisk fjernet. Det er klart, at serieproduktion af arbejdet i dette format er ikke mulig eller kræver andet hjælpemaskineri.

producenter

Marked båndsave har en funktion, der er udtalt segmentering af producenter, som hver især indtager sin egen sektor. Med andre ord, en alvorlig konkurrence mellem lignende modeller ikke har de egenskaber. For eksempel er det oprindelige niveau repræsenteres af det russiske selskab "Bison", som producerer en meget robust maskine med grundlæggende funktioner og koster 20-30 tusind. Gnid. Ironisk nok, den japanske mærke Makita er i denne klasse og generelt er en forholdsvis beskeden - for det meste gennemsnitsresultater version af budgettet.

Dem, der planlægger at få en virkelig effektiv og alsidig enhed, når det er nødvendigt at gælde for Metabo-produkter. Rækken af dette mærke omfatter elementer strøm op til 1900 watt og en maksimal dybde på nedskæring på 28 cm. Til lederne af det rigtige segment omfatter Jet båndsav maskine, som er egnet til lille kabinet, og store fabrikker. De mest kraftfulde værktøjer kan yde op til 5500 W, og deres skæredybde er 45,5 cm.

konklusion

Udstyret til at udføre komplekse operationer til at behandle træ er dyrt, men det giver dig mulighed for at få arbejdet gjort sikkert og effektivt som muligt. Båndsave i denne henseende er den bedste løsning, som kombinerer flere vigtige parametre: pålidelighed, portabilitet, nem betjening og muligheden for at erstatte de mekanismer ansvarlige.

Svært at forudsige, hvor meget vil være effektiv i en bestemt båndsav i visse driftsforhold. Desto mindre er en detaljeret analyse af de karakteristika, herunder skæredybde, hastighed, klinge valgmuligheder, konfigurationen af transportelementerne, tillade at komme så tæt på den korrekte løsning. Resten er afhængig af kvaliteten af udstyret. Det kræver regelmæssig rengøring, kontrollere alle beslag og klemmer, samt profylaktisk behandling af eksterne funktionselementer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.