Mad og drikkevarerHovedret

Hvordan man laver yoghurt termostat derhjemme - opskrift

Fordelene ved mejeriprodukter, som er resultatet af gæring, skrevet artikler, og selv bøger. Få mennesker benægter det, bortset fra at det hærdede molokofoby der advarer om farerne ved progressiv menneskeheden nogen afledte af mælk. For nylig, på alles læber udtrykket "termostat yoghurt." Men nogle mennesker stadig ikke ved, hvad det er, og hvordan det adskiller sig fra de sædvanlige. De, der har hørt om dette produkt, jeg spekulerer på, hvordan man laver termostat yoghurt derhjemme personligt. Alt dette vil dække i denne artikel.

to slags

Og dog, hvad termostat yoghurt adskiller sig fra den sædvanlige? Svaret er simpelt: fremstillingsmetoden. Yoghurt mejeriprodukter tilberedt i planterne på to måder.

 1. Tank. Med denne metode er produktet fremstillet i en speciel tank, og først derefter hældes i en skål, der er til salg.
 2. Termostat. Her drikker gæret og modnet direkte i emballagen, som vil blive solgt som produkterne i butikkerne. "Specm" termostat yoghurt i særlige kamre (væksthuse, hvor man kan sætte beholderne) - deraf navnet.

I modsætning til nogle karakteristika

Termostat yoghurt adskiller sig fra tanken, frem for alt, at det er mere tæt. Ved fremstillingen af drikken i tanken vil det fortsat være flydende, og i termostaten bliver tætte tekstur, dvs.. K. Clots vil dannes i processen. Og dens væsentligste forskel er, at det er de mest nyttige for menneske: produktiv indhold af mikroorganismer simpelthen fænomenal. Fremgangsmåde termostat fremstilling gør det muligt at bevare denne unikke flora. Men her og små opbevaringstid produceret på fabrikken (eller hjemme) produkt.

struktur

Den indeholder en simpel ingredienser: mælk, starter (blanding af rene kulturer af Lactobacillus bulgaricus), bifidobakterier ActiRegularis eller Bifidobacterium animalis. Produktet opnået ved fermentering af pasteuriseret mælk ved hjælp af tilsætning af en surdej bakterier. Ifølge standarder, i en "live" yoghurt per milliliter skulle falde på 10 7 10 6 lactobaciller og bifidobakterier (levende). Derfor mad og sundhed drikker stor værdi. Det også omfatter mikroorganismer, proteiner, fedtstoffer, kulhydrater og calcium, mange vitaminer. Termofil yoghurt anbefales af ernæringseksperter over hele verden som et terapeutisk og profylaktisk reducerende effekt.

Lidt historie

Det menes, at levende kultur yoghurt åbnet videnskabsmand Mechnikov i 1908. Men i dag er det kendt, at de gamle tyrkere bruges som en opskrift på en sund og velsmagende drik. Branchens første levende yoghurt dukkede op i 1918 i Spanien takket Carasso - tilhænger af værker af den russiske videnskabsmand, der begyndte produktionen i vores eget laboratorium. Interessant, den første yoghurt (bare sådan oversættelse er engelsk. Yoghurt) udelukkende sælges i lerpotter og kun på apoteker (recept). I dag yoghurt produceret med "godartede" temperaturer i termostater, er direkte efterkommere af den store-grandson- mechnikovskoy yoghurt, lavede en fremragende russiske forskere i begyndelsen af sidste århundrede, t. E. Mere end 100 år siden.

Brief forberedelse teknologi i fremstillingsindustrien

Termostaten er den mest skånsomme metode ved fremstilling af yoghurt. Som allerede nævnt, er blandingen af gær, mælk og bakterielle additiver hældt i en særlig beholder fremstillet, som blev anbragt i en ovn, hvor opvarmningsprocessen forekommer. Temperaturen i kammeret holdes på 20-45 grader over nul, som tillader at holde blandingen i alle levende mikroorganismer i naturlig form. Termostater produkt modningsprocessen finder sted. Efter denne procedure krukker fremtidig yoghurt afkøles lidt og lade produktet modnes i flere dage. De vigtigste fremstillingskrav er altid friske selektive mælk, ingen yderligere varmebehandling, høje sanitære og hygiejniske krav til processen. Og termostaten drikker godt, at når produktionen ikke bruger kemiske tilsætningsstoffer og sukker, og en lille holdbarhed (som regel - et par snese dage), siger, at drikken er virkelig naturligt, og der er levende mikroorganismer, der er nyttige for tarmens mikroflora gendanne den.

Yoghurt fabrik

Termostat yoghurt "Danone" (tyk) er en fremragende repræsentant for dette produkt på hjemmemarkedet. Den består af: normaliseret og skummetmælkspulver, fløde, gær og bakterier. Næringsindhold per 100 gram - 49 kcal (med 1,5% fedt). Det anbefales at opbevare ved en temperatur lige over frysepunktet i køleskabet. Efter åbning af emballagen (250 g), er det ikke anbefales at holde i lang tid. På ganen er det surt, minder om hjem yoghurt med klumper, men det vigtigste her - det er en stor fordel for organismen. Og hvem kan ikke lide overdreven syre - du kan altid tilføje en skefuld naturlig bi honning, så nyttige egenskaber endda stige.

Termostat yoghurt "Activia", som i dag, du kan købe i ethvert supermarked, kan også bruges som en surdej.

vi gør dig selv

Men ikke alle mennesker, der bekender sig til en sund kost, har en tendens til at have tillid til shopping produkter. Dette sker af forskellige årsager, men faktum er, at mange mennesker foretrækker at tilberede produktet selv. Hvordan man laver yoghurt termostat derhjemme? Det er ikke så svært. Vi har brug for en færdighed, der er erhvervet over tid, om tredje gang (men måske en velsmagende og sund mad vil få dig op og i første forsøg). Selvfølgelig er den bedste termostat yoghurt hjemme udarbejdet i en særlig yoghurt. Men da dette er en ret speciel enhed, kan det ikke være ved hånden. Og hvis du vælger den første smag af indenlandske mejeriprodukter, så i hvert fald. Men prøv at gøre mere end en simpel anordning, der, helt sikkert, der er i ethvert køkken.

ingredienser

Vi har brug for: en liter 3,2% mælk (UHT bedst at tage, så vil det ikke skal koges), et glas creme 10%, en halv kop creme fraiche 15%. Som de redskaber nødvendige for at forberede et lille glas med skruelåg. Og vi har brug for en gryde med låg og et tykt varmt tæppe eller stort håndklæde. Du kan starte madlavning. Det er bedre at gøre natten - om morgenen dit hjemmelavet yoghurt er klar.

fremstillingsmetode

 1. Hvis mælk UHT, er det tilstrækkeligt at blandes med fløde og opvarmes til en temperatur lidt under 40 ° C. Hvis normal, koges i 3-5 minutter, og afkøl til de samme 40 °.
 2. Idriftsættelse af det opvarmede mælk gære. Da det er muligt at anvende en konventionel creme, og man kan købe færdige tør surdej (fortyndet og anvendt ifølge instruktionerne) eller den samme "aktiv". Bland grundigt.
 3. Hæld i krukker råmateriale, som skal være præ-steriliseret. Banker til at lukke låg ikke behøver.
 4. Vi sætter dem i en forberedt gryde med varmt vand. Under hele processen for at holde temperaturen under 40 ° C (se madlavning termometer): husk yoghurt overophedning er umulig, og mikroorganismerne kan dræbes!
 5. Luk gryde med varmt vand og banker låg. Wraps hendes tæppe på alle sider, og som sådan orlov på køkkenbordet for hele natten.
 6. Om morgenen pak design: hjemmelavet yoghurt er klar!

For elskere af massefylde: du kan holde det i et stykke tid. I andre tilfælde, lukke krukken og sende ned et køleskab på modning. Og husk: dette produkt har en lille holdbarhed, så det er tilrådeligt at spise det samme.

I multivarka

Forbered yoghurt termostat ganske enkelt multivarka. Det ville være til rådighed. Men i dag, denne handy køkken apparat - ikke ualmindelige i det moderne køkken. Så mest af alt, vil opskriften være meget nyttig.

 1. Fremstilling termostat yoghurt multivarka begynde med udvælgelsen af ingredienser. Mælk er bedre at tage hjem og koge i et par minutter og derefter køle af til 30-40 grader. Som surdej i denne tid bruge en lille kasse med yoghurt "Activia" uden tilsætningsstoffer - det har masser af levende kulturer.
 2. Bland ingredienserne og hældes i steriliserede glas en masse små størrelse. Deres låg lukker ikke.
 3. Sæt en skål og hæld Multivarki varmt vand for "strop". Luk og slå varmelegeme i et par minutter. Fra.
 4. Opvarmning gentages efter 3 timer.

Efter ca. 6-9 timer yoghurt er klar. Skruelåg og sende ned et køleskab.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.