SundhedMedicin

Hvor er det vasomotoriske center? dens værdi

Karsystemet af kroppen er meget vigtig. Faktisk, takket være arterier og vener forekommer blod og ilttilførsel. Uden denne funktion, ville folk ikke være i stand til at leve. Den er ansvarlig for denne funktion af kroppen vasomotoriske center. Samt alle reguleringsmekanismer, det er i hjernen. Hans skade er meget farligt, og er ofte i strid med livet. Faktisk, takket være den vasomotoriske center kommer distribution af blod til organerne. Han delvist regulerer også hjertefunktion. På trods af den autonomi myokardiet, er der stadig behov nervesystem kontrol.

Begrebet vasomotoriske center

Begrebet "vasomotorisk center" forklares denne måde: det er en anatomisk formation, lokaliseret i hjernen. Imidlertid bør dette udtryk overvejes omfattende. Først og fremmest er det ikke et legeme, men et sæt af formationer, der består af nervevæv. Hver del er ansvarlig for specifikke funktioner. Ikke desto mindre er de alle arbejder sammen om at sikre, at aktiviteterne i det kardiovaskulære system. Disse afdelinger vasomotoriske center forbundet ikke kun funktionelt, men anatomisk. Dvs. ved nervefibrene. For første gang om regulering af det vaskulære system, blev det kendt i slutningen af det 19. århundrede. I ledende dyreforsøg Ovseanicov videnskabsmand konstateret, at ved at skære nervevævet placeret under colliculus, der er ændringer i blodtrykket. Fysiolog konkluderede: overtrædelse af denne struktur forårsager hjerne én ekspansionsbeholdere og andre restriktioner. Efter denne regulerende funktion har været aktivt undersøgt.

Beliggenhed vasomotoriske center

Det menes, at det vasomotoriske center ligger i medulla oblongata. Men hvis vi tager hensyn til alle de strukturer, der påvirker regulerende funktion blodtilførsel, denne dom er ikke helt rigtigt. Eftersom vasomotorisk nervefibre stammer i midten af rygmarven, og dens sidste element er cortex. Den første er de axoner - processer i celler. Sami neuroner er placeret i den øverste tre lumbal og alle thorax rygmarv segmenter. Den nøjagtige deres lokalisering - en lateral horn. På grund af deres placeringer kaldes spinal vasokonstriktor centre. Men dette navn er forkert, da fibrene ikke er i stand til at påvirke ud fra de andre enheder. medulla vasomotorisk center ligger i 4 ventrikel. Det er en klynge af nerveceller. En mere præcis lokalisering af vasomotoriske center - det er lavere og midterste del af rombeformede fossa. En del af neuroner beliggende i det retikulære formation.

Følgende afdelinger vedrørende regulatoriske links i midten er hypothalamus og midten af hjernen. Der er placeret nervefibre, der er ansvarlige for ændringer i vaskulær aktivitet. Det sidste led anses for at være hjernebarken. De mere involverede præ- og orbital motor afdelinger.

Vasomotoriske center: fysiologi af kroppen

Hvis vi forestiller os alle dele af vasomotoriske system fra bunden op, bør du starte med neuroner beliggende i rygmarven. De afviger fra de sympatiske præganglioniske axoner (fibre). Disse enheder er ikke i stand til at styre deres egen tone, men de sender impulser til andre nerveceller til skibene. For første gang på deres betydning anerkendt videnskabsmand Ovsyannikov, og dermed gøre en stor opdagelse i fysiologi. Han fandt, at adskillelsen af hjernen og rygmarven sker fald i blodtrykket. Men efter et stykke tid igen det øger blodtrykket (under baseline) og understøttes uafhængigt grund præganglioniske fibre. Den medulla oblongata er nerven - vasomotoriske. Den er ansvarlig for reguleringen af spinal afdeling. Hans fysiologi er: neuroner beliggende i centrum, opdelt i 2 typer. Den første er ansvarlig for pressor funktion (vasokonstriktion). Den anden gruppe forårsager afslapning af endotel. Det menes, at de neuroner, der er ansvarlige for vasokonstriktion, sejre i antal. Cellerne til stede i midthjernen, kan forårsage øget blodtryk. De neuroner i hypothalamus region, tværtimod, fungere som depressiva, det vil sige, føre til en lempelse af blodkarrene. De fleste af de nervefibre gå gennem centrum, som ligger i medulla oblongata. Desuden forbinder en del af spinal axoner separeret direkte og hypothalamus. Front cortex påvirker både gevinst og hæmning af aktiviteten af neuroner lokaliseret i de nederste links.

Opdelingen af vasomotoriske center i afdelingerne

I betragtning af, at reguleringen udføres af flere enheder i nervesystemet, er det muligt at tildele følgende afdelinger vasomotoriske center:

  1. Rygmarven. De laterale horn thorax og lumbale segmenter er preganglionic kerne. Disse afviger fra axoner - fibre.
  2. Direkte vasomotoriske center. I dette afsnit er placeret neuronerne er ansvarlige for en lempelse af endotel og vasokonstriktion.
  3. Midthjernen. Celler er tilgængelige i dette afsnit, kan forårsage indsnævring af karvæggen.
  4. Hypothalamus område. Neuroner er ansvarlige for en lempelse af vaskulære væv, der er forbundet med både centret selv, og separat med rygmarv celler.
  5. FIELD cortex. På trods af at de fleste af de neuroner beliggende i det forreste område, er det muligt indflydelsen fra andre områder i hjernen.

Trods tilstedeværelsen af 5 afdelinger, psykologer delte vasomotoriske regulering kun 2 ledere. Disse omfatter spinal og bulbær region af fiberen. I sin sammensætning alle andre nerveceller, der påvirker vaskulær tonus. Begge klassifikationer betragtes som gyldige.

Vasomotoriske center: Krop

Som det er kendt, hvis hovedformål er at regulere vasomotoriske center tone. Hver af dens dele udfører sin egen funktion. Men slukke mindst et link fører til afbrydelse af blodkarrene i hele kroppen. Tildel følgende funktioner:

  1. Ledende pulser (signaler) fra corticale og medulla sektioner til periferien. Dette refererer til effekten af de neuroner i de kar, der forsyner organer. Denne funktion udføres takket være spinal præganglioniske fibre.
  2. Vedligeholdelse af vaskulær tonus. Under normal drift er hver afdeling blodtryk holdes på det rette niveau.
  3. Afslapning og vasokonstriktion. Direkte berørt af et center placeret i medulla oblongata.
  4. Sikre tilstrækkelig blodgennemstrømning og dens fordeling til hvert organ.
  5. Varmeregulering. Denne funktion udføres af ændringer i det vaskulære lumen. Deres ekspansion observeret i et varmt miljø, og begrænsning forekommer ved lav temperatur.

forbindelse med hjertecentret

Bortset fra det faktum, at vasomotoriske center er ansvarlig for udvidelse og sammentrækning af endotel væv, den har også en effekt på hjertemusklen. Dette indebærer celler i den laterale del 4 fossa ventrikel. Det er kendt, at innervation af hjertet udføres takket være de sympatiske fibre. På dem er de impulser medulla oblongata. Som et resultat af aktiveringen af hjertet. Dette manifesterer sig ved takykardi. Svækkelsen af hjertet aktivitet af neuroner i vasomotoriske center deltager også. De er placeret i den mediale del. Derfra signalerne gå til dorsale kerner af vagusnerven. På trods af at den ene funktion af hjertemusklen er automatisme, dens drift er ikke mulig uden inddragelse af hjernen.

Regulering af vasomotoriske center

Påvirkende vasomotorisk center neuroner beliggende i medulla, kan cortexstruktur. Efter alt, de er den vigtigste mekanisme for reguleringen af de lavere divisioner. Corticale neuroner kan forårsage både et fald og stigning i vasomotoriske center aktivitet. Derudover er der også en refleks regulering. Den udføres med carotis sinus og aortabuen. Dette skyldes, at de mekanoreceptorer. På overfladen impulserne hæves langs vagus og depressor nerver til vasomotoriske centre. På samme undertrykkelsesmiddelaktivitet af denne afdeling er forbedret. Som et resultat, slappe blodkarrene og blodtrykket. vasodilation forårsager også aktivering af kernen af vagusnerverne.

vasomotoriske center tone ændringer

Under indflydelse af forskellige faktorer opstår dysregulering. Som et resultat af den vasomotoriske tone varierer centrum. Under normale omstændigheder, dette gøres gennem refleks regulering. Når patologi er en overtrædelse af tone. Eksempler er forskellige vaskulære sygdomme, atherosklerose, fedme. Desuden kan en reduktion eller forøgelse i tone justeres under indflydelse af narkotika (antihypertensiva, vasopressorer).

Effekt af kemikalier på vaskulær Centre

Direkte indvirkning på de regelmæssige mekanismer i karsystemet kan have kemiske stoffer i kroppen. Et eksempel er carbondioxid, der akkumuleres i blodet under oxygenmangel (apnø). Under indflydelse af dette stof stimuleres den vasomotoriske center. I svære tilfælde kan langvarig iltmangel føre til lammelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.