SundhedMedicin

Vaccinationer - hvad er det?

Indtagelse humane patogener forårsager en naturlig forsvarsreaktion. Produceret af specifikke antistoffer, som angriber bakterier. Efter at overvinde sygdommen forbliver disse stoffer i kroppen. forekommer således immunisering. Dette er en proces, hvor en person opnår resistens over for visse sygdomme.

immuniseringsproces

Til dato er vaccination betragtes som en af de mest effektive metoder til at bekæmpe alle former for farlige sygdomme: stivkrampe, difteri, hepatitis B, kighoste, og mange andre. Fremgangsmåden omfatter indgivelse til personen en særlig vaccine, der aktiverer den beskyttende reaktion af organismen. For første gang, blev denne proces udført ved slutningen af det 18. århundrede. Ifølge eksperterne, vaccination hjælper med at forhindre mange dødsfald som følge af infektionssygdomme. For at rette immunsystemet blev udarbejdet, og de negative virkninger var minimale, er mange faktorer tages i betragtning. Blandt dem er den alder og helbredstilstand, og sårbarhed over for bestemte sygdomme bestemte kategorier af befolkningen. Det er værd at bemærke, at immunisering - en fantastisk måde at både forebyggelse af sygdomme og deres omfattende spredning (fx tuberkulose).

aktiv immunisering

Det kan være både naturlige og kunstige. Naturlig immunisering opstår efter sygdomme. Den anden udføres ved at administrere vacciner. Vacciner kan være levende, med døde mikroorganismer, kemiske, skabt ved gensplejsning, flerkomponent, med fragmenter af DNA af mikroben. , Aktiv immunisering fremmer således varig effekt, beskytter kroppen mod akutte infektioner. Administration af vaccinen kan ske på forskellige måder: intravenøst, intramuskulært, subkutant eller intradermalt (mest effektiv). Når aktiv immunisering kræves den korrekte beregning af dosis. Hvis hastigheden overskrides, den mulige tilbagevenden af sygdommen. Når den sænkes vaccination er ineffektiv.

Levende virus, multiplicere i kroppen, stimulerer cellulære sekretoriske, humoral immunitet. Men denne fremgangsmåde til immunisering har sine ulemper. Først og fremmest mulig progression af sygdommen. Som en bestanddel af vaccinen, såsom en kombination med andre mikroorganismer kan give en uventet reaktion. Aktiv immunisering - en måde, der ikke er egnet for folk med immundefekt, patienter med leukæmi, lymfekræft, dem, der modtager strålebehandling. Indførelsen af sådanne vacciner og gravide kvinder.

Ansøgning toxoider

Ofte toxoider anvendes til immunisering. Dette stof, som opnås ved at underkaste toksin med formalin. Det er således uskadeliggøres, men bevarer immunmodulerende egenskaber. Disse toxoider anvendes til at vaccinere mod stivkrampe, difteri. Denne vaccination udføres i to etaper, bør en pause mellem dem være omkring 1,5 måneder. Så et år senere producerede revaccination.

passiv immunisering

Midlertidig immunitet genereret via passiv immunisering. Således administreres antistoffer mod specifikke antigener. Som regel anvendes denne fremgangsmåde, forudsat at aktiv immunisering ikke er blevet udført til behandling af spider bid, slanger. Således, passiv immunisering - en fremgangsmåde, som kun giver en kortvarig effekt (selvom øjeblikkelig) og påføres sædvanligvis efter kontakt med midlet. Bruge, mens lægemidler, såsom humant immunoglobulin (normal og specifik), særlig serum. Indikationerne for anvendelsen af immunglobuliner er at forebygge hepatitis B, mæslinger, immundefekt, langvarig inflammation og infektion. Et immunoglobulin fra blodplasma af en voksen. Dens pre-testet for tilstedeværelse af infektion. Indgivet intramuskulært sådanne lægemidler. Det maksimale antal antistoffer er blevet observeret på den anden dag. Efter ca. 4 uger, de smuldrer. På tidspunkter, hvor der er smertefulde injektion. Derfor eksperter anbefaler injicere medicin dybe nok.

Associerede lægemidler til vaccination

I nogle tilfælde praksis forbundet immunisering. Denne anvendelse af præparater, som består af forskellige antigener. Den største fordel ved denne metode er at reducere antallet af injektioner, der er nødvendige for indgivelse af hvert antigen. Derudover har en sådan vaccination bidrager til udviklingen af immunitet i en forholdsvis kort tidsperiode, og gør det muligt at kombinere antigener i forskellige versioner (afhængigt af den aktuelle epidemiologiske situation). En klar formulering repræsenterer pertussis, difteri og tetanus (DPT).

ture vaccination

For hurtigt frakoble kæden for overførsel af visse sygdomme, er immunisering udføres ture. Dette sæt af foranstaltninger til at gennemføre vaccination af alle børn (uanset om de tidligere er blevet vaccineret). Normalt immunisering catch-up perioder lige fra en uge til en måned. Det vigtigste formål med sådanne handlinger er at vaccinere alle populationer af en bestemt sygdom. Ofte er sådanne aktiviteter udføres i udviklingslande (hvor smittespredning er omfattende, og dokumentation af vaccination er normalt fraværende).

Bivirkninger af immunisering

Selvom immunisering af befolkningen - det er helt sikkert og nødvendig proces, forekomsten af bivirkninger er stadig muligt. Oftest kan man iagttage en let feber, smerte på injektionsstedet. Børn bliver humørsyg, nedsat appetit. Ikke udelukket, og allergiske reaktioner. Det er sjældent at observere angioødem. Hvis du bruger en levende vaccine, er det undertiden diagnosticeret med en mild form af sygdommen (mæslinger, røde hunde). For at undgå sådanne komplikationer, bør vaccination udføres korrekt. Først og fremmest skal barnet være helt rask. Før hver inokulation kræves check-up, som måler kropstemperatur, undersøger mundhulen, svælget, lunger lytter. Først efter alt dette, da retningen af vaccinationen.

Sådan hjælper dit barn at flytte vaccinationen?

Injektionerne forårsage smerte hos børn (kortvarig). Derfor, før vaccination barnet er ønskeligt at berolige. Hvis der efter podning temperaturstigninger (især over 39 ° C) bør give lægemidler til at reducere den. Typisk i denne periode barnet er uartig, dårlig kost. Det er ikke nødvendigt at bruge med dem aktive spil, tvinger spise. Det er bedre at vælge nogle rolige sessioner. Du skal oprette en indeklimakomforten: luft skal være tørt og temperaturen - for høj. Det bør være ked barn, være opmærksom på ham til det maksimale, fordi det nu er meget i nød. Hvis der efter vaccination mod mæslinger, røde hunde, etc. udslæt, bør det ikke give anledning til bekymring. Hun går som regel væk af sig selv efter et par dage. Men eventuelle varige ændringer i adfærd, kramper, åndedrætsbesvær, sløvhed i lang tid - til en alvorlig grund til henvende sig til en specialist.

Vaccination Week - hvad er det?

WHO har været 10 år med at gennemføre europæiske Vaccination Week. Dette sæt af foranstaltninger, der sigter på at formidle oplysninger om betydningen af vaccination. Under kampagnen, kan man finde ud af, hvad vacciner er i stand til at beskytte mennesker, hvad er den seneste udvikling på området. Vaccination Week hjælper forældre til at træffe et valg til fordel for vaccination. I en tilgængelig form indeholder oplysninger om alle de sygdomme, der kan have en negativ indvirkning på sundheden for barnet. Hovedbudskabet i kampagnen er, at immunisering - er evnen til at udrydde den alvorlige sygdom (kopper, difteri), slippe af med dem for evigt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.