FormationUngdomsuddannelse og skoler

Habitat cilierede-sko og især dens aktivitet

Dette væsen, med lyse iørefaldende navn, alle husker fra en skole-program. Habitat cilierede-sko er ansvarlig for mange processer i sin levetid. Funktioner af strukturen og organismens fysiologi vil blive drøftet i vores artikel.

Habitat cilierede-sko: beskrivelse

Kaldet encellede organisme, en enkelt celle, der ligner den eneste af sko, kan det findes kun i lavvandede ferskvand. Cilierede foretrækker stillestående vand, som indeholder de nedbrydeligt organisk stof rester. En sådan naturtype cilierede-sko (foto nedenfor viser cellen form) gør det muligt at aktivt at bevæge sig i deres søgen efter føde.

Hvordan til at vokse ciliater

Ciliater celle har tilstrækkeligt store dimensioner for medlemmerne af denne taksonomiske gruppe - op til 0,5 mm. Men det er godt at overveje det kun under et mikroskop. Hvis du beslutter at gøre dette, kan prøverne være klar til at tage selv de normale akvarium.

Vokse kultur ciliater uafhængigt under kraften af hver. For at gøre dette, tage basen - lidt vand fra akvariet eller kystområdet af reservoiret. Placer en dråbe af væsken på et objektglas og undersøges under et mikroskop. Hvis du finder ciliater, kan denne ramme anvendes. Dernæst bør væsken placeres på glasset, og på begge sider - en dråbe af rent vand og salt. Efter tilslutning alt med hjælp fra tændstikker, der danner en såkaldt bro. Under sådanne omstændigheder vil ciliater flytte ind rent vand. Kulturen blev pipetteret anbragt i en beholder til yderligere vækst - det kan være en bank med rent vand.

Til vækst af infusoria nødvendige næringsopløsning. For at gøre det, er du nødt til at tage lidt hø og kog det i ca 20 minutter i en liter vand. Derefter vil kun sporerne forbliver i opløsning hø bacillus, mens alle andre mikroorganismer dø. den resulterende væske har brug for 3 dage at sætte sig. I løbet af denne tid, sporerne udvikle sig til hø bacillen, som vil være den perfekte mad til ciliater. Disse encellet kan også fødes kogt, eller kondenseret mælk og gærekstrakt for hydrolyse. Hvordan ved du, at du har brug for at fodre infusoria? Hvis væsken i potten bliver transparent, er det tid til at spise et måltid.

ciliater bevægelse

Akvatisk habitat cilierede-sko gør det muligt at aktivt at bevæge sig. Det udfører denne proces ved hjælp af specialiserede organeller - cilier. På overfladen af en af ciliater er omkring 15 tusind. Deres indsats giver væsentligt nå hastigheden på 3 mm / s.

Værket ligner cilier bevægelse af årer eller et pendul. Organel bevægelse stiger kraftigt, og derefter langsomt tilbage til webstedet. En anden infusorian gør lignende bevægelser til et par dusin. Cilierede bevæger den stumpe ende først, under rotation omkring aksen for legemet.

strømforsyninger

Efter type af fødevarer kroppen er en heterotrof gruppe. Kilde til klargjorte organiske stoffer - et levested for cilierede-sko. Strøm leveres ved hjælp af specialiserede vakuoler. En grundlag af kosten er bakterielle celler og planter, et stort antal findes i forurenet vand. Deres infusorian indfanger med en lille uddybning - celle hulrum.

Næste maden kommer ind i halsen af en slags, og er i cytoplasmaet. Omkring det begynder at danne fordøjelsessystemet vakuole, hvor opdelingen processen. Stoffer i dette organel udsat for hydrolytiske enzymer. Ufordøjede madrester fjernes fra cellen gennem hullet ciliater - poroshitsu.

stofskifte

Habitat cilierede-shoes er en væske med et vist indhold af forskellige stoffer, herunder salte. I cytoplasmaet i de fleste af deres koncentration er meget mindre. Derfor er vand kontinuerligt fra omgivelserne ind i cellen.

Reguleringen af denne proces udføres ved hjælp af kontraktile vakuoler. I cellen ciliater er to: på ryggen og den forreste ende af legemet. Denne pulserende hulrum runde, hvorfra radialt i alle retninger afvige tubuli. Kontraktile vacuole opretholder osmotisk tryk ved et konstant niveau.

Gas exchange infusoria bæres hele kroppen overflade. Oxygen kommer ind i cytoplasmaet gennem membranen. Her, oxidation af organiske stoffer forekommer med frigivelse af energi, vand og kuldioxid. De metaboliske produkter er også fjernes gennem membranen.

avlsmetoder

Alle livsprocesser specificerer habitat cilierede-sko. Gengivelse er ikke en undtagelse. Således, ved en behagelig temperatur ciliater celler er opdelt i to. Denne proces begynder med kernen knusning. Hver datter celle modtager kun en del af de organeller og de manglende inddrives.

Ved sænkning af temperaturen af vandet eller manglen på fødevarer, ciliater fortsætter til seksuel proces. Det kaldes konjugation. Således to ciliater konvergerer med hinanden, dannet cytoplasmatisk bro derimellem. Ifølge det, der er en udveksling af genetisk information. Som følge heraf er antallet af individer ikke ændret sig. Betydningen af denne proces er at opdatere den arvelige materiale, hvilket i høj grad øger tilpasningsevne organismer.

Vand cilierede-shoes levested giver de nødvendige betingelser for gennemførelse af alle processer i sine vitale funktioner: aktiv bevægelse, heterotrofe ernæring, aerob respiration og forskellige former for reproduktion.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.