FormationUngdomsuddannelse og skoler

Kontraktile vakuole og dens funktion introduktion

Denne artikel introducerer læseren til strukturen af de enkleste organismer - nemlig fokus på strukturen i den kontraktile vacuole udfører ekskretionsorganerne (og ikke kun) funktion, vil fortælle om betydningen af de enkleste og beskriver metoder til deres eksistens i miljøet.

Kontraktile vakuole. begreb

Vacuole (fra fransk vakuole, fra det latinske ord vacuus -. Blank), små kugleformede hulrum i plante- og dyreceller eller encellede organismer. Kontraktile vakuole især udbredt blandt simple organismer, der lever i ferskvand, for eksempel blandt de protister såsom amøber Proteus, Paramecium caudatum, som fik sit oprindelige navn fra formen af kroppen, der ligner formen af skosåler. Ud over disse enkle blev identiske strukturer fundet i cellerne af forskellige ferskvands svampe, som hører til familien spongillidae.

Strukturen af det kontraktile vacuole. dens funktioner

Kontraktile vacuole er en membran organeller som udfører udstødning af overskydende væske fra cytoplasmaet. Placeringen og struktur af denne enhed varierer i forskellige organismer. De komplekse boble-eller rørformede vakuoler kaldet Spong, væsken kommer ind i kontraktile vakuolen. På grund af kontinuerlig drift af systemet opretholdes stabilt cellevolumen. I protozoer har kontraktile vakuoler, som udgør enheden, regulering af det osmotiske tryk og også tjener til udledning fra kroppen henfaldsprodukter. bare en krop består af kun én celle, som til gengæld giver alle de nødvendige funktioner i livet. Repræsentanter for denne subkingdoms såsom Paramecium caudatum, Amoeba Proteus, andre encellet besidder alle de egenskaber uafhængigt organ.

Den rolle, som de simpleste organismer

Cage udfører alle vitale funktioner: udvælgelse, respiration, irritabilitet, bevægelse, reproduktion og stofskifte. Protozoer er allestedsnærværende. Det største antal arter lever i havet og ferskvand, mange bebor fugtig jord kan påvirke plantelivet i ligene af flercellede dyr og mennesker. I naturen, blot at udføre en sanitær rolle, da de er involveret i markedsføring af stoffer, er føde for mange dyr.

Kontraktile vakuole ved Amoeba Proteus

Amoeba Proteus - repræsentant for klassen jordstængler, ikke i modsætning til andre medlemmer af kroppen af permanent form. Flytning næste via prolegs. Lad os beskæftige sig med dem, hvad er den funktion af den kontraktile vakuolen på amøber. Dette niveau regulering af osmotisk tryk i dets celle. Hun er Amoeba Proteus kan dannes i en hvilken som helst del af cellen. Gennem den ydre membran af vand fra omgivelserne strømmer ind i osmotisk. Koncentrationen af opløst stof i cellen amøber højere end i miljøet. Således er en trykforskel inde elementarcellerne og videre. Kontraktile vacuole funktioner i amøbe - en slags sugeindretningen der udlæser det overskydende vand fra cellen protozoer. Udledning til miljøet amøbe Proteus akkumuleret kan væske i enhver del af kroppens overflade.

En sådan funktion af kontraktile vakuolen er acceptabelt for de enkleste organismer, der lever i ferskvand. I parasitiske og marine former, der lever i et miljø, hvor det osmotiske tryk er højere end i ferskvand, er disse primitive anordninger reduceres eller meget sjældent er sædvanligvis fraværende. Omkring kontraktile vakuoler i de mest simple organismer koncentrerede mitokondrier leverer energi til at udføre osmotisk arbejde.

Udover osmoregulatorisk udfører en vigtig funktion af respiration, som et resultat af osmose leverer indkommende vand opløst oxygen. Hvad er den funktion af den kontraktile vakuolen? Blot udføre udskillelsesfunktion, nemlig med vand afledte metaboliske produkter i deres miljø.

Breath udvælgelse osmoregulering i ciliater sko

Kroppen er simpelthen dækket af en tæt skal, der har en konstant form. Den lever af bakterier, og alger, herunder nogle protozoer. Ciliater organisme er mere kompleks end for en amøbe struktur. I cellen de forreste og bageste sko er to kontraktile vakuoler. I denne enhed kan skelnes tank og flere små tubuli. Kontraktile vacuole konstant, takket være denne struktur (mikrotubulus), i en fast plads i cellen.

Den vigtigste funktion af de kontraktile vakuoler i livet fra en repræsentant for den enkleste - osmoregulering, da det fjerner fra cellerne det overskydende vand, som kommer ind i cellen på grund af osmose. Første, der er hævelse af de førende kanaler, så vandet pumpes ud af dem i en speciel tank. Reservoiret er reduceret, er adskilt fra de resulterende kanalerne gennem porer vand udtømmes. I cellen ciliater er to kontraktile vakuoler, som til gengæld fungerer i opposition. På grund af drift af to sådanne anordninger tilvejebragt en kontinuerlig fremgangsmåde. Desuden er vand kontinuerligt cirkuleres gennem aktiviteter kontraktile vakuoler. De er skiftevis komprimeres og sammentrækning frekvens afhænger af den omgivende temperatur.

Således, ved stuetemperatur (18 - 20 grader Celsius), frekvensen af kontraktioner af vakuoler, ifølge nogle 10-15 sekunder. Og eftersom naturlige habitat sko er nogen frisk vand med stillestående vand og tilstedeværelsen deri af rådnende organisk materiale, temperaturen af mediet ved flere grader varierer afhængigt af årstiden og derfor frekvensen af kontraktioner kan nå 20-25 sekunder. En time kontraktile vacuole simpleste organisme stand indkast af celler i en mængde vand. rimeligt forhold til dets størrelse. De ophobes næringsstoffer ufordøjet mad, metaboliske slutprodukter, kan også påvises oxygen og nitrogen.

Spildevandsrensning protozoer

Virkning på cirkulation enkleste stoffer naturligt af stor betydning. I reservoirer grund nedstigningen af spildevand, ynglende i store mængder bakterier. Som et resultat, er der forskellige protozoer, der anvendes i fødevarer og disse bakterier, og således bidrage til de naturlige rengøring reservoirer.

konklusion

På trods af den simple opbygning af disse encellede organismer, det organ, som består af en enkelt celle, men det varetager hele organismen, vidunderligt tilpasset miljøet. Det kan endda ses i strukturen af den kontraktile vakuolen. Til dato har vi allerede vist af stor betydning i den simple natur og deres deltagelse i den cyklus af sagen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.