Intellektuelle udviklingKristendommen

Hvem først omfavnede kristendom: gisninger og hypoteser

Ifølge de principper i den kristne kirke, de første mennesker, der accepterede kristendommen var jøder. Som en religion, det opstod i jeg århundrede på det område af den moderne stat Israel, som i disse dage var en provins i det romerske imperium. Ved det 4. århundrede, kristendommen spredt overalt i imperiet, der dækker en stor del af det moderne Vesteuropa, Middelhavet og trængte ind i Kaukasus. Hvis vi huske på, som accepterede kristendommen i det første niveau af en statsreligion, var det Armenien, hvor det skete under regeringstid af Tiridates III så tidligt som 301 e.Kr. Til sammenligning - Romerriget blev kristendommen statsreligion i 382, kun. En vigtig historisk rolle i vedtagelsen og udbredelsen af kristendommen i Armenien spillede Gregor Lysbringeren, der senere blev ypperstepræsterne Kirkens - katholikos. Til ære for ham uformelt Den Armenske Apostolske Kirke har kaldt i nogle kilder som den gregorianske.

Hvis spørgsmålet er om, hvem der først omfavnede kristendommen i de russiske lander, så er der ingen enighed blandt historikere skete ikke før nu. For at undersøge dette spørgsmål, bør man gå ud fra, at der blandt de germanske og slaviske folkeslag begyndte at sprede denne religion har været særligt aktiv siden afviklingen af det romerske imperium. Så, til de XIII-XIV århundrede. Den trænger til finnerne og de baltiske lande.

De nuværende tilgængelige kilder giver meget modstridende oplysninger om, hvem der først omfavnede kristendommen, med henvisning til det personale hos en historisk figur. Dette er en meget vigtig præcisering, da det skal forstås, at en sådan form for forandring i samfundet, som vedtagelsen af religion, især på niveau med staten, kunne ikke være sket uden den organiserende statens rolle.

Traditionelt, datoen for vedtagelsen af kristendommen er i den russiske jord anses for at være 988 år gammel, da prinsen af Kiev var Vladimir. Nogle forskere kalder en anden dato - 990 år. Problemet kompliceres yderligere af, at selv i spørgsmålet indeholder nogle forkerte. Hvad menes der med en forudbestemt, "der først blev en kristen?" Historisk figur, mennesker eller gruppe af folk, kompakt bor i et bestemt område ...

For at trække de to sidste af afhandlingen, kan vi trygt hævde, at processen med kristning den russiske stat jord var lang og meget vanskelig, undertiden reversibel proces. Derfor må det undersøges i forhold til historien om hvert folk eller nation, der boede i en del af det gamle Rusland.

Relevant, at spørgsmålet om, der først blev vedtaget kristendommen i Rusland, selvfølgelig, er problemet med personlighed.

Det hyppigst citerede "Tale of svunden år" hedder det i år 6496 (og det er netop den 988 på den nye kronologi), "... oplyse hende elskede Jesus Kristus," Prince of Kiev og på det tidspunkt var Vladimir Svyatoslavich. Vedtagelsen af kristendommen af klassikere af russisk historie er også behandles forskelligt. De brugte endda forskellige udtryk til at henvise til denne begivenhed, naturligvis, hver i deres egen forståelse af det. Således, VN Tatishchev i hans arbejde taler om "dåb slaverne og Rusland", og NM Karamzin - de "dåb Rus'. Derfor reduceres tilgang til retfærdighed og kan kun tjene som en tilgang i forbindelse med eftersøgningen af betydelig historisk figur, med aktiv deltagelse af som var en enestående begivenhed.

Temmelig udbredt tro på, at dåben skal være forbundet med det faktum, at vedtagelsen af kristendommen i Konstantinopel, mormor Prins Vladimir i en anden 969 (eller 957) år. Årsagen er omtalen af tilstedeværelsen af en vis pakke Olga Gregory, ved gætteri, Christian skriftefader prinsesse.

En endnu tidligere tidspunkt, og andre personligheder, der er nævnt i forbindelse med undersøgelsen af historien om selve den russiske stat. For eksempel, vesteuropæiske og Balta krøniker siger, at kristendommen blev vedtaget efter mislykkede kampagner mod Konstantinopel (Konstantinopel), prinser Askold og Dir, og dette fandt sted i mere end 100 år før Vladimir - mellem 842 og 867 år. Hertil kommer, på listerne, registrerer Tsar grad bispedømmer slutningen af det 9. århundrede allerede har en registrering af russisk Stift, som er opført under de 60 - 61 værelser, og disse registre er kendt for at være udfyldt strengt kronologisk rækkefølge.

Således, i dag stillet i titlen på artiklen spørgsmål har et svar kun en hypotetisk karakter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.