Nyheder og SamfundNatur

Find ud af hvorfor i blomstrende planter kaldes dobbelt befrugtning

Emne: "Hvorfor er blomstrende planter befrugtning kaldet dobbelt" studere i sjette klasse. Dog kan ikke alle voksne forklare snørklede af processen.

Planter, som alle levende ting reproducere, ved hjælp af tre måder. Den første er en vegetativt, det vil sige, det nye anlæg kommer ud af en hvilken som helst del af sin "forælder" - rod, stængel, blad, selv en enkelt celle. Den anden kaldes aseksuel, fordi planterne kommer ud af sagen, og ligner den forælder. Så formere svampe og nogle alger. Den mest avancerede er befrugtning af planter seksuel måde.

I planteriget, denne proces sker ved fusion af gameter, der kan være identiske i størrelse (isogami), forskellige størrelser (heterogamy) og fundamentalt forskellige fra hinanden (oogamy). Vi kan sige, at befrugtning - en proces forbindelse han- (sperm) og kvindelige (æg) mælke, hvilket resulterer i dannelsen celle med et dobbelt sæt kromosomer (zygoten), og fra hvilken vil være et nyt anlæg.

Hvorfor befrugtning i blomstrende planter kaldes dobbelt? Her er der en speciel kønsorganer - blomst. Dets enkelte dele er i støvdragerceller filamenter med støvknap (indeholdende pollen), ovarie, kolonne, pistil (stigma c), pollen rør, som kommer til embryopose hvor ovule. Selvfølgelig skolen af biologi, mange husker noget om pistil og støvdrager og tror måske det er derfor, befrugtning af blomstrende planter kaldes dobbelt. Men dette er ikke tilfældet.

I støvknap, som allerede nævnt, det er dannet pollen, som består af to celler - stor vegetativ og mindre i størrelse, generative. Når støvknap beskrevet, er disse elementer spredes ved vind eller insekter. En gang om pistil (stigma direkte på) pollenceller spire, således at den vegetative del bliver pollen rør fastgjort til embryopose. Gennem hendes generativ celle kommer ind i posen, som i løbet af sin indtrængen er opdelt i to sperm. En af dem når ægget, fusionerer med den at danne en zygote, og den anden er forbundet med den sekundære kerne. Denne proces er grunden kaldes dobbelt befrugtning i blomstrende planter.

Nogle moderne anlæg med held kombinere forskellige metoder til reproduktion, hvilket øger overlevelsesraten for arten. Og på et tidspunkt, hvor denne proces er netop født, har denne metode til reproduktion været meget vigtigt, evolutionær proces. Dette skyldes det faktum, at kroppen dannes ved cellefusion med forskellige sæt af kromosomer besad større variation og tilpasningsevne til miljøet. Moderne fysisk-kemiske undersøgelser har vist, hvordan seksuel reproduktion af anlægget kompleks i naturen. For eksempel har det vist sig, at pollen og stigma er af forskellig pH, forskellige niveauer af protein isoelektriske punkter, forskellig enzym og aminosyresammensætning, som imidlertid fremmer optimale fysiologiske processer lække ved tilslutning disse celler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.