SundhedMedicin

Nyfødt Genoplivning: indikationer, typer, faser, medicin

Ifølge statistikker, hver tiende nyfødte levere sundhedspleje i fødestuen, og 1% af alle født er behov for en bred vifte af CPR. Det høje niveau af uddannelse af medicinsk personale kan øge chancerne for liv og reducere mulige komplikationer. Fyldestgørende og rettidig genoplivning af den nyfødte - det første skridt til at reducere antallet af dødsfald og sygdomsudvikling.

grundlæggende begreber

Hvad er neonatal genoplivning? Denne serie af foranstaltninger til at revitalisere kroppen af barnet og genoprettelse af de tabte funktioner. Det omfatter:

 • kardiopulmonal genoplivning
 • fremgangsmåder til intensiv pleje;
 • brug af mekanisk ventilation;
 • pacemaker og andre anlæg.

Fuldbårne spædbørn kræver ikke genoplivning foranstaltninger. De fødes aktiv, råbe højt, puls og hjertefrekvens er normale, huden har en lyserød farve, barnet reagerer godt på eksterne stimuli. Disse børn er straks placeret på moderens mave og husly varm, tør ble. Respiratoriske mukøse indsugning indhold at genoprette deres åbenhed.

Gennemførelse af genoplivningsudstyr det anses nødhjælp. Det er holdt i tilfælde af ophør af vejrtrækning og hjerte funktion. Efter et sådant indgreb i tilfælde af et gunstigt resultat, gælder det grundlæggende i intensiv pleje. En sådan behandling er rettet mod at eliminere mulige komplikationer Standsning af vitale organer.

Hvis en patient ikke selvstændigt kan opretholde homøostase, genoplivning af den nyfødte indbefatter mekanisk ventilation (ALV) eller indstilling pacemakeren.

Hvad der er behov for genoplivning på fødestuen?

Hvis behovet for levering af sådanne begivenheder er lav, skal du udføre dem af én person. I tilfælde af svær graviditet og forventninger til hele spektret af CPR i leveringen er to specialister.

Genoplivning af nyfødte på fødestuen kræver omhyggelig forberedelse. Før processen med fødsel, tjekke tilgængeligheden af alle nødvendige og sørge for, at udstyret i stand.

 1. Du skal tilslutte en varmekilde til et genoplivning bord og bleer blev varmet, en ble rulle i form af en rulle.
 2. Kontroller, om systemet er installeret korrekt iltforsyning. Skal være en tilstrækkelig mængde oxygen til korrekt at justere trykket og strømningshastigheden.
 3. Det er nødvendigt at kontrollere rede det udstyr, der kræves til udvinding af respiratoriske indhold tarmkanalen.
 4. Forberede værktøjer til fjernelse af maveindhold i tilfælde af aspiration (probe, sprøjte, saks, fastgørelsesmateriale), meconium aspirator.
 5. Forberede og kontrollere integriteten af posen og maske genoplivning og intubation kit.

Sæt til intubation består af endotracheale rør med lederne med forskellige laryngoscope knive og ekstra batterier, sakse og handsker.

Hvad er succes foranstaltningerne?

neonatal genoplivning på fødestuen er baseret på følgende principper for succes:

 • tilgængeligheden af intensivafdelinger hold - på alle mulige genoplivning bør være til stede;
 • koordineret arbejde - hold bør arbejde harmonisk supplere hinanden som ét stort mekanisme;
 • kvalificeret personale - hver genoplivning bør have et højt niveau af viden og praktiske færdigheder;
 • arbejde, idet der tages hensyn til patientens reaktion - CPR bør begynde straks med udseendet af deres behov, yderligere foranstaltninger gennemføres, afhængig af respons af en patients krop;
 • servicevenlighed af udstyr - udstyr til genoplivning bør være funktionsdygtigt og tilgængelige på ethvert tidspunkt.

Årsagerne til behovet for handling

Ved ætiologiske faktorer for undertrykkelse af hjertet, lunger og andre vitale organer i nyfødte omfatter udvikling af asfyksi, fødsel skader, udvikling af medfødte defekter, infektiøs oprindelse toxemia og andre tilfælde af ukendt ætiologi.

Børns neonatal genoplivning og behovet for det kan forudsiges, selv i den periode af den fødedygtige. I sådanne tilfælde skal den genoplivning holdet være klar, til øjeblikkeligt at hjælpe dit barn.

Nødvendigheden af sådanne hændelser kan forekomme under følgende betingelser:

 • multi- eller oligohydramnion;
 • perenashivanie;
 • diabetes mor;
 • hypertension;
 • infektionssygdom;
 • Føtal underernæring.

Også, er der flere faktorer, der allerede opstår under fødslen. I tilfælde af deres forekomst kan forventes at have behov for genoplivning. Sådanne faktorer omfatter bradykardi hos barnet, et kejsersnit, for tidlig fødsel og hurtig, previa eller placenta abruption, livmoder hypertonus.

asfyksi

Udviklingen af luftvejslidelser med hypoksæmiprocesser forårsager udseende af kroppen ved sygdomme i kredsløbssystemet, metaboliske og mikrocirkulation. Dernæst er der en sygdom i nyrer, hjerte, binyrerne, hjerne.

Asfyksi kræver øjeblikkelig indgriben for at mindske muligheden for komplikationer. Årsager til luftvejslidelser:

 • hypoxi;
 • overtrædelse luftvej (aspiration af blod, slim, meconium);
 • organisk hjerneskade og CNS arbejde;
 • misdannelser;
 • utilstrækkelig overfladeaktivt middel.

Diagnosticering brug genoplivning interventioner udført efter vurdering af barnets Apgar.

anslået, at 0 point 1 point 2 point
respiratoriske tilstand ingen Patologisk, spastisk Højt skrig, rytmisk
HR ingen Mindre end 100 slag i minuttet Mere end 100 slag i minuttet
hudfarve cyanose Pink hud, lemmer blålige pink
Status for muskeltonus ingen Lemmer er let bøjede, tonen af den svage Aktiv bevægelse, god tone
Omsætningen til irritation faktorer ingen svagt udtrykt godt udtrykt

Vurdering af staten op til 3 point indikerer udviklingen af svær asfyksi, fra 4 til 6 - asfyksi moderat sværhedsgrad. Genoplivning af nyfødte asfyksi sker umiddelbart efter evalueringen af dens generelle tilstand.

Sekvensen med at vurdere status for

 1. Barnet placeres under varmekilden, hans hud tørrede varm ble. Fra næsehulen og munden suges indhold. Holdt taktil stimulering.
 2. Vurderer vejrtrækning. I tilfælde af normal rytme og tilstedeværelsen af højt skrig, fortsætter til det næste trin. Når spastisk vejrtrækning mekanisk ventilation med oxygen i 15-20 minutter.
 3. En evaluering af hjertefrekvensen. Hvis pulsen over 100 slag i minuttet, der flytter til den næste fase af inspektion. I tilfælde af puls under 100 slag gennemførte ventilator. Så vurdere effektiviteten af interventioner.
  • Puls under 60 - indirekte hjertemassage + ventilator.
  • Pulse fra 60 til 100 - ventilator.
  • Pulse over 100 - ventilatoren i tilfælde af uregelmæssig vejrtrækning.
  • Efter 30 sekunder, den manglende effektivitet af brystkompressioner med ventilation, lægemiddelterapi bør udføres.
 4. Undersøg hudfarve. Pink farve betyder den normale tilstand af barnet. Hvis cyanose eller akrozianoz nødt til at give ilt og observere tilstanden af barnet.

Hvordan til at udføre genoplivning?

Kræves vasket og behandlet med antiseptisk hånd, slid sterile handsker. Fødslen af et barn er fast, efter at de nødvendige foranstaltninger - dokumenteret. Nyfødte anbragt under varmekilden, en varm tør indpakket ble.

For at genoprette luftvejene, kan sænkes hovedenden og sætte barnet på venstre side. Dette vil stoppe processen med aspiration og vil fjerne indholdet af mund og næse. Omhyggeligt indsugning indhold, uden at ty til en dybtgående introduktion emhætte.

Hvis disse foranstaltninger ikke hjælper, er nyfødte genoplivning fortsættes ved tracheal sugning ved hjælp af en laryngoskop. Efter fremkomsten af åndedrættet, men fraværet af sin rytme, bliver barnet overføres til ventilatoren.

Intensivafdelingen nyfødt baby tager efter initial genoplivning for yderligere assistance og vedligeholdelse af vitale funktioner.

ventilation

Neonatale Genoplivning trin inkluderer udførsel af ventilation. Indikationer for ventilation bedrift:

 • fravær af vejrtrækning eller respiratorisk udseende krampagtige bevægelser;
 • puls er mindre end 100 gange i minuttet, uanset tilstanden af åndedrættet;
 • vedholdende cyanose under normal drift af de respiratoriske og det kardiovaskulære system.

Dette sæt af aktiviteter sker ved hjælp af en maske eller taske. Nyfødt hovedet lidt tilbage og kaster tilbage til ansigtsmaske anvendes. Hendes holde din tommelfinger og pegefinger. Den anden fører barnets kæbe.

Masken skal være på hagen, næse og mund. Er det tilstrækkeligt at ventilere lungerne med en frekvens på 30 til 50 gange i 1 minut. Ventilation gennem posen kan forårsage luften i mavens hulrum. Derfra kan du fjerne det med sonde.

For at overvåge effektiviteten af gennemførelsen, er det nødvendigt at være opmærksom på stigningen af brystet og ændringen i hjertefrekvens. Barnet fortsatte observation indtil fuldstændig helbredelse sats på åndedræt og hjertefrekvens.

Hvorfor og hvordan man intubere?

Neonatal genoplivning omfatter også intubering af trachea, i tilfælde af svigt af mekanisk ventilation i 1 minut. Det rigtige valg til intubation rør - et af højdepunkterne. Den er lavet, afhængigt af barnets vægt og gestationsalder.

Intubation er også gennemført i følgende tilfælde:

 • behovet for at fjerne aspireret mekonium fra luftrøret;
 • ledende kontinuerlig ventilation;
 • lette håndtering genoplivning
 • adrenalin;
 • ekstremt for tidligt.

På laryngoskopi omfatter belysning og tage i venstre hånd. Højre, holde barnets hoved. Klingen er indsat i munden og holdt til basen sprog. Løft af bladet mod styret af laryngoskop, genoplivning ser glottis. Endotrachealslange indføres på højre side i mundhulen og føres gennem stemmebåndene på tidspunktet for åbningen. Dette sker på inspiration. Røret holdes indtil det planlagte tidspunkt.

Laryngoscope fjernet, så - dirigenten. Korrekthed kontrol indføring rør komprimere åndeposen. Luft ind i lungerne og forårsager en udflugt af brystet. Dernæst tilsluttes iltforsyning system.

brystkompressioner

Genoplivning af nyfødte på fødestuen omfatter udførelse brystkompressioner, falder er vist ved en puls under 80 slag i minuttet.

Der er to måder at brystkompressioner. Anvendelse af det første, tryk på brystet udført ved anvendelse af indekset og langfinger på den ene hånd. I en anden udførelsesform er massage udføres begge tommelfingre og andre fingre er involveret i støtteelementerne rygge. Resuscitator neonatolog-ledende presning mellem den midterste og nederste tredjedel af brystbenet, thorax proginalas til 1,5 cm slag frekvens -. 90 min.

Nødvendigvis skal følge for at ånde og trykke på brystet er ikke udføres samtidigt. I pausen mellem presning, kan du ikke tage hænderne fra overfladen af brystbenet. Ved at klikke på posen gøre efter hver tredje kompressioner. For hvert 2. sekund er nødvendigt at holde 1 og 3 tryk ventilation.

Handlinger, når forurening af vand meconium

Funktionerne omfatter neonatal genoplivning støtte til farvning af fostervand meconium og evaluering af barnets Apgar score på mindre end 6 point.

 1. Under fødslen efter fremkomsten af lederen af fødselskanalen straks aspirere indholdet af næse og mund.
 2. Efter fødslen af barnet og plads til varmekilden, før den første åndedrag, er det ønskeligt at udføre intubation rør størst mulige størrelse til at udpakke indholdet af luftrøret og bronkier.
 3. Hvis du ikke kan fjerne indholdet, og det har en blanding af mekonium, er det nødvendigt at reintubirovat nyfødte andet håndsæt.
 4. Ventilation justeres efter alt indhold er fjernet.

medicin

Børns neonatal genoplivning bygger ikke kun på at udføre manuelt eller hardware indgriben, men også om brugen af narkotika. I tilfælde af mekanisk ventilation og brystkompressioner, når aktiviteterne er ikke effektive i mere end 30 sekunder, stoffer.

neonatal genoplivning involverer anvendelsen af adrenalin, organer til at genoprette blodvolumen, natriumhydrogencarbonat, naloxon, dopamin.

Adrenalin indsættes gennem endotrachealt rør i luftrøret, eller bolus vene. Koncentrationen af lægemidlet - 01:10 000 stof, der anvendes til at øge styrken af hjertet og reducere hjertefrekvens acceleration. Efter intratrakeal administration fortsat mekanisk ventilation, således at lægemidlet kan fordeles jævnt. Hvis det er nødvendigt, er det middel administreres 5 minutter senere.

Beregning af dosis afhængig af barnets vægt:

 • 1 kg - 0,1-0,3 ml;
 • 2 kg - 0,2-0,6 ml;
 • 3 kg - 0,3-0,9 ml;
 • 4 kg - 0,4-1,2 ml.

Når blodtab eller behovet for at fylde volumenet af cirkulerende blod albumin anvendes, fysiologisk natriumchloridopløsning eller Ringers opløsning. Lægemidler indgives i venen af navlestrengen jet (10 ml per 1 kg legemsvægt) langsomt i løbet af 10 minutter. Introduktion vospolniteley BCC kan øge blodtrykket, reducere acidose og at normalisere puls at forbedre vævsmetabolisme.

neonatal genoplivning, efterfulgt af lunge ventilation, kræver indførelse af natriumhydrogencarbonat i navlevenen at reducere tegn på acidose. Det stof bør ikke anvendes, så længe barnet ikke er blevet etableret lunge tilstrækkelig ventilation.

Dopamin anvendes til at øge hjerteindeks og glomerulær filtration. Lægemidlet forøger renal natrium fartøjer og øger clearance ved hjælp infusionsterapi. Intravenøst Mikrofluid under kontinuerlig overvågning af blodtryk og hjertefrekvens.

Naloxon intravenøst injiceret i en mængde på 0,1 ml pr 1 kg legemsvægt. Midler, der anvendes i det tilfælde, hvor hudfarve og puls den er normale, men der er tegn på respirationsdepression. Naloxon kan ikke gives til nyfødte, når moderen anvender narkotika eller undergår behandling under anvendelse af narkotiske analgetika.

Hvornår skal stoppe genoplivning?

IVL fortsætter, så længe barnet ikke afhente 6 point på Apgar. Denne evaluering foretages hvert 5 minutter og varer i op til en halv time. Hvis den nyfødte efter dette tidspunkt har et indeks på mindre end 6, så han blev overført til ICU'en i det hospital, hvor at foretage yderligere genoplivning, intensiv terapi af nyfødte.

Hvis effektiviteten af genoplivning er helt fraværende, og der er asystole og cyanose, fortsætter arrangementet indtil 20 minutter. Når du ser selv de mindste tegn på effekt, varighed øges hele tiden, indtil foranstaltningerne er positive.

Neonatal intensivafdeling

Efter den vellykkede restaurering af lungerne og hjertet af den nyfødte overføres til intensiv afdeling. Der er læger arbejde har til formål at forhindre mulige komplikationer.

Nyfødte efter genoplivning med behov for forebyggelse af forekomsten af hævelse af hjernen eller andre CNS-lidelser, restaurering af nyrerne og udskillelsesfunktion af kroppen, normalisering af blodcirkulationen.

Barnet kan forekomme stofskifteforstyrrelser i form af acidose, laktatacidose, som er forårsaget af lidelser i det perifere mikrocirkulationen. På den del af hjernen kan forårsage krampeanfald, blødning, cerebralt infarkt, ødem, udvikling af koma. Du kan også modtage dysfunktion af hjertekamrene i hjertet, akut nyresvigt, atoni blære, adrenal insufficiens og andre endokrine organer.

Afhængigt af tilstanden af barnet placeres i en inkubator eller ilt telt. Specialister overvåge arbejdet i alle organer og systemer. Feed give barnet først efter 12 timer, i de fleste tilfælde - gennem en nasogastrisk sonde.

Fejl, der forhindre, at forbudte

Det er strengt forbudt at udføre aktiviteter, der ikke er bevist sikker:

 • hælde vand barn;
 • komprimere brystet;
 • slår på balderne;
 • direkte ansigt ilt jetfly og lignende.

albumin opløsning må ikke anvendes til at øge den initiale bcc, fordi det øger risikoen for dødelige neonatal udfald.

Genoplivning betyder ikke, at barnet vil have nogen abnormiteter eller komplikationer. Mange forældre forventer patologiske manifestationer efter den nyfødte var i intensiv behandling. Anmeldelser af disse sager viser, at børn i fremtiden har den samme udvikling som deres jævnaldrende.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.