FormationHistorie

Askold og Dir - mystiske prinser i Kiev

Historien om det gamle Rusland holder en masse mysterier og hemmeligheder. En af disse mysterier - de første prinser i Kiev, som vi kender som Askold og Dir. Hvem de var efter oprindelse, hvor de kom fra, der havde hinanden? Eller måske var det hele én person?

Prøv at forstå, skitserer den fælles udgave, samt flere begivenheder muligheder, der tillader historikere, baseret på meget specifikke fakta.

Den officielle version

Det menes, at Askold og Dir var oprindeligt vikinger - Russ, som de blev kaldt. De havde ingen forbindelse med den regerende prins Rurik, men blot sine "adelige". Når Rurik sad i Novgorod, begyndte han at uddele russiske by hans nærmeste folk. Så Dir og Askold han slap syd på jagt efter et egnet sted til bestyrelsen. De går ned ad Dnepr ned, så den herlige byen Kiev, hvor rydningen boede. Askold og Dir har besluttede at bo der og erklærede sig hersker.

De er loyale over for de mennesker, lokale skikke og religion. Hyldest til venstre på samme niveau. Som enhver nordlige krigere, de er velkendte militære anliggender og kom ledsaget af en godt bevæbnet gruppe. Derfor er de folk i Kiev besluttet ikke at gøre oprør og roligt accepteret deres nye herskere.

Omkring 860-866 år Askold og Dir har gjort et ambitiøst militær kampagne mod Konstantinopel. For at beskytte din by fra militante Russes, den regerende kejser Michael III besluttet at afslutte krigen med araberne, og skyndte sig tilbage til hovedstaden.

Kievan prinser kom under væggene i Konstantinopel, der fører en imponerende flåde af to hundrede skibe. De hurtigt og med succes plyndrede forstæderne og belejrede byen. Over hovedstaden i det byzantinske rige stod over for en reel trussel om erobring. Så Kejser Michael og patriark Photius begyndte at bede om beskyttelse af centrum af den kristne verden. Pludselig havet steg en frygtelig storm, som fejede og ødelagde de krigeriske skibe Russes. Konstantinopel blev reddet ved guddommelig forsyn.

Askold og Dir blev tvunget til at indgå en fredsaftale med Byzans og besluttede at blive døbt ind i kristendommen.

I 879 døde han i Novgorod prins Rurik, efterlader arving spæde søn Igor og hans værge - hans fætter, der er kendt som profetisk Oleg. Han besluttede at tage magten, ikke kun over den nordlige, men også i de sydlige lande, så indsamlet fra slaverne og vikingerne imponerende hær og marcherede mod syd. Han adlød, og den antikke Smolensk Ljubech. Snart Oleg kom og Kiev.

Han var godt klar over, at Kievan prinser har en stærk trup, og vil blive beskyttet for ikke at give op magt. Derfor profetiske Oleg besluttet at handle list. Han forlod den vigtigste sin hær i et baghold, og han passerede sig ud som en fredelig købmand og inviterede Askold og Dir til deres handelsforhandlinger. Dem sikkert gå til et møde, men de blev omringet på bredden af en militær trup. Ifølge "Tale of svunden Years", gik Oleg at blive fanget prinser og bød dem, at de ikke er velkendte slags og bedrag regere folket. Så pegede han på den lille Igor og sagde: "Det prins, Rurik søn!"

Askold og Dir blev dræbt øjeblikkeligt. Mound med resterne af Askold stadig står på den stejle bred af Dnjepr, og asken Dir længe hvilet nær kirken St. Irene.

Så Oleg begyndte at regere i Kiev på vegne af Igor. Det var ham, der annoncerede Kiev mor til russiske byer, centrum for russiske lander. I 882, den første gang de nordlige og sydlige lande blev samlet under én fyrste.

Dette er den officielle version af begivenhederne. Men historikere overvejer en række muligheder baseret på en sammenligning af forskellige krøniker og legender.

optioner historie

For eksempel er der uenighed om oprindelsen af Askold og Dir. Nogle historikere mener, at Askold var en slavisk og en direkte efterkommer af Dir. Andre har imidlertid kun krediteret Deere slavisk oprindelse og en underordnet rolle, og Askold tror outsider og Voivod.

Gamle byzantinske kilder i at beskrive den militære kampagne Rousseau 866 år er normalt omtales kun én fyrste, så det er muligt at Askold og Dir - én og samme person, vikingerne Askold tilnavnet Dir. Oversat fra det oldnordiske sprog Deere betød "The Beast", som kunne være et kaldenavn, titel.

Men hvis trygt behandle dem som to adskilte mennesker, er det helt logisk at antage, at Askold og Dir regerede på forskellige tidspunkter, og i Tale of svunden Years kunstigt kombineret i et co-herskere. Krønikeskriver kunne kombinere dem logisk som to illegitime herskere. Historikere overraskende faktum, at to prinser, der blev dræbt på samme tid, efter Skrifterne, blev begravet i sådanne fjerntliggende steder fra hinanden. En ioachim krønike fortæller, at Oleg dræbte kun én fyrste - Askold og Dir, hvor navnet ikke er nævnt.

Hvis vi sammenligner flere historiske kilder, bliver det helt indlysende, at Deere var den første hersker i Kiev og boede i begyndelsen og midten af det 9. århundrede, og Askold blev hans efterfølger og knyazhestvoval i anden halvdel af det 9. århundrede.

Som vi har set, i historien om Kievan prinser mange uforklarlige omstændigheder, som er sikkert skjult for vores lange historie. vi udrede dem en dag?

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.