FormationHistorie

Engelsk statsmand Tomas Kromvel: biografi

Tomas Kromvel - statsmand Tudor, stjernen i den første størrelsesorden i den britiske indenrigs- og udenrigspolitik i det sekstende århundrede. Flere årtiers hans faktiske regeringstid i England skubbede øen en af de mest indflydelsesrige europæiske lande. I modsætning til sin mentor og ven, kardinal Wolsey, var han hverken royalistiske eller en præst. Tomas Kromvel var en advokat, og i alle deres tilsagn viste en sober og rationel.

Barndommen og ungdommen

Det er kendt, at der i 1485 i en af de mest tvivlsomme steder London født Tomas Kromvel. Den biografi af dette tal starter ved Putney, hvor i slutningen af det femtende århundrede, går hele udskud af den britiske hovedstad. Hans far var en brygger og kromand, afveg voldsomt temperament og arrig, og ikke utilbøjelig til små bedrageri. Ikke overraskende, Tomas Kromvel forlod snart familien og begyndte at føre et liv fuld af eventyr og i England og på kontinentet. Det vides, at i nogen tid, han tjente som fransk Kondottiere i Italien, udmærkede sig i flere militære kampagner. Men soldatens liv var ikke til hans smag. Desertere fra hæren Cromwell hyret en enkel medarbejder i bank hus Frescobaldi. På grund af den naturlige Vid og sprogkundskaber, blev han en fortrolig af bankmand. Gradvist, Cromwell betroet af de mest samvittighedsfulde af transaktionen - f.eks alle bankens forhold til Vatikanet administration passerede gennem hans hænder. Efter et stykke tid Cromwell indtager en lignende position i Antwerpen, og derefter - i fæces, som dengang hørte til den britiske krone. Sammen en startkapital, Cromwell besluttede at vende tilbage til England. Det begynder det 16. århundrede, og med det - den næste fase af sit liv.

Livet i England

Efter at have krydset den engelske kanal, Cromwell bosatte sig i London. Først var han lidt for at sælge uld og forskellige væv. Efter at have kommet til den konklusion, at Tomas Kromvel livet for en købmand ikke til hans smag, er uddannet og blev en advokat. Naturlig intelligens og veltalenhed hurtigt gjort ham til en af de mest succesfulde advokater i London.

I midten af 20'erne i det 16. århundrede, hun møder med kardinal Thomas Wolsey - en af de mennesker, der bruges til at gøre politik i riget. T. Cromwell tog kardinal sekretær. De var meget ens og udseende, og ambition. Som tiden har vist, denne lighed og forhåbninger karaktererne spiller en særlig rolle - både var ambitiøse og smart, begge søgte at bringe ned knirkende middelalderlige bureaukrati og i lang tid var omtrentlige rådgivere flygtige Henrik VIII.

ægteskab

Ifølge samtidige, Cromwell afveg Letfærdighed og brød mange kvindelige hjerter. Men officielt han været gift én gang. Da hun var en bankmand, han giftede Elizabeth Uaykis, af hvem han havde tre børn. Datter Anna og Grace døde ung, og hans søn var en af det kongelige hof. Han støttede Tomas Kromvel og hans nevø Richard. Herefter vil det blive den oldefar af den berømte Oliver Cromwell. Således Tomas Kromvel og Oliver Kromvel - gør pårørende og embedsmænd, på forskellige tidspunkter, har ændret historien om sit hjemland.

Begyndelsen af reformationen

Det er vigtigt at forstå det miljø, som Cromwell begyndte sin offentlige tjeneste. Englands Henrik VIII var et land med unge, hvoraf mange var ikke engang tyve år. Engelsk kultur og samfund af tiden var fyldt med ånden i ungdommen. Jagt, turneringer, dueller og herlige krig - det er de vigtigste erfaringer Tudor ungdom. Og Henrik selv, mens jeg var ung. Han var glad for at slutte sig til den gyldne ungdom, konstant at forlade sin fromme kone, Catherine, der var troende katolik. Samtidig, kongen mødtes (eller hans venner) med den unge Anne Boleyn, som adskiller de smag og præferencer for monarken. Denne homoseksuelle liv krævede store finansielle investeringer.

spirer protestantismen

På dette tidspunkt, i et fjernt Tyskland ung præst begyndte Luther King hans korstog mod pavedømmet. Vi kan ikke sige, at det religiøse livssyn af en fjern prædikant havde en afgørende indflydelse på kongen, en monark kendt brev, hvori han stærkt fordømt den nye trend. Men Henrik VIII indså hurtigt den attraktive side af den nye kætteri, og så i dem en chance for at løse deres mest presserende problemer:

 • bryde ægteskabet med Katerinoy Aragonskoy;
 • at omdirigere strømmen af penge ud af lommerne på katolske præster til fordel for den kongelige skatkammer;
 • at annullere indflydelse pavedømmet i sit eget rige.

Afvisningen af pave Clemens at annullere ægteskabet med dronningen af Henrik VIII tvunget til at tage afgørende skridt, konsekvensen af, som var den engelske reformation. Kongen brød ægteskabet med dronningen og giftede sig med sin elskerinde Anne Boleyn uindtagelig. Således hellighed, ufejlbarlighed pavedømmet i den engelske kongedømme er alvorligt rystet. Som svar på bandlyst udtales af Vatikanet, Henry erklærede sig leder af Church of England. Han beordrede sekularisering af monastiske godser, besætter store dele af øen er blevet offentliggjort. Selvfølgelig var der mange tilhængere af den katolske kirke ikke anerkender skilsmisse Kong og mistede deres hoveder på grund af deres tro. Jeg har ikke videregive denne skæbne, og Thomas Wolsey. Han blev frataget sin titel af Lord Chancellor og senere henrettet.

Men reformationen bevægelsen langsomt ved at vinde sin styrke. Tilhængere af katolicismen har forsøgt at genoprette sin indflydelse i engelsk samfund. Men reformationen fandt sted, og engelsk protestantisme gradvist spredt over hele riget.

kometagtige

Cromwells ønske om magt var ekstraordinær, og den tid, det faldt sammen med det tidspunkt, hvor Henry havde brug for en loyal og indflydelsesrig minister. Cromwell indgang til den offentlige sektor går tilbage til 1530, fra dette punkt, hans karriere gør en rivende anledning.

De trediverne af det sekstende århundrede var en periode med store reformer og ændringer til ødelæggelse af den gamle engelske livsstil. Cromwell kom til magten som en tilhænger af Anne Boleyn. Wolsey kunne ikke ændre sin beslutning og nægtede at anerkende den nye kone af Henry VIII, dronning af England. Derfor blev han afskediges og erstattes af sin egen protegé. Nominering Cromwell var en af de mest succesfulde i personalepolitikken af den engelske krone.

Resultater Cromwell

Blandt de mest markante projekter af politikeren var:

 • Opløsningen af klostrene og etableringen af det kongelige dominerende i alle verdslige og kirkelige anliggender. Cromwell forfulgt katolske præster og tilhængere af katolicismen, afskaffede klostrene, med munke bandlyse jord til senere overførsel til kronen. For hans kompromisløse politik Cromwell fik tilnavnet The Hammer munke.
 • Udvikling og fremme af nye regler om fast ejendom, jord konvertering og sekularisering, forenkle deres beskatning og leasing.
 • Udvidelse af kongemagten indflydelse i det nordlige England, Wales og Irland. Disse handlinger ophidsede de store feudalherrer og førte til optøjer, der blev brutalt undertrykt.
 • Brugen af trykpressen til offentliggørelse af dekreter af verdslig og religiøs litteratur. At ære tilhører Thomas Cromwell bibelske publikationer på engelsk. Denne begivenhed fandt sted i 1539.

hoffolk realiteter

Som en snu og beregnende domstol, at Cromwell i gang mærke til de mindste nuancer i adfærd kongen og ofte udfoldede sin tro i den modsatte retning. For eksempel i forbindelse med sin mest hengivne tilhænger Anny Boleyn, han først dukkede op. Men da køling monark følelser Cromwell skiftet holdning til Anna. Han til sidst sluttede sig til flertallet, som bekræftede den kendsgerning for forræderi Anna, og var en glødende tilhænger af straffen Boleyn og nye ægteskab af monarken.

Priser og positioner

Kongen roste hengivenhed af Cromwell. Sjældent enhver politiker formået altid at være oven vande og følge forløbet af en forandring og rullende monark. Til indvielsen af Henry Cromwell hagl byger af statslige priser og nomineringer. Her er de vigtigste milepæle i hans kongelige tjeneste:

 • 1531 - Medlem af Statsraadet.
 • 1533 - finansministeren af England.
 • 1534 - Kongens sekretær og formanden for Court of Appeal.
 • 1536 - lordseglbevarer.

 • 1537 - Ridder af Garter og dekanen for University of Wales.
 • 1539 - Chamberlain.

Ved slutningen af sit liv var Cromwell tildelt titlen tæller. Men for at bruge den nye titel af Jarlen af Essex var i stand på blot et par uger. Ikke at skulle endnu engang ændre deres tro, blev Tomas Kromvel mistænkt for kongelig forræderi. Under et møde i Statsraadet, blev han arresteret og henrettet efter en kort retssag i Tower i en alder af 65 år.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.