Sport og FitnessExtreme Sports

Helmut Marko: "Tingene kunne have gået anderledes"

Racing chauffør Helmut Marko var ganske berømt i 70'erne ... Det er altid knyttet sit liv til racerløb, der opholder sig i erhvervslivet, selv i sin alderdom.

Biografi: en oversigt

Helmut Marko blev født i krigstid - i 1943, den 27. april, i den lille by Graz. Marcos far - en bydende mand, insisterede på videregående uddannelser og var utilfreds med begejstring søn løb.

I 1967 Hellmuth tog sin doktorgrad i loven. Denne dag, huskede han kun ved, at to dage tidligere var kommet til at afslutte anden i Langebarne på Formel-V løb.

Livet på landevejen

I kapløbet bragte Marco hans barndomsven - Yohan Rindt. Først, unge involveret i motorcykel, og derefter gik ind i konkurrencen i højlandet.

Johan hjalp Hellmuth hele. Forhandlinger med sponsorer, møde de rigtige mennesker og forberedelse til løbet var uvurderlig for Marco.

I 1970 Rindt tilbyde hvert hold til at blive pilot, hvor han var medejer. Og Hellmuth straks vundet tredjepladsen i kapløbet "24 timers Le Mans." Et år senere, den østrigske forbedrede sit resultat til en sejrrig afslutning. Men satte han rekord for maksimal distance, som blev brudt kun 40 år senere.

I sport bilspil 2-liters klasse Marco lykkes. Først chaufføren liggende på tredje piedestal i konkurrencer på Daytona, så bliver kendt til andet løb Targa Florio. Så igen i tredje plads på 1000 km Nürburgring og den anden i Zeltweg på sporet af samme længde.

"Formel 1"

Helmut Marko debuterede i "kongelige racer" på en lejet bil, "McLaren", selv om officielt spillet for holdet BRM.

Rider besluttet at praktisere en måned før første start, bilen han blev hjulpet af en ven Johan Rindt - Bonnier. Ved den første træning runde bilen gået i stå. Det samme skete den næste dag. På sin første officielle start i Grand Prix i Østrig Marco kom ud ikke helt tillid til deres evner.

Stort set mislykket racing karriere i den første "Formula" bidraget til holdets ledelse. Den BRM på det tidspunkt Marco var allerede 5. pilot, og tog ham til holdet kun på grund af sponsorater investeringer. Derfor bilen fik han det værste, der ikke tillod ham at åbne helt.

I den sidste løb i sæsonen i 1971 Hellmuth endelig fanget en god bil. Men her var han uheldig - Mekanik galt med beregningerne, og kort før mål Marco løb tør for benzin.

Kort før den franske Grand Prix, den østrigske stadig fik bilen, er teknisk sammenlignelig med den automatiske holdleder - Beltoise. På lige vilkår viste Helmut Marko den bedste tid, og Beltoise styrtede bilen. Så besluttede ledelsen, at den første pilot vil være Marco.

Det var på det tidspunkt, hvor rytterens karriere begyndte at tage fart, der var en ulykke, der satte en stopper for yderligere planer af Marco i verden af motorsport.

Fransk etape, "Formel 1", hvor den østrigske racerkører fik den bedste bil, og holdet af mekanikere, omstændighederne var ikke til fordel for en talentfuld pilot. I bilen Ronnie Peterson falsk udløste brandslukningssystem og oversvømmede næsten hele maskinen bag Marco næste. For et bedre overblik begyndte Hellmuth at hive i en stol, og derefter fra under hjulene på biler Peterson fløj sten. Han slog hjelmen af Marco og alvorligt beskadiget sit venstre øje.

Piloten selv ud af bilen og slået bevidstløs. Karriere racer "Formel 1" var færdig, næsten ikke starte ...

Stadig i motorsport

Men vedholdende Helmut Marko ikke har forladt motorsport. At være en uddannet person, og juridisk kyndige, har han gjort meget for udviklingen af motorsporten i deres hjemland.

Marco førte i løbet, Gerhard Berger og Karl Wendlinger. Han var deres manager i flere år.

Så sætter han sin østrigske hold RSM Marko, der vandt i "Formel 3000". I 1996 Helmut Marko i "Red Bull" - lederen af ungdomsholdet at forberede programmet.

Siden 2005 er han en permanent seniorkonsulent vigtigste racing team, "Red Bull". Marco har gjort meget for at Sebastian Vettel og den østrigske hold med succes udført i prestigefyldte løb.

Det er også bemærkelsesværdigt, at Helmut Marko roser den russiske chauffør Daniil Kvyat. Han gik ind for datterselskabet holdet, "Red Bull" - "Toro Rosso", hans partner er Karlos Sayns Jr.

En stærk ånd Østrig altid temmelig svært at beskytte interesserne for holdet. Det er derfor han har vundet anerkendelse og respekt af millioner af fans af motorsport.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.