SkønhedHudpleje

Hvad er mehendi? Mehendi mønstre: tatovering

Du har sikkert set billeder af indiske skønheder, hvis hænder og fødder er dekoreret med bizarre mørkebrune mønstre, kaldet mehendi. For nylig har denne kunst opnået enorm popularitet. Hvad er mehendi? Hvad disse mønstre betyder og hvordan de er malet - du vil lære alt dette i artiklen.

Hvad er mehendi?

Dette er den traditionelle kunst til at male hænder, fødder eller krop med pasta fremstillet af pulveriserede tørre blade af Lavsonia, dvs. henna. Dette stof har som regel farve fra kirsebærrød til brun, kan ændre det med tiden eller under påvirkning af en række andre faktorer. Kaffe, citron, te, æteriske olier sættes nogle gange til maling for at opnå en bestemt struktur, lugt eller skygge. Mehendi-maleriet blev kendt i Mellemøsten og Nordafrika for mere end 5000 år siden. Arkæologer fandt endda mumier med henna-mønstre på deres hænder.

I Indien er det blevet et uundværligt bryllup ritual, men det er også malet under store helligdage: Karva-chauth, Tej, Diwali, Ramzan og andre.

I dag er den midlertidige mehendi- tatovering udbredt over hele verden. Årsagerne er enkle: Resultatets unikke skønhed, sikkerhed og smertefrihed i proceduren.

Ved det indiske bryllup

Hvad er mehendi i den indiske tradition for ægteskab? Bryllupper er kendt for deres mange ritualer. Derudover er ægteskabet ikke en en-dags ceremoni i Indien. Nogle gange strækker det sig for en hel uge med fejringer. Hvad er mehendi til bruden og brudgommen? Til brylluppet sættes udsøgte mønstre på en kvindes hænder og fødder, og manden tegnes et lille symbolsk design. I denne festlige begivenhed deltager slægtninge til bruden og brudgommen og tætte venner. Dette er en meget vigtig del af hinduistiske og muslimske bryllupper i Indien.

Ceremonien finder sted et par dage før brylluppet eller på bryllupsdagen. Mønstre mehendi trækker en professionel kunstner eller familie.

Henna, som er afledt af en blomstrende plante, symboliserer udviklingen af en kvinde opkaldt fra en uskyldig pige til en kvinde. I nogle regioner medfører henna fremtidig svigermor eller svigersøn. Ritualet finder sædvanligvis sted i brudens hus og omfatter festlige traditionelle sange, danser, sjov og et måltid. Ikke kun begivenhedens skyldige, men alle slægtninge under denne ceremoni udsmykker sig med et mehendi-maleri.

Henna forbliver på armene og benene indtil bryllupsdagen og bliver mørkere under påvirkning af luften. Den fremtidige brud bør ikke forlade sit hjem efter mehendi ceremoni indtil brylluppet.

I den indiske kultur symboliserer mørkningen af henna graden af accept af bruden af brudgomens familie. Hendes skygge kan også angive, hvor lykkeligt og vellykket ægteskab vil være.

Praktiske fordele

Men bortset fra den rituelle komponent har mehendi en temmelig dagligdags formål. Bryllupper er ofte forbundet med nervøse oplevelser. Mehendi er designet til at forhindre negative følelser, fordi den påføres på hænder og fødder, hvor der er mange nerveender, og hjælper med at slappe af og pacificere personen. Hertil kommer, at henna er et antiseptisk middel, der kan beskytte mod virussygdomme, helt uønsket før brylluppet. Eventuelle mindre nedskæringer, forbrændinger og ridser, der kan opstå under mange ritualer og skikke, vil blive helbredt takket være den specielle sammensætning af malingen til maleriet.

Populære mønstre

  • Påfugle - dette er et smukt og feminint design, bredt udbredt i maleriet til bruder.

  • Buta (indisk agurk eller paisley) - dette motiv, som en tyk dråbe. De kan være meget smukt kombineret med hinanden og forskellige små former, hvilket resulterer i et unikt mønster.

  • Store runde motiver. Harmoniske og æstetiske, de beder bare om deres håndflader.

  • Blomstermønstre - hvad kan være mere ømt og feminint? Her er nogle udsøgte "handsker" du kan tegne med henna.

  • Geometriske figurer og linjer - i sådanne kompositioner er der ikke noget centralt motiv og en grundlæggende idé, men de fine detaljer og flyfriheden af kunstnerens fantasi gør dem lige så attraktive.

Ethvert traditionelt mønster kan forfriskes ved at tilføje farve og pailletter.

Også i den moderne tradition for at tegne et bryllup mehendi er det meget almindeligt at gemme brudgommen i det maleriske mønster. Under festlighederne skal en mand finde ham.

Mehendi for begyndere

I dag har denne kunst fundet beundrere over hele verden, og flere og flere håndværkere vil lære at lave udsøgte tegninger på kroppen. Nogen vil være i stand til at gøre dem for sig selv, og nogen gør endda denne besættelse til en forretning.

Tegninger af henna eller biotat er populære i løbet af sæsonen i badebyer, på festivaler af indisk kultur og blot som en del af modelbilledet om tematiske fotosessions. Selvfølgelig, for dem der kan tegne godt, vil det være let nok at lære dette maleri. For alle andre, og også for at spare tid, er der specielle stencils til mehendi. Du kan købe klar, og du kan selv lave dem. Derudover skal du male for at tegne mehendi. For begyndere vil det være lettere at købe en klar blanding, som sælges i emballagen i form af et horn. Henna fra det er let presset ud, og du kan straks tegne det.

Hvordan lærer man at lave mehendi?

Før du begynder at anvende mønsteret på huden, skal du altid kontrollere, om personen har en allergisk reaktion på henna. Lav en test på et lille område og fortsæt derefter.

For at tegne mehendi, prøv først at lave grundlæggende elementer: punkter, kommaer, linjer. Lær, hvordan du skildrer den ønskede tykkelse efter det valgte mønster. Derefter cirkulere din hånd på A4-ark og prøv at male billedet med et maleri. Når det viser sig, kan du prøve at lave tegninger til dig selv og venner.

Men selvfølgelig vil der være tegninger, hvis niveau er for kompliceret, eller dem der kræver en ideel symmetri. Så kan du købe stencils til mehendi. Dybest set kan de opdeles i to grupper:

  • Lavet af perforeret silikone, som holder sig til huden;
  • Overførbare mønstre på papir, der arbejder efter princippet om en carbon copy.

De kommer i forskellige former:

  • Små ornamenter;
  • Strimler med et mønster der er bekvemt at lukke rundt om håndled eller ankler;
  • Færdige præparater til hænder eller fødder.

Valg af materialer og tegninger til mehendi er enormt, du vil helt sikkert finde alt hvad du behøver for denne interessante kreativitet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.