Kunst og underholdningKunst

Hvad er kunst: definition. Betydning af ordet "kunst"

Siden oldtiden har kunsten formet menneskeheden, hans verdensbillede og værdisystem. En central rolle i denne sag har altid spillet en kreativ handling, der tillod den menneskelige race til at indtaste grænserne for almindelige liv, holde sig til ekstra lag af virkeligheden vævet fra deres egen verden vision, talent og fantasi.

Problemet med bevidsthed om kunst

Hver eneste person på planeten Jorden er bekendt med begrebet "kunst", er det bruges aktivt i hverdagen, men ikke alle spørger sig selv om, hvad der virkelig er en kunst. I sig selv er konceptet allerede mange facetter og kontroversiel. En endnu større antal argumenter og synspunkter producerer spørgsmålet "hvad der kan kaldes kunst." Dette gælder især, naturligvis, af vores tid, fordi ingen har nogen tvivl om, at Peter Bruegel eller Vincent Van Gogh kan kaldes mesterværker.

Først og fremmest skal vi forstå, at bærer en betydning af kunst.

Essensen af udtrykket

Synspunkter om dette emne, der er mange, men til dato har menneskeheden lykkedes at etablere en fælles grundlæggende forståelse af begrebet. Oftest kunsten indebære et bestemt sæt af kulturelle, åndelige og æstetiske viden om mennesket, legemliggjort i kunstgenstande. I dette tilfælde er det ikke om nogen bestemt form for kreativitet, og skabelse i almindelighed.

I den mest generelle betydning af kunst - er menneskets forsøg på at forstå verden gennem den handling af skabelsen. Selvfølgelig, over tid, er sådanne forsøg stigende, de ophobes og opmærksom nysgerrige sind er i stand til at spore et bestemt mønster ned i de eksisterende æstetiske objekter. Således over tid, der er kunsten på en æra, der afspejler det menneskelige sind i en bestemt periode.

Faktisk på spørgsmålet om, hvad kunst er, kan gives af definitionen på ubestemt tid, som i dette tilfælde en enorm rolle, som den menneskelige faktor, deres egen forståelse af spørgsmålet om den enkelte. I nogle tilfælde er dette udtryk forstås den virkelighed, det er ikke forbundet med de genstande af æstetik. Kirurger, programmører, postbude, lærere og en endeløs liste af folk i andre erhverv er helt i stand til at blive til kunst sit eget arbejde, selv om æstetik af dette forhold har nogen absolut ingen.

kunst

Vi kan tale uendeligt, men de gamle traditioner tillade flere store Om manifestationer af kunst i menneskelivet former. Art of ord synes at menneskeheden i form af den litterære proces. Oplevelsen af tusinder af år er afspejlet i det i metaforer, skældsord, hemmelige og åbenlyse måder, over hvilken læseren tænker igen og igen, picking up en bestemt bog.

Folk kunst fra oldtiden ledsager mand i sit liv, udvikling af virkeligheden. Oprindeligt præsenteret som en syncretic ritualer og handlinger, og derefter omdannet til et rent æstetisk form, er det stadig under udvikling, forbedre og udvide sine grænser. Lyriske sange, vægmalerier, udsmykkede broderi, folkesange, og selv den berømte anekdoter om Vovochke - alt dette er en manifestation af den kreativitet af de mennesker, som afspejler dets bevidsthed og verden vision.

De farver og nuancer af overførsler menneskelige bevidsthed kunst. Denne form for kreativitet er speciel i enhver forstand. Hvert slag, alle konturer i en eller anden form rettet mod overførsel af billedet. Holistisk, komplet objekt, legemliggjort i de mindste detaljer.

Selvfølgelig må vi ikke glemme musikken - mest sinestetichnom kunstart af alle. I århundreder var det ledsaget af en mand, der først tjente til at indføre en form for trance, og derefter gå direkte til æstetik.

Synspunkter om klassificering af kunst

Ud over den gamle spørgsmål "hvad er kunst", definitionen af begrebet indebærer en række aspekter af behandlingen af denne del af den menneskelige eksistens. Især opdelingen i typer, forsøge nogle klassificering.

afspejling af virkeligheden

Oprindelsen af dette problem går til meget Aristoteles, der holdt kunsten at efterligne naturen. Det er på grund af hans teori var der teorien om mimesis som den vigtigste komponent.

I sin klassifikation af Aristoteles påberåbt sig den direkte vej til at følge. Litteratur som kunsten af ordet blev defineret præcist forfatter til "Poetik".

eksistentiel status

Lessing også baseret sin indplacering på et andet princip. Filosof delte kunst på den tidsmæssige og rumlige. Førstnævnte omfatter litteratur og musik, og til den anden - maleri, skulptur. Selvfølgelig, i dette tilfælde er det vanskeligt at drage en skarp skillelinje, da indholdet af planen og den plan for udtryk for et produkt kan variere voldsomt.

Interaktion med bevidsthed

Romantisk æra menneskeheden skylder adskillelsen af visuelle og udtryksfulde kunst. Betydning af ordet "kunst" blev forstået på den tid en meget ejendommelig måde. De billedkunst kan behandles som litteratur og maleri, for ikke at nævne skulpturen og teater. Men enhver form for musik kunst, skulptur eller arkitektur - a priori påvirker personen, og derfor er udtryksfuld. Dette gælder især, selvfølgelig, musik.

Nationalitet, kultur, æstetik ejer

Hvad er kunst, hvis definition er stadig ikke løst til det sidste, hvis ikke afspejling af verden af en bestemt kategori af mennesker inden for en bestemt tid? Hvis du tænker over det, er det den samlede væren-bevidsthed bestemmer de grundlæggende principper for skabelse. Folk håndværk giver anledning til ophavsret, udvikler sig til noget mere. Disse funktioner er dannet afhængigt af forskellige aspekter: politisk, historisk situation i et land, en religiøs billede af verden af sin befolkning, samspillet med andre kulturer.

Fine art, som alle andre, er bestemt af flere faktorer. Først og fremmest, det er realiseringen af begrebet skønhed en bestemt etnisk gruppe. Det er helt indlysende, at de asiatiske æstetiske standarder er uforeneligt med idealer slaverne eller indfødte amerikanere. Den anden komponent - den globale sammenhæng. I de fleste tilfælde er kunsten stadig fokuseret på visse tendenser i verden kultur, det låner fra de specifikke elementer og de grundlæggende principper for, hvad der senere at bestemme udsigterne for menneskeheden på et bestemt tidspunkt i sin udvikling.

Kunst & ansvar

Enhver æstetisk objekt - det er først og fremmest den handling af skabelsen. I forskellige perioder i relation til denne proces var det helt anderledes. I antikken og middelalderen digter, for eksempel, blev han betragtet som en slags mægler mellem himlen og tilsluttede virkelighed, en slags Messias. Senere, med fremkomsten af den æra af individuelt forfatter, digter, musiker eller kunstner kom til at blive set nøjagtigt som skaberne. Hele verdener ud af pennen af mestrene, de nye realiteter oprettet ved hjælp af maling, blev nye følelser født, mens du lytter til musik.

Hvad er kunst (definition af det), hvis ikke det ansvar i denne sag? Hvis ikke bevidsthed om sig selv som en skaber? Intet under, at ordet "kunst" er etymologisk og morfologisk ligner ordet "fristelse". I apokryf litteratur ofte nævner historien om Gud og Djævelen løb i skabelsen, da Gud skabte kvinden, og hans modstander - en slange. Selv da, oprettelse af stiltiende ansvar for sig selv, fordi der ikke er kraft mere omfattende end kunsten at musikken, og tribunerne mere kraftfuld end litteratur. Menneskeheden selv er bestemt af skabelsen, er der i det, udvikles og forbedres.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.