FinanserSkatter

Hvad er de typer af skattesatser?

I skattesystemet, er der forskellige typer af indsatser. De anvendes i kombination for at opnå maksimal effektivitet. Hvad er de typer af skattesatserne, som kan opfylde det moderne menneske? Hvordan adskiller de sig? Hvordan de påvirker skattetrykket, som føler landets befolkning? Hvad er skatteprocenten fra makroøkonomisk synspunkt? Hvad er deres funktionalitet og gearing?

Hvad er skatteprocenten?

Du skal først definere terminologien. Således er skattesatsen (skatteprocent med afgifter) er mængden af afgifter, der går til en ekstra enhed af database ændringer. Når det kommer til udtryk i den skattepligtige indkomst i procent, kaldes det en kvote. Satsen er en obligatorisk afgift element.

Skattetrykket

Under skattebyrden forstå renteniveauet på forholdet af skatter til bruttonationalproduktet i landet. Med andre ord, i henhold til dette koncept er betinget af forholdet mellem obligatoriske betalinger til BNP af staten. Belastningen kan beregnes separat for hvert fag eller for hele projektet (et selskab eller en person, løn bord). For at beregne det, skal du bruge formlen: SLF / D, hvor ELF - de skatter vurderes, D - indkomst.

For de underudviklede lande, hvor der er et stærkt socialt sikkerhedssystem er kendetegnet ved en lav skattebyrde i de udviklede lande er det, tværtimod, er meget høj. For sidstnævntes vedkommende eksemplet med Sverige, hvor det i nogle år var mere end 60%. Vi bør også nævne artikel forskellen mellem den faktiske og den nominelle belastning. De er nyttige fra det synspunkt, der gør det muligt at vurdere omfanget af skatteunddragelse. Så med stigningen i den nominelle belastning øger antallet af tilfælde af at undgå betaling. Når den når et vist niveau, fænomenet unddragelse bliver massiv, så den faktiske situation ændrer sig i retning af at reducere den modtagne penge. Når staten får mest beløb, menes det, at hastigheden er på Laffer. Men indtil det forsøger ikke at nå. Vi går nu over til det vigtigste emne og overveje de typer af skattesatser. Indirekte skatter opsamlingssystem vil blive betragtet kun i generelle vendinger, og vil fokusere på linjen.

Hvad er de typer af skattesatser?

Så hvad slags der? I øjeblikket følgende typer af skattesatser. Liste over dem nemme at huske:

 1. Proportional.
 2. Regression.
 3. Progressive.

Hver af dem har sine egne karakteristika, som nu vil blive overvejet. Der er stadig den 4. seværdighed: fast rente. Dens betydning ligger i det faktum, at det sætte en vis mængde af skat, der skal betales uanset indkomst. Men på grund af manglende økonomiske fleksibilitet er nu fast rente anvendes ikke på landsplan, men kun i form af husleje, for eksempel pr ton olie eller jernmalm (uanset indkomst).

Den forholdsmæssige skatteprocent

Under påvirkning af en sådan mekanisme er taget fra den samme del af alle typer indtægter. For at forudsige, hvordan det vil påvirke mennesker få pengebeløb, lave små betalinger. Så fra den nettoindtægt skal trækkes obligatorisk udgifter, der går til mad, tøj, lægehjælp, boliger og transport. Alt der er tilbage (forudsat at noget som helst vil), gør skønsmæssige indkomst. Det kan øge eller falde efter udskiftning af de eksisterende satser (eller indføre nye). Det skal bemærkes, at den forholdsmæssige skattesystem er ganske ubehageligt, når den anvendes til de fattige. For eksempel, 500 rubler fra 10.000 og 5.000 af de 100.000 har en anden betydning for ejerne af disse beløb, så i en række obligatoriske betalinger til staten brugt andre typer af skattesatser. Den forholdsmæssige system bruges, når der arbejdes med store virksomheder.

Regressive skatteprocent

Under den regressive skattesats indse sådan kendelse forpligtelser med hensyn til væksten i beskatningsgrundlaget formindsker den procentdel, der skal betales fra deres indkomst. Eksempel på implementering: når fast er ikke en endelig del af den opnåede fortjeneste, og en vis mængde, og du skal betale. Til hjælp for alle indtægter er opdelt i separate dele. Hver af dem er underlagt deres sats. Derfor reducere mængden af betalingen ikke for hele indkomsten, og for hans del. Regressive skattesats for mange synes det uretfærdigt metode til beskatning, og i sin rene form er det meget lidt anvendt. Der er de mere populære typer af skattesatser. Direkte regressiv - en af de mest populære i denne kategori. Som et praktisk eksempel på realisering kan føre det forenede social skat. Således reduktionen i skatteprocenten sker samtidig øge udgifterne til arbejdskraft. Denne mekanisme er designet til at output løn ud af skyggen. Af den måde, om de typer af skattesatser. Direkte regressiv indtager en unik position her. Som du har set, er det bruges til bestemte handlinger og motivationer, der bruges af stater at styrke dets legitimitet af niveauet.

Progressiv skatteprocent

Progressiv beskatning er baseret på indkomst, som anvendes efter forgodtbefindende. Af størst interesse er forskellen mellem de kumulative ressourcer og udgifter til prioriterede behov. Dette princip er grundlaget for en progressiv skattesats. Efter alt, en kvantitativ stigning i indkomsten reducerer den samlede andel af de midler, der går til den normale funktion af det menneskelige (udgifter til mad, bolig og andre prioriterede betalinger). Og samtidig øge mængden der går til køb af luksusvarer eller fornøjelser. Denne sats er en løsning i de tilfælde, hvor mindre velhavende skatteydere oplever større skattebyrde end den rige mand. Desuden er det delt op i undertyper, der afviger indbyrdes:

 1. Simpelt radix.
 2. Ét trin.
 3. Relativ radix.
 4. Flertrins.
 5. Lineær.
 6. Kombineret.

funktion sats

Hvor mærkeligt det end kan synes, men skattesatsen, ud over det egentlige bestemmelsessted, udfører en række funktioner i den økonomiske plan. Nogle af dem er:

 1. økonomi frelse fra "overophedning". Under kapitalismen er der et negativt fænomen, som periodisk systemiske kriser, der bringer ned en del af den økonomiske sektor i landet. Med væksten i økonomien i form af lave skattesatser i højere grad implementeret mætning af markedet. Og når den når tærsklen af krisen bliver nødt til at falde "fra en større højde." For at undgå dette, er regeringerne fører en politik for at øge skattetrykket, at reducere hastigheden og intensiteten af mætning af markedet.
 2. Forordning i samhandelen. Faktum er, at enhver infrastruktur har begrænset sin brug. Og hvis belastningen nærmer sig maksimum, er det muligt at øge skatterne transport- eller transit til indirekte påvirke situationen og videre genopbygge statsbudgettet.

Virkningen af satserne på økonomien fra et makroøkonomisk synspunkt,

Staten som begrundelse for etableringen af afgiften kunne bruges alt fra en omfordeling af indkomst til at skabe retfærdighed og slutter med fjernelse af negative eksterne økonomiske virkninger. For bedre at kunne udføre deres politik og for at opnå maksimal effektivitet, er det brugt som et redskab af interesse. Det skal bemærkes, at der fra et makroøkonomisk synspunkt, det stimulerer væksten af et fald i den samlede efterspørgsel fra borgerne og samtidig motiverer iværksættere til at øge det samlede udbud. Det følger dette mønster: jo mindre borgere skal betale skat og sænke satsen på dem, kan det mere blive brugt til forbrug og erhvervelse af nye produkter. Således er en cyklus skabt af stigende aktivitet i økonomien, som, selv om det ikke er uendelig, kan have en positiv indvirkning på kortest betegnelse for en periode på flere år. Ifølge princippet af staten under den stimulerende økonomiske politik. Ved at øge virksomhedens skattesatser, er og virksomheder tvunget til at hæve priserne og miste markedsandele og reducere sin tilstedeværelse. Således, at en overgang cyklus reducere væksten. Det skal bemærkes, at reduktionen i den samlede efterspørgsel i markedet er omvendt proportional med værdien af den skattesats. Dette forhold er blevet beskrevet i Økonomisk rådgiver for den amerikanske præsident Ronald Reygana Artura Laffer, der blev grundlægger af teorien om "udbudssiden økonomi."

konklusion

Sammenfattende kan vi sige, at i det øjeblik er der ingen universel skatteprocent, som kan anvendes overalt. Måske vil blive udviklet i fremtiden. Uanset hvad det var, vi nu er kun det, der er.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.