FormationUngdomsuddannelse og skoler

Den cellulære struktur af alle levende organismer har? Biologi: cellestruktur af kroppen

Som det er kendt, den cellulære struktur har næsten alle organismer på vores planet. Dybest set alle celler har den samme struktur. Dette er den mindste strukturelle og funktionelle enhed af en levende organisme. Cellerne kan have forskellige funktioner, og dermed variationen i deres struktur. I mange tilfælde kan de fungere som selvstændige organismer. Cellestruktur er planter, dyr, svampe, bakterier. Der er dog nogle forskelle mellem deres strukturelle og funktionelle enheder. I denne artikel ser vi på det cellulære struktur. Grade 8 omfatter studiet af emnet. Derfor vil artiklen være interessant for de studerende, såvel som dem, der bare er interesseret i biologi. Denne anmeldelse vil blive beskrevet cellestruktur, cellerne i forskellige organismer, ligheder og forskelle mellem dem.

Historien om cellens teori om strukturen

Folk ved ikke altid, hvad den består af organismer. Det faktum, at alle væv er dannet af celler er blevet kendt for relativt nylig. Den videnskab, som studerer det, - Biologi. Cellestrukturen af kroppen blev først beskrevet af forskere Matthias Schleiden og Theodor Schwann. Det skete i 1838. Så teorien om cellulære struktur bestående af sådanne bestemmelser:

  • dyr og planter af alle typer af celler er dannet;

  • de vokser ved dannelse af nye celler;

  • celle - den mindste enhed af liv;

  • krop - en samling af celler.

Den moderne teori indeholder flere andre bestemmelser, og lidt mere:

  • celle kan kun ske fra maternale celler;

  • multicellulær organisme ikke består af et simpelt sæt af celler og fra puljede væv, organer og organsystemer;

  • celler fra alle organismer har en lignende struktur;

  • celle - et komplekst system, der består af mindre funktionsenheder;

  • celle - den mindste strukturenhed der kan fungere som et uafhængigt organ.

cellestruktur

Da den cellulære struktur er næsten alle levende organismer, er det nødvendigt at overveje de generelle egenskaber ved strukturen af dette element. For det første er alle cellerne opdelt i prokaryote og eukaryote. Tidligere er der kernen, der beskytter den genetiske information er lagret i DNA. I prokaryote celler, er det ikke det samme, og DNA flyder frit. Alle eukaryote celler er konstrueret som følger. De har en shell - plasmamembranen, som regel placeret rundt om ekstra beskyttende uddannelse. Alt, hvad der er i det, bortset fra kerne - det er cytoplasma. Den består af hyaloplasm, organeller og indeslutninger. Hyaloplasm - er det vigtigste krystallinsk stof, som er den indre celle miljø og udfylder hele sin plads. Organeller - en permanente strukturer, der udfører visse funktioner, dvs. giver vitale funktioner i celler ... Indeslutninger - en ikke-permanent uddannelse, spiller også en rolle, men de gør det midlertidigt.

Den cellulære struktur af levende organismer

Nu er en liste over de organeller, der er den samme for cellerne i alle levende væsen på planeten, med undtagelse af bakterier. Det mitokondrier, ribosomer, Golgi-apparatet, endoplasmatisk reticulum, lysosomer, cytoskeleton. For at bakterierne er karakteristiske for kun én af disse organeller - ribosomer. Og nu se på strukturen og funktionen af hver organel separat.

mitokondrier

De giver den intracellulære vejrtrækning. Mitokondrier fungere som en slags "power", der producerer energi, som er nødvendig for celleaktivitet, at passere det disse eller andre kemiske reaktioner. De er dvumembrannym organeller, dvs. have to vanterne - udenlandske og indenlandske. Under dem er en matrix - svarende hyaloplasm i cellen. Mellem de ydre og indre membraner dannet cristae. Denne fold inde som er enzymer. Der er behov for disse stoffer for at kunne udføre de kemiske reaktioner, hvorved der frigøres energi, den nødvendige celle.

ribosomer

De er ansvarlige for protein metabolisme - nemlig til syntese af forbindelser i denne klasse. Ribosomer består af to dele - underenheder, store og små. Membranen i denne organel mangler. Underenheden af ribosomer kombinerede kun umiddelbart før proteinsyntese proces, adskilles de i resten af tiden. Stofferne her er lavet på baggrund af de oplysninger, der registreres på DNA'et. Disse oplysninger er leveret til ribosomerne ved hjælp tRNA som transport her DNA, hver gang det ville være meget upraktisk og farligt - var for høj ville sandsynligvis skade.

Golgi billede

Dette organel består af stakke af flade tanke. Funktion organel ligger i det faktum, at det indsamler og modificerer forskellige stoffer og deltager i dannelsen af lysosomer.

endoplasmatiske reticulum

Den er opdelt i glat og ru. Først konstrueret af flade rør. Han er ansvarlig for produktion i cellen af steroider og lipider. Ruheden såkaldte grund på væggene af membranerne, hvoraf den er sammensat, er der talrige ribosomer. Det sørger for transporten. Nemlig overførsel af ribosom proteiner syntetiseret der, til Golgi-apparatet.

lysosomer

De repræsenterer odnomembrannye organeller , der indeholder enzymer, der er nødvendige til gennemførelse af kemiske reaktioner, der opstår under den intracellulære metabolisme. Det største antal lysosomer blev observeret i leukocytter - celler, der udfører immunforsvar. Dette forklares ved det faktum, at de udfører fagocytose og tvunget til at fordøje det fremmede protein, som har brug for en stor mængde af enzymer.

cytoskelet

Dette er den sidste organel, som er fælles for svampe, planter og dyr. En af de vigtigste funktioner er at opretholde celleform. Det er dannet af mikrotubuli og mikrofilamenter. Det første er et hult rør af tubulin protein. Deres tilstedeværelse i cytoplasmaet i nogle organeller kan bevæge sig rundt i buret. Derudover kan de mikrotubuli også bestå af cilier og flageller af encellede. Den anden komponent i cytoskelettet - mikrofilamenter - består af kontraktile proteiner actin og myosin. I bakterier, dette organel er normalt fraværende. Men nogle af dem er kendetegnet ved tilstedeværelsen af cytoskelettet, men mere primitive, anbragt ikke så svært som i svampe, planter og dyr.

Plant celleorganeller

Den cellulære struktur af planter har nogle særheder. Udover ovenstående organeller og vakuoler er også til stede plastider. Førstnævnte er beregnet til akkumulering deri af stoffer, inklusive unødvendige, da de trække fra cellen på grund af tilstedeværelsen af tæt membran mur omkring ofte umuligt. Fluidet som er inde i vakuolen, kaldet cellesaften. De unge planteceller indledningsvis har et par små vakuoler, der som sin aldrende fusionere til én stor én. Plastider er opdelt i tre typer: chromoplaster, leucoplaster og chromoplaster. Førstnævnte er karakteriseret ved tilstedeværelsen af rød, gul eller orange pigment. Chromoplaster i de fleste tilfælde har brug for at tiltrække lyse farve insekt bestøvere eller dyr, der er involveret i spredningen af frugten med frøet. Det er takket være de data, organeller blomster og frugter har en række forskellige farver. Chromoplaster kan dannes fra kloroplaster, der kan observeres i efteråret, når bladene bliver gule og røde nuancer, samt under modningen af frugt, når efterhånden forsvinder helt grøn. Næste view plastider - leucoplaster - beregnet til lagring stoffer, såsom stivelse, fedt og visse proteiner. Chloroplaster udført fotosyntese proces, hvor planterne skaffe sig de nødvendige organiske stoffer. Af de seks molekyler kuldioxid og vand som mange celle kan modtage et molekyle glucose og seks oxygen, som frigives til atmosfæren. Kloroplaster er organeller dvumembrannymi. I deres matrix indeholder thylakoider, grupperet i Grand Prix. I disse strukturer, og den indeholder klorofyl, her går reaktionen af fotosyntesen. Endvidere i matrixen er også deres chloroplast ribosomer, RNA, DNA, særlige enzymer, stivelseskornene og lipiddråber. Matrix data organeller også kaldet stroma.

Funktioner svampe

Cellulær struktur er også disse organismer. I oldtiden, blev de samlet i ét rige med planter udelukkende ved deres udseende, men med fremkomsten af mere avanceret videnskab fandt ud af, at dette ikke kan lade sig gøre. For det første, svampe, i modsætning til planter, er ikke autotrofe, er de ikke i stand til selv at producere organisk stof, og kun spise færdiglavet. For det andet svampecellerne mere ligner dyr, selv om det har nogle funktioner i anlægget. Svampeceller, samt planter, omgivet af en tæt mur, men det ikke består af cellulose, og kitin. Dette materiale er svært at fordøje dyrekroppen, så svampe og betragtes som tung mad. Foruden de organeller beskrevet ovenfor, som er fælles for alle eukaryoter, er der også en vakuole - det er en anden lighed af svampe med planter. Men strukturen af plastiderne i svampe celle overholdes. Mellem væggen og den cytoplasmatiske membran er lomasoma, hvis funktioner endnu ikke er fuldt forstået. Resten af strukturen af svampecelle ligner et dyr. Endvidere organeller i cytoplasmaet som float optagelse såsom fedtdråber, glycogen.

dyreceller

De er karakteriseret ved alle de organeller, som var beskrevet tidligere i denne artikel. Endvidere oven af plasmamembranen er glycocalyx - en skal bestående af lipider, polysaccharider og glycoproteiner. Det er involveret i transporten af stoffer mellem celler.

kerne

Selvfølgelig, ud over de generelle organeller, dyr, planter, svampe celler har en kerne. Den er beskyttet af to skaller, som har porer. Matrixen består af karyoplasm (nuklear saft), hvor svømmeren kromosomet have registreret deres arvelig information. Der er også nucleolus, som er ansvarlige for dannelsen af ribosomer og RNA-syntese.

prokaryoter

Disse omfatter bakterier. Cellestrukturen af bakterier er mere primitive. De har ingen kerne. Cytoplasmaet indeholder organeller, såsom ribosomer. Omkring plasmamembranen er cellevæggen af murein. De fleste prokaryoter tilbydes organeller bevægelse - for det meste flageller. slim kapsel - yderligere indeslutning kan være anbragt rundt cellevæggen samt. Udover de grundlæggende DNA-molekyler i cytoplasmaet af bakterier er plasmider, hvori information registreres, er ansvarlige for den øgede modstand mod ugunstige forhold.

Har alle organismer er opbygget af celler?

Nogle mener, at den cellulære struktur af alle levende organismer har. Men det er ikke sandt. Der er et kongerige af levende organismer som virus. De behøver ikke bestå af celler. Denne organisme indeholder capsid - proteinindhold shell. Inde i det er en DNA- eller RNA, som registreres en lille mængde af genetisk information. Omkring proteinet shell det kan også være placeret lipoprotein kaldes superkapsidom. Virus kan formere kun inde i de fremmede celler. De er desuden i stand til krystallisering. Som du kan se, påstanden om, at den cellulære struktur af alle levende organismer er forkerte.

tabel sammenligning

Når vi har gennemgået strukturen i forskellige organismer til at opsummere. Således, cellestrukturen, tabellen:

dyr planter svampe bakterier
kerne der er der er der er Neto
cellevæg Neto Der er, cellulose Der er, kitin Der er, murein
ribosomer der er der er der er der er
lysosomer der er der er der er Neto
mitokondrier der er der er der er Neto
Golgi billede der er der er der er Neto
cytoskelet der er der er der er der er
endoplasmatiske reticulum der er der er der er Neto
Den cytoplasmatiske membran der er der er der er der er
yderligere kappe glycocalyx ingen ingen slim kapsel

Her måske, og alle. Vi har undersøgt cellestruktur organismer, der findes på planeten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.