Kunst og underholdningFilm

Noir - hvad er det? Film Noir. noir

Alle, der bekymrer sig om biografen og dens historie, selvfølgelig, havde hørt om eksistensen af en sådan en genre som noir. Hvad er det og hvilke funktioner film af denne stil, klart at forklare kan ikke alle, selv om der er en forståelse af, hvad der er på spil. Men de filmiske monumenter i den store amerikanske depression fortjener at se på dem nærmere.

fra historien

Ikke så let at beskrive hvad der ligger under den stilistiske definition af "noir". Hvad det er det kun kan forstås i sammenhæng med den historiske periode, der producerede disse film. I trediverne i sidste århundrede, er det amerikanske samfund oplever et af de sværeste perioder i sin udvikling. Senere i historiebøgerne det ville blive kaldt den store amerikanske depression. Det syntes, at landet er på vej mod afgrunden, og mange forudsagde sin uundgåelige undergang. Og kunst i alle tider og aldre shows i deres komplicerede love omkringliggende virkelighed. Dette er reaktionen på den deprimerede tilstand af det amerikanske samfund og blev en genre af film noir i Hollywood biograf. Næppe på filmene i perioden, kan du lære historien, men en idé om den moralske tilstand af det amerikanske samfund kan være ganske tydeligt.

På oprindelsen af genren

Et fænomen, som i den efterfølgende kritik vil markere Udtrykket film noir, begyndte med offentliggørelsen i 1941, tape instrueret af Dzhona Hyustona, "The Maltese Falcon". Filmen gjorde et stærkt indtryk på publikum er ikke den almindelige detektivhistorie linje og smertefuld depressiv stemning, hvor hans karakterer lever. Heroes af detektiv, som om specielt provokere publikum med sin utilslørede kynisme. Puritanske amerikanske samfund til at skildre moral i midten af århundredet var endnu ikke vænnet sig, så de noir genre mange progressive kunstnere i teater og biograf blev opfattet som en ny mode trend. Og denne tendens i de seneste to årtier, var bestemt til at blive en af de dominerende i den amerikanske biograf. Strengt taget noir film er ikke fuldt ud berettiget betegne en sådan definition som en "genre". Ingen fundamentalt ny genre blev opfundet. Men for film af denne periode er kendetegnet ved en særegen stil, der går tilbage til den tyske ekspressionisme, og subtil psykologisk indsigt i afsløring af de tegn på de tegn. I disse bånd er ikke let at forudsige den videre udvikling af de oprindelige historier og intriger endelige afsløring.

klassikere af genren

Noir fik hurtigt anerkendelse som en professionel kritikere og offentligheden. Direktører, producenter, forfattere og andre skabere af filmproduktion følte hurtigt, hvilke nye kreative horisonter åben for dem denne stil. For tyve år er det blevet skabt det bedste, der er kommet ind i historien om verdens biograf under definitionen af "noir". Hvad er dette udtryk - ikke nødvendigvis kender det fra ordforråd af professionelle kritikere og kunsthistorikere. Men erkendte Hollywood klassikere af midten af det tyvende århundrede var de filminstruktører som Raul Uolsh, Dzhon Hyuston, Otto Preminger, Fritz Lang og Robert Siodmak.

udtryksfulde funktioner

I film noir stil ingen simpel plot struktur med den indlysende resultat. Nogle gange virker det, at forfatterne selv havde nogen idé i begyndelsen af historien bliver fortalt, hvad der er næste. Der er rimelig tvivl om, hvorvidt der er en udtalt naturskøn filmskole i stil med noir. Hvad er det, hvis ikke helt traditionelle for en Hollywood detektiv? Men i typisk forbrydelse plot film noir accenter stort set flyttet fra den forbrydelse videregivelse til de snørklede af forholdet eksisterende tegn. Detective basen her - ikke mere end en kulisse mod som kan afsløre hovedpersonerne. Paradoksalt nok de film af genren noir meget tættere på de klassiske traditioner realisme end noget, der kom før og efter dem. Handlingen finder altid sted i byen, og i den del, hvor folk er, som sædvanlig, er givet til at basere lidenskaber og laster - i restauranter, barer, bordeller og bordeller. Begivenheder sjældent anført i kronologisk rækkefølge. En sådan opsplitning handling erklæring giver specifik atmosfære ustabilitet. Denne teknik har været i den efterfølgende epoke blevet vedtaget af mange skabere, især instruktøren Sergio Leone mesterværk film "Hvad sker i Amerika."

Stjernerne af genren

En masse strålende Hollywood stjerner i hans filmiske karriere forgældede at filme noir. Denne stil af at hjælpe dem til at realisere deres talent. I stjerner af genren var ingen mangel på tilbud om roller som private efterforskere og detektiver, og gangstere af alle slags. Er det tilstrækkeligt at huske at handle arbejde Berta Lankastera, Humphrey boggart, Orson Welles og Deny Andrews. Blandt de skuespillerinder, der er blevet charset værdi noir stil i første omgang skal det bemærkes Ritu Heyvort, Loren Bekoll, Dzhin Tirni, Dzhoan Krouford og Barbara Stanwyck. Men ved nærmere eftersyn i disse film kan ses nogle af de aktører, hvis professionelle karriere vil finde sted i den efterfølgende filmiske æra. Deres kreative debut i biroller i film i Hollywood, da den dominerende tendens var Noir.

Alfred Hitchcock

Taler om noir-genren, er det umuligt ikke at bemærke en klassisk psykologisk thriller Alfreda Hichkoka. Hans arbejde ikke passer ind i den smalle stilistiske beslutsomhed, og går langt ud over film noir. Men debut af sit arbejde i filmen begynder med sådanne film. De identificerede den dominerende vektor i udviklingen af master "horror-film." Han gik gennem en god faglig skole og mange visuelle teknikker har vedtaget fra film noir. Eskalere allerede trykkende spændinger og mætte atmosfære af negativ energi, lærte han mere i hans tidlige værker.

Interferens og skæringspunktet

Selvfølgelig blev de bedste noir film produceret i Hollywood og blev en af de lyseste sider i amerikanske filmiske klassikere. Men enhver lyse fænomen i kunsten altid have en indvirkning på parallelle kunst verdener. Så har noir film haft en stærk indflydelse på dannelsen og udviklingen af efterkrigstidens italienske neo-realisme. Spor af denne tendens kan tydeligt spores i mange nationale filmskole af vesteuropæiske lande. Mærkeligt afspejlede stil med film noir i fransk film af tresserne. Navnet på dette fænomen kommer fra det franske sprog, men det er kommet fra Hollywood til Frankrig. Men hjemme, denne stil af stort set forudbestemt det efterfølgende arbejde med så forskellige kunstnere som Stenli Kubrik, Orson Welles, Nikolas Rey og Billi Uaylder. Selv den sidste mesterværk af Stenli Kubrika "Eyes Wide Shut" behæftet med en åbenlys hentydning til oprindelsen af den tradition for film noir.

anime noir

En meget mærkelig spillestil af noir i den traditionelle japanske animation, for eksempel, som blev vist på skærmene i begyndelsen af århundredet, og hurtigt blev populær 26-filmserie i anime genre af "Noir". I øvrigt, det er navnet på serien, og navnet på hovedpersonen, og udpegningen af stilistiske tradition, at dette arbejde forsøger at følge perfekt. I en ordret oversættelse fra fransk "noir" - er intet mere end et symbol på sort farve. Men dette er en kraftfuld og kunstnerisk billede. Det vigtigste heltinde af den animerede serie, blandt andet kæmper selv med mørke sin egen hukommelsestab. Echoes of noir stil kan findes i andre værker af traditionel japansk animation nemt. Anime noir organisk supplerer og styrker hinanden. Det er fra disse to kilder vokser og sådant arbejde som bestseller Kventina Tarantino "Kill Bill". Hvis man ser nærmere efter, er det ikke noget, men et plus anime noir. Det er lige blevet filmet af Hollywood-teknologier i det tredje årtusinde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.