FormationGymnasier og universiteter

De vigtigste målere for økonomisk aktivitet

I økonomi, kan du finde sådan noget som et mål for den økonomiske aktivitet. For at gøre dette, først vi finde ud af, hvad de skal studere økonomi. Som inden for det offentlige liv , mange kender hende, hvad det er i løbet. Vi vil tale om økonomi som en videnskabelig disciplin.

Oprindelsen af begrebet økonomi som en videnskab

Det viste sig i en fjern fortid, i oldtiden. For første gang om sin nævner den gamle græske videnskabsmand Xenophon i det 5. århundrede. BC Gamle forskere har investeret i denne forstand vej til husholdning. Dette er forståeligt. Næsten hele økonomien i den forstand, af de græske bystater bestod af små iværksættere og erhvervsdrivende. Håndværkere, landmænd, bygherrer. Der var ingen større offentlige virksomheder i Østen. Dette skyldes det milde klima og manglen på behovet for at konsolidere kunstvandingsarbejdet (i syd) eller rengøring (i nord). Økonomien i hele landet var fuld af små forretningsdrivende. En slags små iværksættere i vor tid. Sådanne handlende og butiksejere er de vigtigste målere for økonomisk aktivitet på det tidspunkt.

Økonomi som en videnskab i dag

Den moderne økonomi er helt anderledes, med de magtfulde transnationale virksomheder og fabrikker. På det nuværende stadium af denne videnskab er opdelt i makroøkonomi, mikroøkonomi og verden.

Hvad er mikroøkonomi

Udtrykket er en smule svarer til den oprindelige betydning af begrebet "økonomi" i det gamle Grækenland. Nemlig, det er en videnskab, som studerer de separate økonomiske enheder, deres relationer, problemer mv Med andre ord, uafhængige virksomheder inden for det økonomiske område af landet. Vanskeligheder jura, relationer med hinanden og med staten.

makroøkonomi

En bredere koncept. Det undersøgelser økonomien som helhed sfære offentlige liv. Problemerne med fattigdom, arbejdsmarkedet som helhed. Det anvendes i makroøkonomi vigtigste gauges for økonomisk aktivitet. De er nødvendige for en fuldstændig redegørelse for den økonomiske situation i staten.

Målere af den økonomiske aktivitet. Social videnskab som en skole kursus

Værdien af den økonomiske aktivitet give et fuldstændigt billede af processen med produktion, distribution og forbrug i økonomien.

For eksempel tager situationen i landbruget. De vigtigste målere for økonomisk aktivitet rekord mængde mælk, der produceres. I 2010 producerede landet 500 millioner tons af dette produkt (figuren er taget som et eksempel og er ikke en indikation af året for dette produkt). Og det næste år, rapporterer økonomer, at faldet var 20 procent. Dette er et eksempel på kvalitetsindikatorer, der kan analysere hele det økonomiske situation i mælkeproduktionen. Dernæst begynder at forstå, hvad der forårsager ført til sådan et kraftigt fald.

De vigtigste målere for den økonomiske aktivitet er:

  • Bruttonationalindkomst (BNI).
  • Bruttonationalproduktet (BNP).

Målere af den økonomiske aktivitet. Begrebet BNP

Bruttonationalprodukt - et mål for summen af kursværdien af de endelige produkter inden for landets grænser. Hvad betyder det? Tag serieproducerede bil som eksempel. De består af mange dele og samlinger. Hjul, motorer, fremstillet på forskellige fabrikker. Hvis disse enheder er som reservedele på markedet, er de omfattet af BNP. Men hvis de leveres til en anden fabrik og er lavet klar bilen, så deres værdi i dette tal omfatter ikke, som i de endelige omkostninger af prisen på maskiner, der er. Dette kaldes den "endelige produkt", dvs. den, der kommer færdiglavede marked. Dette skyldes det faktum, at kunstigt overvurderet disse indikatorer for objektivitet.

Du kan finde sådan noget som BNP per indbygger. Det er intet andet end summen af alle endelige varer produceret divideret med antallet af indbyggere i landet. Men tror fejlagtigt, at hvor tal mere er bedre. Livskvalitet er bestemt af andre måleinstrumenter. Ledigheden, gennemsnitlige lønninger og pensioner til basispriserne for grundlæggende forbrugeren kurven (et sæt af nødvendige produkter for at overleve).

Bruttonationalindkomst (BNI)

Målere for økonomisk aktivitet, såsom BNI-tallene omfatter mængden af de endelige produkter i både ind- og udland. For eksempel, virksomheden opererer, i Kasakhstan registreret i Rusland. Det betaler sig regelmæssigt alle lokale skatter, lejekontrakten, men indtægter fra denne virksomhed er underlagt russiske afgifter. Således enterprise produktionstal de tager hensyn til de BNP-tal, men mener ikke, at BNP. Det er et bredere begreb. Bruttonationalproduktet er allerede på bruttonationalproduktet plus den mængde af de endelige produkter uden for staten.

På den makroøkonomiske situation i landet taler mere til bruttonationalproduktet (BNP) i stedet for bruttonationalproduktet (BNP). Som de første uafhængige job, til omfanget af produktionen i landet, og dermed en gunstig økonomisk og politisk klima. Men BNP er et mål for indkomst budgettet.

Der er også en rigtig niveau og den nominelle niveau af økonomiske resultater. Det er vigtigt i dag for vores land. BNP, for eksempel målt i rubler, men det reelle tal viser valutaen. Dechifrere dette koncept. Niveauet af BNP om året, for eksempel, 1 million rubler. I dollars, dette beløb er 35 tusind. Det næste år, BNP steg til 1,5 millioner rubler. Nominel vækst - med 50 procent. Men på grund af devalueringen af den nationale valuta målt i dollar vækst - bare 1 procent - til 38 tusind dollars .. Dette er et glimrende eksempel på de økonomiske indikatorer for manipulation.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.