HjemlighedReparationer

Hvad er de forskellige isolerende materialer? Specifikationerne og applikationer

Hvis afstanden fra dit hjem er selv en almindelig vej, behøver du ikke at forklare , hvad der er støj , og hvordan det påvirker det menneskelige nervesystem. Selv i bedste fald, vil det medføre folk til konstant irritation og øget nervøsitet. Det bør erindres, at støjniveauet måles i decibel (dB). Ifølge de sanitære normer, om natten, dette tal bør ikke overstige 30 dB, og i dagtimerne - 40 dB.

For at opnå dette resultat vil hjælpe en bred vifte af isolerende materialer, som er tilgængelige i en række forskellige moderne industri.

Lidt af lydisolering

Formålet med disse materialer er beskyttelsen af lokalerne fra indtrængning af unødig støj. En del af lyden er forsinket og spredt, og noget af det reflekteres og går i miljøet igen. Akustisk kvalitet af bygninger er primært karakteriseret ved tykkelsen af væggene. Jo tykkere de er, jo mindre sandsynligt, at de vibrationer i luften vil være i stand til at overføre deres energi. Evnen til at "eliminere støj" er angivet som en lydisolering indeks, som konventionelle beboelsesejendomme bør være lig Til Fra 52 til 60 dB. Det besidder god evne beton og mursten, og log normal limtræ. Gipsplader er for eksempel dårligt absorberer lyd, men det har en anstændig refleksionsevne. Af den måde, om det. Hvad isoleringsmaterialer rigtig godt i stand til at holde deres støj, snarere end blot afspejler det, der skaber en resonans allerede inde i lokalerne?

lydabsorberende

Lydabsorption karakteriseret ved evnen til helt at neutralisere, slukke den bølge vibrationer. Forbindelser, der har sådanne egenskaber, granulære, fiber- eller trådnet. Som i det foregående tilfælde er isolerende materialeegenskaber målt under anvendelse af en parameter navngivet som let at gætte, lydabsorptionskoefficienten. Spektret i denne størrelsesorden er ikke for bredt: fra 0 til 1. Hvis lyden reflekteres fuldstændigt, værdiindekset er "0", hvis fuldt absorberet - "1". Kvalitet materialer til boligindretning hus har en lydisolerende evne af materialer til niveauet på mindst 0,4.

Simple lydabsorberende materialer

Brugen af absorberende materialer er ikke nødvendigvis kun tilgængelig for professionelle bygherrer. Så kan kun glasfiber, som kan købes på næsten enhver butik byggeprodukter med succes erstatte professionelle kolleger. Selv sengen på gulvet er et tykt tæppe, kan du slippe af med den irriterende ekko. Selv i de tilfælde, hvor disse muligheder ikke er levedygtig, der er måder at betydeligt til "pacificere" miljø: møbler med en tyk polstring absorberer en masse støj, og de tunge gardiner, samt andre former for gardiner.

Selvfølgelig, hvis du kan, er det bedre at give mere effektive måder at beskytte mod støj. Akustiske skærme med absorberende materiale kan købes til brug i de lokaler, hvor høje lyde ikke er tilladt i princippet (planteskoler til spædbørn). De fleste af disse skærme blev udviklet af designere og ingeniører, så de ikke "tilsidesætte" den overordnede stil af ejendommen. Kort sagt, er dette en fremragende lydisolerende materiale til væggene i lejligheden. Desværre, finde det kan ikke i alle supermarked bygning, og prisen er ikke for human.

Komfortabel støj værdi. End ved højere lydniveauer?

Forskere har fundet, at den gennemsnitlige person er mest behageligt ved 25 dB. Hvis værdien er lavere, er der er velkendt for mange "ringning" den tavshed, der fremkalder en følelse af psykisk ubehag. Normalt i mennesker stille og roligt tolerere støjniveauet på 60 dB, men med fast bopæl i zonen med værdien af dette indeks 90 dB kommer søvnløshed, som hurtigt udvikler sig til en neurose, som kan medføre alvorlige psykiske lidelser. Ved 100 dB og derover er der en risiko for totalt tab af hørelse. For at beskytte mod sådanne uheldige konsekvenser bruges bare det samme isoleringsmateriale. De er bløde, halvstive og stive.

Karakteristik af den faste type,

Som regel er de lavet på baggrund af granuleret mineraluld, men der er undtagelser. Så der er materialer, som omfatter naturlig pimpsten, "skum" perlit, vermiculit. Deres absorptionskoefficient er 0,5. Vægten af sådant materiale bør ikke overstige 300-400 kg / m3.

bløde sorter

Igen er de lavet på grundlag af den samme mineraluld og glasfiber. Men langt mere almindeligt anvendte sorter af traditionel teknisk uld filt er også meget populære. I disse materialer kan lydabsorptionskoefficienten variere fra 0,7 til 0,95. Selvfølgelig, de er meget lettere end de tidligere versioner: deres vægt ikke overstiger 70 kg / m3.

Semi-form

I dette tilfælde er isolerende materialer til flad, lavet af glas eller mineralske fibre såvel som syntetiske materialer. For eksempel er det ofte anvendes som et polyurethanskum. Semi arter har også en tilstrækkelig høj absorptionskoefficient, der kan variere fra 0,5 til 0,75. Vægten kan nå 130 kg / m3 og højst indeks 80 kg / m3. Således i de fleste tilfælde anbefales det at anvende bløde arter, minimal vægt har fremragende lydabsorption.

Sådan vælger du den rigtige materiale til beboelse?

Men valget af den 'rigtige' materiale er i høj grad også afhænger af, hvilken slags lyde interfererer blive indendørs. Således, arbejdet i elektriske apparater skaber en såkaldt luft støj (støvsugere, hårtørrer, computere). Hvis vi taler om at gå, diverse anlægsarbejder og andre ting, det betød effekten typen støj. I vores forhold, er også ofte den situation, hvor huset blev bygget uden brug af normale lyd isoleringsmaterialer og samles på en stiv ramme, vender han til én stor kilde til støjforurening. I dette tilfælde taler vi om den strukturelle støj.

Lydisoleringsmaterialer med cellestruktur (pimpsten, polystyren) gør et fremragende stykke med stødbelastninger. Air støj er mest karakteristisk for størstedelen af erhvervslokaler, smukt dæmpede ved hjælp af fiberplader eller tilsvarende. Ak, men med strukturelle lidelser kan bekæmpes først efter en analyse af de grundlæggende design elementer og brugen af specielle pakninger med gode lydkvaliteter.

Eliminer luft støj

Vær opmærksom på, at grundlæggende egenskab for materialer, der har evnen til at absorbere luftbåren støj, er en såkaldt absorptionsindeks (Rw), som udtrykkes i decibel. Husk ikke at høre det til husholdningsbrug værelse væg, er det vigtigt, at de isolerende egenskaber af de materialer (der anvendes til konstruktion af vægge) var lige forhold på ikke mindre end 50 dB. Vi har allerede talt om det lydabsorptionskoefficienten: jo tættere på en, jo bedre. Stue, bør dette tal være mindst 0,5.

Den mest pålidelige måde at beskytte mod uønsket støj er at installere en tæt og massiv indendørs gulve. Bedste i dette tilfælde bevist porebeton blokke og beton med ekspanderet ler indeslutninger tilstrækkelige. Det er vigtigt, at væggene var virkelig en monolitisk struktur. Tilstedeværelsen af eventuelle revner eller huller er ikke tilladt. Det bør erindres, at forskellige isolerende materialer til vægge kan anvendes i et design, et solidt og monolitisk forbindelse derimellem. Dette opnås ved hjælp af høj kvalitet opløsning. "Canonicity" eksempel - en væg af betonblokke, adskilt overfor mursten eller kunstige og / eller natursten.

Det er dog vigtigt, at der tages hensyn til, at opførelsen af sådanne strukturer i den allerede beboet bygning - er yderst vanskeligt og ikke-triviel. Desuden, hvis selve huset er bygget af kvalitetsmaterialer også ville en sådan foranstaltning reducere den samlede støj med 10-15 dB, hvilket ikke er nok til en normal lydisolering.

Meget nemmere og billigere at lave en partition på grundlag af en tilstrækkelig stærk og stive strukturer med forskellige former for isolering. Hvis vi laver en sammenligning af lydisolerende materiale, i dette tilfælde, at meget af en forskel, vil du ikke se selv med kork gulve ...

I dette tilfælde kan det stive substrat være ikke kun mursten eller blokke, men selv konventionel gipsplade på grundlag af tømmer, som blev anvendt til fremstilling af en passende grad af det tørrede træ. Jo højere massefylde, desto bedre lydisolerende materialets evne. Selvfølgelig vil den vigtigste rolle i anholdelsen af støj spille et lag af bløde materialer. Som vi allerede har sagt, det mest hensigtsmæssigt at anvende fibrøse sorter, såsom mineraluld eller fiberglas i boligområder: de er mest effektivt absorbere luft støj.

Det bør erindres, at i alle tilfælde den effektive tykkelse af skillevægge ikke må være mindre end 50 mm. Og en anden. Mindst 50% af den samlede mængde af indvendige skillevægge nødvendigvis stå på de isolerende materialer til vægge, for ellers høje ydelse, du får ikke vil være i stand. Og nu diskutere de specifikke arter.

glasfiber

Det lavet af konventionelt glas. Dens vigtigste egenskab er den høje styrke og elasticitet og vibrationer. Mange isolerende materialer til gulve er lavet på baggrund af presset glas. Dens egenskaber skyldes, at mellem fibrene har et stort antal luftlag. Der er mange positive egenskaber ved glas: det er helt upåvirket af selv en åben flamme, har en meget lav vægt, ikke absorberer fugtighed og fremragende vanddamppermeabilitet. Desuden uld er kemisk passive og ikke forårsager korrosion i metaller, som er i kontakt. Dette er meget vigtigt i denne sag, som gør mange isolerende materialer til vægge baseret på det. Ved reparation lejligheder med det kun er vigtigt at huske, at komme ind i bittesmå partikler af glasuld i åndedrætsorganerne er særdeles uønsket, og det er derfor nødvendigt at bruge en god respirator.

mineraluld

Måske er det kendt for enhver bygherre. Det kan være fremstillet af en smelte (silicat) rock og slagge, som metallurgiske affald. Som i det foregående tilfælde bliver materialet ikke udsættes for åben flamme og ikke forårsager korrosion af metalstrukturer, der er i kontakt. Fremragende evne til lydabsorption på grund af tilstedeværelsen i sin struktur den store mængde af fiber, som er placeret i en fuldstændig kaotisk, sammenvævning af formen.

vigtig meddelelse

Ikke at forveksle mineralulden og glasfiber, samt de karakteristika ved forskellige fibre. Ved glasuld dens længde er mindst 5 cm, mens mineralfiberbanen betyder dette tal ikke overstige 1,5 cm. Desuden det første materiale (mineraluld) er betydeligt lettere, og dens værdi er noget lavere. I særligt støjende værelser ofte nødt til at arrangere såkaldte akustiklofter: afspejler dens elementer vil afspejle den ekstra lyd, mens dens bløde materialer effektivt absorbere. Nyligt anbragt i rummet mellem det "native" loft og et ydre lag af en akustisk belægning.

Produktion af flerlagede paneler

For at forenkle arbejdet, klar til at tage de elementer af systemet lynlåse. De kan bruges som en effektiv lydisolering-lags vægge af hårde materialer (mursten eller beton). Strukturelt sådanne paneler er meget enkle, da de består af sandwichpaneler og en der dækker materiale i form af gipsplader. Sam "sandwich" indbefatter alle af samme drywall, der veksler lag af mineraluld eller fiberglas. Vigtigt er det, at i henhold til de forskellige rum, kan du vælge de specielle modeller med forskellig tykkelse af eksisterende materiale. " Især til denne type gør nogle isolationsmaterialer til døre.

Plus sådanne paneler er, at de ikke har en metalramme, har meget lille vægt og kan fastgøres til væggen ved konventionelle træskruer af passende længde. Bemærk, at mellem lejet eller skillevæg det er tilrådeligt at placere en speciel pakning til lydisolering. I modsætning til tidligere materialer, LYNLÅSE tilhører kategorien af dårligt brændbart, der begrænser brugen af paneler i bade og andre områder, hvor der er mulighed for kontakt med en åben flamme.

Afhængig af modellen, kan tykkelsen af sådant materiale nå 13 centimeter. Med denne indikator lydisolering indeks er 18 dB. Således, når fastgørelse LYNLÅSE en typisk vægtykkelse på boligen, kan zvukozaschischennosti grad nå 63-65 dB. Bemærk: anvendelse af sådanne isolerende materialer til væggene i reparationen kan være flad, hvis tilstrækkelig styrke bærende konstruktioner, som de kvadratmeter vægt LYNLÅSE kan nå 21 kg, og endnu højere.

Sådan beskytter mod stød støj?

I dette tilfælde er det nødvendigt at anvende sådanne strukturer, som kunne frastøde og sprede lydbølger, snarere end absorbere dem. Til dette formål egnede porøse, elastiske materialer. Den mest anvendte løsning med specielle puder, der er placeret på den fase af det færdige gulv installation.

kork foring

En unik naturmateriale, er ikke underkastet påvirkning af mug, brand, svampe og gnavere. Meget inerte i kemisk henseende, er helt sikkert for alle typer af metalkonstruktioner. Levetiden kan overstige 40 år. De fleste af høj kvalitet sorter kan reducere omfanget af virkningen støj med 12 dB én gang. Ak, men omkostningerne er ofte ophæver alle fordelene ved materialet, som pr kvadratmeter bliver bedt om fem eller seks dollars. Når dette kursus er dyrere ... Hvis ikke for dette faktum, kork gulve kan beskrives som "den bedste isolerende materialer."

skum

Mere "budget" valgmulighed beskyttelse mod stød støj. Opskummet polyethylen har en densitet på fra 20 til 80 kg / m3, hvilket forårsager muligheden for dets anvendelse næsten alle typer af lokaler. Det har flere sorter:

  • Ikke-tværbundet. Molekyler af stoffer ikke er relateret til hinanden ved kemiske bindinger. Den billigste sort, kan reducere støjniveauet med tre til fire decibel.
  • Fysisk tværbundet. Nogle af molekylerne danner en temmelig tæt struktur. På denne måde, lydisolering egenskaber af sorten zameno ovenfor (for at reducere støj ved fem eller seks decibel). På grundlag af denne type er lavet, nogle isolerende materialer til loftet.
  • Kemisk tværbundet. Molekylerne har en stærk binding mellem hinanden. Som et resultat, at materialet har en ydeevne kun lidt ringere end proppen foring.

Uanset typen af polyethylen er godt at bruge ved montage af beton pudslag, det placeres under gulvpladen og laminat. I nogle tilfælde kan det bruges til at styrke leddene. Fysisk stærk, modstandsdygtig over for mange kemikalier. Brandfarlig og derfor ikke bør anvendes i de områder, hvor der er åben ild. Under påvirkning af ultraviolet stråling er hurtigt at miste sine beskyttende egenskaber. Det er uønskeligt at lægge et substrat i tilstedeværelser rygere, eftersom stærke mekaniske belastninger det hurtigt bliver slidt. Er fugt, som i nogle tilfælde skaber forudsætningerne for udvikling af mug. På trods af dette, baseret på det gøre en masse lydisolerende materialer til gulve (foring), som polyethylen er meget lave omkostninger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.