FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er det for en lyd? Typer af støj og støj

Kun få mennesker ved, hvad støjen virkelig er, og hvorfor det er nødvendigt at beskæftige sig med det. Hver af os står over for høje irriterende lyde, men ingen tænkte over, hvordan de påvirker den menneskelige krop. I denne artikel analyserer vi støj og dens varianter. Desuden vil vi diskutere, præcis hvor højt lyde påvirker vores krop.

klassificering af støj

Måske alle, der bor i en beboelsesejendom, ikke rygter ved, hvad en støj. Dette kan være lyden af pistolen, og naboens hund hylende, og mange andre faktorer. Så det kaldes støjen? Han er umuligt at give en præcis definition. Støj er almindeligvis omtales irriterende, forstyrrer freden lyde, der fremkalder en bestemt person irritation.

Faktisk støjen - det er først og fremmest, lyden. Lad os analysere nærmere, hvilke typer det er.

former for støj. percussion lyde

Kun få mennesker ved, hvad slags lyde findes, og at en sådan luftbåren støj. Men det er vigtigt at kende alle, til at forstå, hvordan man skal håndtere en eller anden art. Der er tre kendte typer af støj:

  • luft;
  • shock;
  • struktur.

Impact støj opstår som følge af mekanisk påvirkning. Han kommer til vores ører via overlap. For eksempel, et gulv-til-væg og væg-til-høreapparat. Så støj kan være en nabo på gulvet over trin eller hoppe sit barn.

Luft og strukturbåret støj

Hvad er støj i luften, er det kendt for enhver borger i lejlighedskomplekset. Hvis du ikke kan sove, fordi din nabo elsker højt om natten ser TV eller hører radio, så du står med sådanne synspunkter lyd. Du gættede det, lydbølgerne er i dette tilfælde overføres gennem luften, og desværre slippe af med dem er næsten umuligt.

Den strukturelle støj kan tilskrives nabos Punch lyd. Denne støj opstår som en konsekvens af interaktionen af kilden og design og strækker sig over en lang distance.

Virkningen af støj på den menneskelige krop

Højfrekvente lyde daglig negativ virkning på menneskers sundhed og husholdningsapparater. Kun få mennesker ved, hvordan støj påvirker vores krop, og det er det signal / støj-forholdet. Nogle mennesker er komfortable med støj, og på andre er det forårsager utilfredshed. Enorm rolle i karakteren af højfrekvente lyde og deres hyppighed spillet.

Støj krænker absolut alle levende organismer. På grund af samspillet med ham på den person kan udvikle sygdomme i hjerte-kar-og nervesystem. Når høreapparatet modtager højfrekvent lyd, en persons ændrede puls, blodtryk og blodcirkulation forringes.

Forskere har vist, at en person, der er under konstant påvirkning af støj, er i fare for at imødegå de øre-sygdomme.

Hvad er det signal / støj-forholdet?

Som vi tidligere har sagt, den højfrekvente lyde negativ indvirkning ikke kun på den menneskelige krop, men også på de elektroniske enheder. Kun få mennesker ved, men høj lydbølger kan forårsage dårlig telefon eller internettet. For at forstå hvorfor dette sker, så lad os se på, hvad det signal / støjforhold, mere detaljeret.

Match signal / støj-forhold (ofte omtalt som dens S / N eller SNR) indstiller magt datatransmissionssignallinien. Hvis lydniveauet af kanalen er høj nok, kan det forårsage at reducere hastigheden på internettet eller på kvaliteten af kommunikationen.

Kun få mennesker ved, hvorfor flyet forbyder brugen af mobiltelefoner. Dette skyldes interaktionen og lydsignal. Mobiltelefonen er i brug, kan danne en overskydende mængde af støj, som vil udløse ineffektivitet af flyet. kommunikationsmidler kan blive en årsag til styrtet. Vi anbefaler, at du altid slukke gadgets om bord på flyet, for ikke at bringe sit liv.

Modsætning lyd, støj og vibrationer

Ikke alle forstår, at denne lyd og støj. Som det fremgår af statistikkerne, næsten hver anden indbygger på planeten mener, det er det samme. Er det sandt?

Ring til lyden gjort alt, hvad der anerkender vores høreapparat. Støj - de lydvibrationer , der bringer ubehag for én person eller en gruppe af mennesker. At det er muligt at gennemføre alle irriterende lyde som fx, gøende hunde, og klikke på uret tikker håndtag.

Vi har allerede regnet ud i lyden klassificering, men hvad er støj og vibrationer? Hvad er forskellen på dem? Måske vibrationer - det er den mystiske lyd. Det kan mærkes kun ved kontakt med en vibrerende objekt. Denne lyd forårsager irritation af nerveimpulser. Vibration er i stand til at provokere forringelse af den generelle tilstand.

Hvid og industriel støj

Måske, hver medarbejder i et stort industrianlæg ved, hvad industriel støj. Det er en masse forskellige lyde, der påvirker den menneskelige krop. Dens frekvens er over 400 Hz. Produktions- lyde kan fremprovokere en række forskellige sygdomme, der indbefatter støj og sygdom. Forskere har vist, at hvert sekund industriarbejdere har problemer med hjerte-kar-systemet og høreapparat.

Vi har fundet, at højfrekvente lyde bringe os ikke kun ubehageligt, men også sundhedsproblemer. Kan de gavne? Gør alle, hvad hvid støj?

Hvid støj - en lyd, hvor bølgerne er jævnt fordelt. Han kan være meget varieret. Til det kan omfatte drift lyden af støvsugeren, en hårtørrer, eller vand, der strømmer fra hanen. For nylig, at mange mødre hvid støj dulme barnet bruges i alle dele af verden. Overraskende er det virkelig fungerer. Hvis dit barn ikke sove og er konstant handler op, vend ham støjen af vandfaldet. Dette gendanner lyden af nervesystemet. Du vil blive overrasket, men barnet straks at falde til ro og falde i søvn.

støjniveau

Vi har fundet, at en sådan støj og hvilke typer det er. Til dato, et stort antal mennesker lever i hjem mnogokvartirtirnyh. Hver dag, hver af dem står over for en række udefra kommende lyde. Alle ved, at der er et lovforslag, der forbyder overskride det tilladte støjniveau i forskellige regioner efter 22 og 23 klokken. I tilfælde af misligholdelse af loven, vil gerningsmanden blive forpligtet til at betale en bøde. Må alle, hvad en støj , og hvad dens tilladte hastighed?

Ifølge loven, satsen for tilladelig støj er 40 dB om aftenen. De fleste mennesker er bekymrede over hvad de skal gøre, hvis naboerne er støjende i løbet af dagen. Desværre, den dag lydniveauet er ikke indstillet. Hvis du ikke kan lide højt nabo TV, ser han den dag, så bliver du bare nødt til at acceptere.

Hvad er støj, ikke af rygter kender "halv-bagt" mor. grædende barn niveau er 70-80 dB. Ikke sød og bilister. bip støjniveau er typisk større end 100 dB. Af den måde, kan støjen på 200 dB forårsage sprængning af membraner.

Langvarig eksponering for støj. Forebyggelse øre sygdomme

Som vi sagde tidligere, langvarig udsættelse for støj har en negativ indvirkning på den menneskelige krop. Når den konstante interaktion med højfrekvente lydbølger trommehinden svækket og kan knække. I nogle tilfælde kan det blive genoprettet, men det vil kræve en masse tid og kræfter.

En anden alvorlig tilstand, der stammer fra de højfrekvente bølger, - en støj sygdom. Det er karakteriseret ved høretab. Dens første symptomer - en skarp smerte og ringen for ørerne, kronisk træthed og kronisk hovedpine. Hvis du befinder dig i sådanne funktioner, er det stærkt anbefales, at du straks kontakte en specialist. Jo før du gør det, jo mindre sandsynligt er det, at over tid vil du have en hel eller delvis døvhed. Typisk patienter gå til lægen for sent, og så støjen ikke vil være behandlelige sygdom. Kun i nogle få tilfælde, kan eksperterne ikke komme engang halvdelen af de auditive evner.

For at beskytte dig selv i tilfælde af permanent kontakt med støjen er nødvendigt for at bestå en årlig lægeundersøgelse af en specialist. Dette vil ikke kun registrere problemet, men også til at klare det uden konsekvenser. For at være mindre modtagelige for højfrekvente lyde, indsætte høreværn skal anvendes. De mest almindelige er de synspunkter, deres ørepropper.

Hvis du arbejder på den industrielle produktion, som normalt er støjniveauet overstiger 90 dB, anbefales det at købe et højt sikkerhedsniveau indsætte høreværn. Takket være dem, kan du beskytte din høreapparat og ikke står over sin sygdom. Hvis du bor i en lejlighed hus og dine naboer elsker at lave støj, anbefaler vi, at du installerer lydisolering. Med det, vil du glemme alt om eksistensen af en nabos fjernsyn.

For at opsummere

Hver af os ved, at dette konstant støj. Desværre er vi konfronteret med dem på daglig basis, og at beskytte dig mod dem er næsten umuligt. I denne artikel fandt vi ud af deres sorter og hvordan de påvirker vores krop. Vi anbefaler at undgå højfrekvente lydbølger, og hvis du arbejder i et miljø med konstant støj - brug indsætte høreværn. Hold dig sund!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.