Nyheder og SamfundKultur

Historiske og kulturelle monumenter i Bashkortostan. Republikken Bashkortostan: attraktioner

Hver etnisk gruppe er bestemt til at videregive deres måde at blive overvundet vanskelige tider eller lider forfølgelse. Men uden den velvære i større eller mindre grad aldrig gøre nogen æra. Historien om Bashkortostan er ingen undtagelse. Vi var i vejen for dette folk glæde og sorg, sejr og nederlag, ære og skam. Hvad fintælling mange epos, som fortalte om Batyrov og andre væsentlige personligheder fra fortiden. Selvfølgelig, moderne Bashkiria - ganske vellykket republik af rettighederne for selvstyre i Den Russiske Føderation (Ural økonomisk region). Men det var ikke altid. Monumenter i Republikken Bashkortostan "fortælle" om sine århundredgamle traditioner.

historiske oplysninger

Basjkirere som etnisk gruppe dannet selv i den i'te. N. e., og fra det tiende århundrede på deres område begyndte at sprede islam, der var bestemt til at spille en vigtig rolle i fremtiden. Det er i høj grad en religion bidraget til bevarelse af identiteten af de mennesker, lad assimilation, især under hensyntagen til, at de basjkirere konstant usædvanligt "heldige" at leve i nærheden af Den Gyldne Horde og Khazar tyrkisk khandømmet, Bulgarskim Khanate. Dette er en temmelig negativ indvirkning på den politiske forening af separate Bashkir stammer. Seneste konstant på kant med hinanden, og de omkringliggende folkeslag.

Imidlertid er tiden kommet, og tid til at fejder forbi. Fra midten af det XVI århundrede historie Bashkortostan flød i en anden kanal - befolkningen gik til russisk statsborgerskab, under oplæring af Tsar Ivan den Grusomme. På den ene side er det en anledning til at stoppe magtkampene og relativt normal udvikling. Men på landet med de basjkirere begyndte at aktivt at flytte de andre nationer, herunder tatarer, Mari, Cuv, udmurt, Mordvinians. Selvfølgelig, bare gøre russiske og ukrainere, samt andre indbyggere i det store land, også begyndte at udforske nyt territorium.

Han var aktivt involveret i de basjkirere i kølvandet på den mest meningsløse og nådesløs russiske oprør 1773-1775. Dette afspejlede sig ikke kun i de rige folklore, men også gav hende en national helt - Salavat Yulaev, der betragtes som en af de ledsagere af lederen af bonden opstand Emelyana Pugacheva.

Senere var det Bashkir Autonome Sovjetrepublik (siden 1920). Det blev en af de vigtigste industrielle centre (kemiske og petrokemiske industri) i USSR. Med sammenbruddet af sidstnævnte gradvist forvandlet til Republikken Bashkortostan med sin Kurultai, t. E. En tokammerparlament og præsident. Hovedstaden er byen Ufa, der blev grundlagt i 1574 på stedet af en gammel aftale af den indfødte etniske gruppe. Bashkortostan kortet indeholder 54 administrative distrikter. Blandt dem, 21 byer og 4434 landsbyer. Befolkningen har oversteget 4 millioner mennesker, en tredjedel af alle, der bor i Bashkiria koncentreret i Ufa og Ufa regionen.

En række historiske og kulturelle monumenter i Bashkortostan

Selvfølgelig kunne en så lang og vanskelig vej for udvikling ikke afspejles i de skulpturer og beviserne for tidligere epoker. I dag i Bashkortostan under statens beskyttelse er omkring to tusind forskellige slags monumenter af arkitektur, kunst, kultur og arkæologi.

De mest berømte monumenter i Bashkortostan (liste):

  • Den første moské.
  • Monument for Salavat Yulaev og Aleksandru Matrosovu.
  • Aksakov Folkets Hus.
  • Mausoleum (grav) Bendebike.
  • Cave Shulgan-Tash.
  • Af katedralen i Fødselskirken af Jomfru.

Nationalparker og reserver er kendt langt ud over republikken og konsekvent tiltrække nye besøgende.

Silent monumenter af kultur i Bashkortostan, viser visse processer, der finder sted i samfundet, ofte kan fortælle en masse mere end selv arkivdokumenter. Men deres værdi er ubestrideligt fra ethvert synspunkt. Dette gælder fuldt ud for de kirker, som afspejler ånden i den etniske gruppe. Dette gælder især for sådanne forskellige nationale og multi-religiøs forening, der er Republikken Bashkortostan.

Af katedralen i Fødselskirken af Jomfru

Ufa Dette tempel, som blev bygget i 1903-1909 gg., Var oprindeligt en tre-etages murstensbygning med et klokketårn og kuppel af en kuppel besat med jern træ. Denne kirke var bestemt til at overleve de svære år efter revolutionen, men i sidste ende blev det stadig lukket, og lokalet er placeret under luft workshops. I fremtiden er der en biograf åbnet, skæmmende lokalerne til ukendelighed. Kun været i solnedgangen af den sovjetiske æra, i 1991, vendte tilbage til templet af stiftets. Rekonstruktion af Fødselskirken af Jomfru Domkirke blev forsinket i 15 år, men bygningen af himmelblå farve med guld kupler og smukt maleri var den mest rummelige ortodokse kirke i hovedstaden.

Den første moské

Bashkortostan kultur bærer en levende aftryk af Østen. Et eksempel på dette - den første katedral bygget i moskeen i 1830, som oprindeligt var en sten bygning med en enkelt minaret. Senere blev ombygget flere gange. Denne moské var en af de største i præ-revolutionære Rusland, og ankomsten af sin nummereret næsten tusind mennesker. Hertil kommer, når det handlede madrassaer og russisk-Bashkir toårig college. I 30 år (1960-1991). Kun moskeen ikke stoppe deres aktiviteter i Ufa.

mausoleet Bendebike

Historiske monumenter i Bashkortostan omfatter graven, som angiveligt endte Jordens vej store kvinder - Bendebike. Hun er på grund af sin enestående visdom og fornuft, var i stand til at afslutte krigen mellem basjkirere og kasakherne. Denne bygning er lavet i form af et oktaeder med en kuppel lavet af mursten af to farver - kernen er grå og rød julepynt henrettet.

Det er bemærkelsesværdigt, at Bendebike ikke var Hanshi eller lineal. Hun bare indflydelsesrige klog kvinde af adelig fødsel, som Rådet lyttede til alle lederne af stammerne. Hendes navn blev hædret ikke kun basjkirere, men også de omkringliggende folkeslag, som sin visdom berømmelse var stor. Om hende og hendes mand er der flere sagn og historier.

Aksakov Folkets Hus

Historiske og kulturelle monumenter i Bashkortostan repræsenterede også en af de mest interessante med hensyn til arkitektur, bygning, bygget i 1909-1920 gg. Som det kan ses allerede fra navnet, blev Folkets Hus dedikeret til mindet om den fremragende litterære figur Sergeya Timofeevicha Aksakova, og anlægsprojekt blev endda annonceret en konkurrence for Rusland. Penge indsamlet hele Ufa. Byggeri blev gennemført over 10 år, selv om resultatet var det værd - selv efter næsten et århundrede Aksakov House ser godt ud med sin unikke arkitektur. Det flettet flere stilarter: Russisk klassicisme, barok og østasiatiske, med lange vindue spalter. Denne bygning er værdig til at legemliggøre billedet af en multinational Republik, hvor fredeligt sameksistere både russisk og Bashkir. Siden slutningen af 30'erne har der opera og ballet, men det vigtigste er, at et par år siden Aksakov hus genvandt sit gamle navn.

Det er svært at forestille sig en nation, der ikke har opfyldt sine helte og søgte at opretholde dyre navne i århundreder. Og de krigere på det område af moderne Hviderusland var altid en stor sort. Derfor er de historiske og kulturelle monumenter i Bashkortostan - er en påmindelse om de nationale helte, glemmer, at det ikke er muligt.

Salavat Yulaev

Hvor ellers lagde sin monument er ikke på det højeste punkt, som om at beskytte indbyggerne fra alle onder? Monument for Salavat Yulaev - er ikke bare en unik og den største rytterstatue i Rusland, men også en national skat, det er stolt af Republikken Bashkortostan.

Det tog tre årtier billedhugger Soslanbek Tavasieva ud at genskabe billedet af helten, der gik imod den vilje Katarina den Store. Og i stedet for at kæmpe på regeringens side, sluttede han oprørernes Pugachev.

Cast af bruneret jern, fanget Salavat Yulaev i det afgørende øjeblik af beslutningsprocessen om overgangen til Pugachev. Han syntes at være ringer for at følge ham, og dermed stiltiende fortælle nye generationer af indbyggerne i Bashkortostan af kraften i den menneskelige ånd og betydningen af valgfrihed.

Alexander Matrosov

Mindet om heltene fra livet for mennesker. Det var sådan en mindeværdig millioner af Alexander Matrosov - 19-årige regulære soldater fra 2. Infanteri Bataljon separat, kold dag februar observationsteleskopets hans krop en tysk maskingevær. Ifølge én version, blev han født på grund af Bashkiria. Derfor etablerede vi i Ufa i 6-årsdagen for Victory bronzestatue, der forestiller Matrosov teltbund med en pistol på en piedestal af rosa marmor - til opbyggelse af eftertiden.

Monument Nagomu Mihailu Aleksandrovichu

Monument til grundlæggeren af Ufa - et relativt nyt monument. Det ligger kun 7 år siden. Han skildrer guvernøren, der er krediteret med begyndelsen og byens bygninger. Til dato er der et monument i landsbyen den ottende af marts, i udkanten af hovedstaden i Republikken Bashkortostan. Men er det håbet, at over tid, vil dette monument indtage sin plads ved siden af andre nationale helte.

Venskab monument

Venskab mellem den russiske og den Bashkir folk mere end 450 år, men i begyndelsen af det sætte Ivan Grozny i det fjerne 1557. Han tog under sine vinger, der lider af interne stridigheder og tyranni Golden basjkirere. Og den dag i dag, de er i Den Russiske Føderation. Således begyndte en ny æra og kultur i Bashkortostan. Efter fire århundreder, i 1957, mindet om denne begivenhed besluttede at forevige, hvilket skaber en Venskabsmonument. Monumentet er fremstillet i form af et blad uden håndtag (35 meter høj). To kvinder med laurbær kranse i hænderne, er placeret på hver sin side af bladet, repræsenterer Bashkir og russiske folk, og laurbær "taler" om den evige og ubrydelige venskab mellem dem.

Monument for Helte Oktoberrevolutionen og borgerkrigen

Tragedien i alle militære operationer i landet ligger i det faktum, at oprøret mod hinanden ikke kun gårsdagens venner, men også blodsbeslægtede. For Rusland, den mest kedelige af stål i denne henseende under borgerkrigen og den store Oktoberrevolutionen.

For næsten 40 år siden i Bashkortostan til minde om heltemod af den nationale monument blev rejst, dedikeret til deltagerne i disse begivenheder. På piedestal er hjemsted for adskillige figurer: Røde Hær soldat med en pistol, en smed med en hammer, en almindelig bonde, i hvis hænder i stedet for de sædvanlige landbrugsredskaber frøs pistol. Disse tal, som er beregnet til at repræsentere en bestemt gruppe af befolkningen, har lukket en dødeligt såret soldat ældre, som børn tæt far. Dette understreger enhed af de mennesker i kampen for deres rettigheder.

Memorial "Sørgende Moder"

Funktionen af dette monument er, at det er dedikeret til alle de soldater, der blev dræbt, mens deltager i en lang række lokale konflikter 1951-2003, monumentet er en bronzefigur af en mor, der dækker hendes ansigt, som om dybt begræde tabet af deres børn. I nærheden er to steles af sort granit, hvorpå er hugget navnene på de faldne.

Arven fra naturen

Historiske og kulturelle monumenter i Bashkortostan ville ikke skabe et helhedsbillede, hvis de ikke supplere gaver Moder Jord. I alt i landet er der mere end hundrede forskellige attraktioner i naturen.

Bashkir State Nature Reserve

Det unikke ved dette område er, at det eftertrykkeligt er opdelt i to halvdele: en - i en vifte af sydlige Krakow, bygget af tunge dybbjergarter med et højt indhold af metal, den anden - Ural-Tau - består af blødere. Reserve - en unik naturlig kompleks, som er berømt ikke kun en utrolig blanding af forskellige arter af planter, men også relikvier, der kunne holde her i tusinder af år.

Nationalpark "Bashkiria"

Dens område dækker omkring 82 hektar, hvor du kan finde forskellige former for sjældne dyr og planter. Nogle af dem er opført som truede. Desuden er der anbragt, og sådanne naturlige monumenter i Bashkortostan som Karst broer, Bjørn clearing, tarmkanalen Kutukov-Sumgait.

State Natural Reserve "Shulgan-Tash"

Naturlige monumenter RB omfatter beskyttet zone anbragt mellem floder og White Jurjuzan. Ud over sjældne arter af planter, dyr, fugle og fisk, det tiltrækker hulen Shulgan-Tash (Kapova grotte). Det er et arkæologisk område af verden betydning, som i sin tid var de gamle mennesker, som det fremgår af bevarede klippemalerier og ornamenter.

Natural Park "Muradymovskoe Gorge" er kendt for det faktum, at den overlevede hulen, hvor tusinder af år siden levede de første indbyggere i Uralbjergene. I alt i dette naturområde er der mere end fyrre lokaliteter, herunder huler fleste Labirintovaya, Ice, Novo og Staromuradymovskie. Parkering vores forfædre fundet i en hule Pigeon.

Moderne Bashkiria - absolut charmerende region, bevare det unikke, relikt natur, fortyndet nationale farve. Dette er det sted, at det er umuligt ikke at forelske sig i det første besøg, det har ingen magt over sig selv tid. Naturelskere anbefales at rejse rundt i landet og nyde de mange smukke steder, der vrimler kort i Bashkortostan.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.