Nyheder og SamfundKultur

Russisk folkedragter. Kostumer af det russiske folk

Nationale tøj - det er en del af kulturen i befolkningen. Det er dannet i henhold til de klimatiske karakteristika, holdninger og former for menneskelig aktivitet. Enhver nation må kende sin fortid og sine traditioner. I mange lande, nationaldragter bruges på helligdage og i hjemmet, og meget få mennesker i Rusland ved, hvordan at klæde vores forfædre. Når folk taler om traditionel beklædning, de fleste mennesker er en kvinde i en broderet skjorte, hovedbeklædning og sundress. Og de fleste af dem kender kun i fotos. Folkedragter er faktisk kendetegnet ved stor mangfoldighed. Ifølge ham var det muligt at bedømme den sociale status for ejeren, alder, civilstand og form for aktivitet. Nationaldragter Rusland var forskellige afhængigt af den geografiske placering. For eksempel, kun i den nordlige wore sundresses og i de sydlige skørter båret over en skjorte.

Historien om russiske nationale tøj

Hovedsageligt studeret russiske folkedragter fra det 18. århundrede. En masse tøj bevaret i museer og private samlinger i almindelige landsbyhuse. også kan lære at se russiske folkedragter af kunstværker. Billeder fra gamle bøger giver en idé om tradition og kultur for folket. Om det samme som vores forfædre klædt tidligere lærer vi af fragmentariske oplysninger fra The Chronicles of arkæologiske udgravninger eller fra eventyr. Arkæologer lidt efter lidt for at genoprette, ikke kun den stil og farver af tøj folk af grave, men også sammensætningen af vævet og selv broderi og dekorationer. Forskere har fundet, at op til det 18. århundrede, og de bønder og adelsmænd ens klædt, forskellene var kun i den rigdom af tekstiler og finish. Peter irettesatte boyarerne iført nationaldragter, og siden da har det været kun blandt almindelige mennesker. I landsbyerne, traditionel russisk kostume blev uddelt i begyndelsen af det 20. århundrede, men klædt i det kun på helligdage.

Hvad tøj gør i Rusland?

Det har længe været i Rusland til fremstilling af dragter anvendes naturlige stoffer såsom bomuld, hør, hamp eller hoerlaerredsklud af uld. De male dem med naturlige farvestoffer. I de fleste regioner i Rusland den mest almindelige var rød. I rigere familier syede tøj fra de importerede dyre stoffer som silke. Bortset fra de stoffer, der anvendes pels, fåreskind og læder. For varmt tøj også brugt uld garn fra får og geder uld. Meget rigt dekoreret russisk folkedragt var. Tegning på stof og broderi kunne gøre med guld eller sølv tråd, kjole trimmet med perler, ædelstene eller metal blonder.

Funktioner af nationale tøj i Rusland

1. Kjolen var en flerlaget, især hos kvinder. På skjorte slidte Zapashnyy nederdele, top "forklæde" eller forklæde, så forpladsen.

2. Alt tøj blev skåret fri. For komfort og bevægelsesfrihed, blev det suppleret med rektangulære eller skrå skær.

3. Alle kostumer af det russiske folk havde en fælles obligatorisk element - bælte. dette stykke tøj blev brugt ikke kun til pynt eller stikning til tøj. bælter ornamenter var en talisman.

4. Alt tøj, og selv det daglige arbejde, blev dekoreret med broderi. Det er for vores forfædre gennemført den hellige betydning og tjente som beskyttelse mod onde kræfter. Broderi kunne lære meget om manden: hans sociale status, alder og tilhører en bestemt race.

5. Russisk folkedragter var lavet af lyse tekstiler og rigt dekoreret med blonder, perler, broderi, pailletter eller mønstrede skær.

6. En obligatorisk element af både mandlige og kvindelige tøj var en hat. I nogle områder, gifte kvinder, han var flerstrenget og vejet omkring 5 kg.

7. Hver person havde et særligt ritual beklædningsgenstand, der var mere rigt dekoreret og broderet. Hun forsøgte ikke at blive vasket og slidte flere gange om året.

Specielt passer i forskellige områder

Rusland - et stort land, så folk i forskellige regioner af tøj var anderledes, ofte betydeligt. Dette vel kan ses i Etnografisk Museum, eller fotos. Nationaldragter sydlige regioner mere antikke. Deres dannelse var påvirket af ukrainske og hviderussiske traditioner. Og på trods af de ligheder i forskellige områder, kunne de være anderledes broderi farve, stil eller nederdel har en hovedbeklædning.

Folk kvindelige kostume i den sydlige del af Rusland bestod af en linned skjorte, der blev båret nederdele - swing nederdel. I nogle områder, i stedet for nederdele udslidte Andorak skirt - brede, samledes i taljen på gjorden eller elastik. De var iført høj top forklæde og forklæde. Obligatorisk var et bredt bælte. Headdress bestod af høje spark og husskader. Tøjet blev rigt dekoreret med broderi og mønstrede skær. De lyseste farver blev brugt i kostumer af provinsen Ryazan, Voronezh og deres mestre broderet skjorte med sorte mønstre.

People Kvinders tøj andre russiske regioner

Kvindelige russisk kostume i midten zone og den nordlige bestod af en skjorte, en sundress og et forklæde. Syning tøj dér dyre oversøisk stof ofte anvendes, såsom silke, satin eller brokade. Shirts blev rigt dekoreret med farverige broderier eller mønstrede skær. Sundresses kan sys fra de skrå kiler, med sømmen forfra eller fra den samme klud. De var på de brede stropper eller oplech'e. De indrettede dem med fletning, blonder, hængende knapper.

Headdress for kvinder i disse regioner bestod af kokoshnik og tørklæde. De er ofte dekoreret med perler eller broderet med perler. I Norden dushegreyki korte og lange frakker af pels var også almindelige. På forskellige områder mestre var berømt for nogle håndværk. For eksempel, i Arkhangelsk-regionen har været kendt i en luksuriøs broderi og kniplinger, Tver provinsen berømte guld broderi kunst, og Simbirsk forskellige outfits stort, smukt indrettede kokoshnik.

Mand russisk kostume

Han var mindre varieret og næsten ikke anderledes end indbyggerne i forskellige regioner. Grundlaget for det var en lang, ofte knælang skjorte. Dens karakteristiske træk er et hak på halsen fra venstre side, nogle gange ligger skråt. Disse skjorter kaldes "bluse". Men i mange sydlige provinser blev skåret direkte.

Bukser var ofte smalle, syede dem med kile for at lette bevægelse. De havde ingen lommer og lynlåse, som indehaves af et bånd kaldet "Gashnikov". var de oftest fra en simpel en-farve linned stof eller fine uld nålestribet. På nogle områder, for eksempel blandt Don Cossacks, brede bukser af rød eller blå er almindelige.

Obligatorisk element i mandsdragten var et bredt bælte, som ud over oberezhnogo stof havde også en praktisk anvendelse: bundet til det forskellige ønskede detalje. I det centrale Rusland og Nord var stadig fremherskende og veste båret over en skjorte. På hovedet af mændene var iført en blød klud kasket, og på et senere tidspunkt - cap.

Folk skjorte

Dette er et grundlæggende element i tøj alle det russiske folk, uanset køn, alder, social status. Forskellene blev hovedsageligt findes i vævet, hvorfra den er syet, og rigdommen i ornamenter. For eksempel blev børns skjorte lavet hovedsageligt af gamle tøj deres forældre og har et minimum af broderi. På mange områder, er børn under 12 år ikke iført andet end hende. Alle russiske folkedragter nødvendigvis bestå af tøjet.

Funktioner folkemusik skjorte

1. dække det var en enkel, gratis, og det bestod af lige dele. For convenience armhulerne indsat kile.

2. ærmer i skjorter har altid været lang, ofte sådan, at de lukkede fingre. Nogle gange var de stadig for bred. I sådanne tilfælde, for deres støtte skal reserveres bar særlige armbånd.

3. Alle skjorter var lange. Hos mænd, de ofte nå knæet og blev båret over bukser, og kvinder de kunne være til gulvet.

4. Ofte blev bluser lavet af to dele. Toppen var lavet af dyrere materialer, rigt dekoreret, og bunden - Nem og billig hjemme-spundet materiale. Det var nødvendigt for at det kan være otporot og vaske eller erstatte det med en anden, da denne del af den større slid.

5. shirts altid rigt dekoreret med broderi. Og det gør det ikke kun til pynt, disse mønstre for at beskytte folk fra onde ånder og onde øjne. Derfor er de fleste ofte placeret broderi forneden, krave og manchetter. Lukket ornamental brystplade som en del af hans skjorte.

6. skjorter mand havde en masse på alle lejligheder. Den mest elegante - ritual - slidt kun et par gange om året.

Sarafan

Dette er de mest almindelige dametøj i det centrale og nordlige Rusland. De bar dem til det 18. århundrede i alle klasser i samfundet, og efter Peters reformer, han var kun i bonde miljø. Men i landsbyen, indtil midten af det 20. århundrede var de eneste Sundress elegant tøj.

Det menes, at tøjet i Rusland blev båret i det 14. århundrede. Først sundress havde udseendet af en ærmeløs kjole, klæde gennem hovedet. Senere blev de mere forskelligartet. Og på nogle områder sarafans kaldet prisborennuyu bred nederdel slidt under brystet. De syede ikke kun Vadmel lærred, men også af brokade, satin eller silke. Tunikaer trimmet med strimler af farvet stof, blonde og satin bånd. Nogle gange broderet eller dekoreret med broderi applikation.

typer sundresses

1. tunika døv kosoklinny sundress. Han shilsya fra en klud stof, foldes på midten. Hals skåret på folden og lateralt sættes flere kiler. De var simpelt, ikke kun i snit: syede dem ud af vadmel stof - hør, fin klud eller uld. De blev dekoreret forneden, krave og ærmegab stykker af lyse rødt Calico.

2. Sving kosoklinny sundress kom senere og blev mere almindelige. han Shilsya deres 3-4 stof klude og dekoreret med mønstrede skær, satin bånd og broderi.

3. I det sidste århundrede, blev populær lige swing sundress. Han shilsya af flere lige klinger let sag. Jeg havde udseende af nederdele, rynket ved brystet med to smalle skulderstropper.

4. En mindre almindelige type er en form for direkte sundress men tværbundet i to dele: et skørt og overdelen.

Hvad andet er båret af kvinder i Rusland?

I de sydlige regioner i Rusland i stedet sundress slidt over en skjorte nederdele. Det er skørt, lavet af tre paneler af uld stof. Vævning klud derhjemme, skiftevis uld og hamp tråd. Dette skabte på stoffet mønster fra cellerne. Nederdele dekoreret med frynser, kvaster, pailletter, og den yngre en kvinde er, jo mere lyst indrettet hendes nederdel. Den blev båret kun af gifte kvinder, og tallet i det syntes ikke så slank som til sundress, fordi ofte gange produceret en skjorte, der gemte talje.

Nederdele bæres over forpladsen, som kaldes "gardin" eller "forklæde". Det blev gjort fra lige klud stof, bøjet på langs folden med en spalteformet åbning til hovedet. Forklæde smukke dekorationer til dekoration strimler af mønstret stof eller fletning.

I koldt vejr, bære en quiltet dushegreyki brokade eller satin med en bomuldsfor og ofte trimmet med pels. Udover frakker slidte "ponitok" - varmt tøj fra klud.

Broderi folkemusik tøj

Folk var meget stærk tro på naturens kræfter, guder og ånder. Derfor, for at beskytte alle de ting, dekoreret med broderi. Af særlig betydning det havde i den ceremonielle påklædning. Men en masse broderi havde en normal russisk folkedragt. Jeg regnede det var placeret hovedsageligt langs sømmen, krave og manchetter. Broderi dækker også tøj sømme, ærmer og bryst del. Oftest anvendes geometriske former, sol symboler, tegn på jorden, frugtbarhed, fugle og dyr. De fleste broderier var på dametøj. Og det ligger i lag: forneden symboler jord, frø og planter, for det meste sort, og tøj smykket toppen af billeder af fugle, dyr, solen og stjernerne, lavet med rød tråd.

For nylig, mere og mere begyndte at tale om en genoplivning af familietraditioner og russisk kultur. Og mange interesse er russiske folkedragter. Foto på netværket i stigende aftryk af moderne mennesker i nationaldragt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.