HobbyHåndarbejde

Historien om patchwork (kortvarigt). Historien om patchwork i Rusland

Teknik patchwork længe været kendt i mange lande. det er ved at udarbejde forskellige sammensætninger - mosaikmønstre - fra snittet til mønstret af stof scraps som farverige og monokromatisk. Vi har den kreativitet er blevet kaldt patchwork (Calico) mosaik.

I de sammensætninger fremstillet i denne teknik, ingen synlige sømme på forsiden af produktet, i modsætning til anvendelsen (nashivaniya patches på en enkelt mønster). Begge områder kan være til stede og perfekt kombineret med hinanden i et og samme element.

Historie kludetæppe af interesse for mange. Hvordan og hvornår denne usædvanlige tradition "indsamlet" stykker stof ting? I hvilket land er hun født? Lad os kort hurtigt frem til fortiden.

Historien om fremkomsten af patchwork

Fødestedet for denne teknik anses for at være England. Men i virkeligheden, historien om fremkomsten af patchwork er forbundet med et langt mere oldtiden. Nationalmuseet Kairo udbudt en prøve af pynten, der fungerede som materiale til læder hud fragmenter gazeller, lærde dato det 980 f.Kr.. e. I Tokyo, bymuseet har en gammel kjole af tilsvarende alder med patchwork mønstre. I 1920 blev den engelske arkæolog A. Stein opdaget buddhistiske tæppe, henvise nogenlunde til IX århundrede, munkene i de mange syet tøj stykker pilgrimme.

Historien om fremkomsten af patchwork i Europa er ikke mindre interessant. Der er spekulationer om, at håndværk disse ting kom fra øst sammen med afkastet fra korstogene af Knights, der bar med dem som trofæer tæpper, bannere, beklædning og tekstiler. Derefter, ved slutningen af det XVIII århundrede, indvandrere fra England, Holland og Tyskland bragte patchwork teknik til Amerika, hvor det er blevet væsentligt forbedret og er blevet en form for national kreativitet.

Vestlige navn på denne teknik - patchwork. Denne praktiske og billig form for kunst og kunsthåndværk oprindeligt fandtes i England, hvor det XVI århundrede blev bragt fra andre end Indien bomuldsstoffer af lyse mønstre og farver. Et karakteristisk tegn på velstand i huset fungerede som et luksuriøst indrettet med trykt mønster eller broderi indisk tæppe.

England som hjemsted for patchwork

Da de oprindelige koloniale varer er ikke alle var overkommelige, fremstiller hurtigt nok engelsk blev mestret produktionen af forfalskninger - tæpper lokal produktion lavet af importerede stoffer. Siden 1712 regeringen i England for at udvikle deres egen industri blev forbudt at importere og sælge indisk bomuld og dens produkter. Siden da historien om patchwork i landet fik en impuls til udvikling.

Chintz blev smugling og dyrt. Skrædderi af hans tøj, englænderinde magert væv rester afskåret fra andre produkter - primært ansøgninger om uldne og linned. De mindste scraps indsamlet i en mosaik til at danne et enkelt stof.

Historien om patchwork i Rusland

I vores land, er omtale af denne teknik findes fra det XIX århundrede, med ankomsten på markedet for dyre oversøisk Calico. Dens højdepunkt nås i kunsten slutningen af XIX århundrede., På grund af starten af produktionen af Calico maskinelt på fremstiller og den allestedsnærværende billige stof af bomuld, trykt mønster. Således i vores land, hele historien om patchwork kortvarigt reduceres til udseendet af den industrielle produktion i tekstilsektoren.

Calico shirts og sundresses fast etableret i hverdagen. Udsmykningen af deres normalt serveres patchwork mønster. Thrifty husmødre i de mindst konstruerede Calico afpudsning efter opskæring tøj, indsamle en masse nyttige ting - og tæpper og gardiner og tæpper og puder, og meget mere.

Fremstillet i Rusland

Historien om patchwork i vores land har traditionelt begrænset til teknikken med "landsby" mønstre - nemudrenoy mosaik af trekanter, firkanter, striber og kontrasterende lyse farver skær. De mest interessante og bemærkelsesværdige tredimensionelle teknologi kan kaldes typisk for russisk syning.

Essensen af denne teknik er som følger. Alle skrot er skåret på de mønstre i form af en offentlig en cirkel, og trekanter dannes. De grupperet i rækker og sy i en cirkel til basen, som tjener som en tæt stof. En anden mulighed - stoffet skæres i strimler, hvoraf lange tråde er flettet. Så vævet fletning-ledning. Flere af disse fletninger i forskellige farver lagt ud på en klud rundt og syet sammen.

Og i dag?

I det tyvende århundrede (nemlig 70 år) var der en ny bølge af mode tøj, smykker og interiør i den folkelige stil, som i kølvandet på fornyet interesse for denne teknik. Denne form for folkemusik interesseret i museer, tage at indsamle prøver af produkter.

Resultatet var en hel samling af mesterværker af folkemusik kunst og kunsthåndværk (hvilket ikke er overraskende, fordi historien om patchwork har mange årtier). Og de er gemt i den russiske Museum for Dekorativ-Applied and Folk Art i Moskva, den russiske statsmuseum i St. Petersborg, Ivanovo Calico Museum og byens mange lokalhistoriske museer. Patchwork tiltrak et stort antal moderne professionelle kunstnere.

Er det nemt at sy patchwork?

Denne teknik er ikke så simpelt som det kan synes ved første øjekast. Fra kunstneren kræver ikke blot besiddelse af syning færdigheder, men også en subtil sans for stil, farve og, selvfølgelig, den samme smag. Et godt resultat er kun mulig ved høj præcision skære- og hæftning elementer. Forskellen er bogstaveligt talt et par millimeter kan forårsage forskydning af hele produktet. Nødvendig for at mestre både manuel og maskine sting (udtrykket "whip" blinker gennem en pude af vat pladevatlag eller andet materiale, anbragt mellem to lag af en dekorative stof). Stitch kan have forskellige mønstre, hvilket yderligere dekorere produktet.

Hvad ikke sy mestre flerfarvede stykker! De skabte en masse forskellige ting - fra rag dolls, tæpper, duge, puder, gardiner, grydelapper, tæpper til paneler og malerier, samt tasker, jakker og veste. Efter at have udviklet en smag, kunstneren har fuld frihed i valget af tekstiler og udarbejdelsen af deres egne, altid unikt mønster.

Mastering nuancerne i den originale kunst kræver tålmodighed og leveringstid. Novice nål kvinder kan være tilrådeligt at foretage et simpelt produkt af lille størrelse, for eksempel, tack. Ved fremstillingen af ethvert objekt i patchwork teknik skal første forbindelsesorganer par mestre forskellige farver rektangulære trekanter af samme størrelse i kvadrat, efterfulgt af fremstilling af kvadrater af disse bånd, hvorefter følger en række tværbinding af båndene i den kontinuerte bane.

Hvad kræves der af kunstneren

Nødvendig komponent for succes - tilstedeværelsen af pænheden og smag i kunst. Præparatet er bøjet i øjnene, er de vævsstykker skal være i harmoni med hinanden ved farve. Vellykket geometrisk løsning kan give sammensætningen en helt unik farve. Vanskeligheder opstår med scraps, der, ud over den grundlæggende mønster, en flerhed af komplementære farver og nuancer. Udgør en enkelt web-master har til stadighed kontrollere effekten opnået. Og det vigtigste i hans arbejde taler ikke en teori om farvekombinationer, og egen intuition.

Strejker og henleder opmærksomheden på den ekstraordinære udvalg af patchwork håndværk. I udsmykningen af køkkenet er indlysende dug, fancy servietter, farverige grydelapper i soveværelset - tæpper, alle former for tæpper og pudebetræk. Når i stuen, vi er opmærksomme på dekorative paneler, og garderobe tilbehør opbevares i en taske, tasker og endda tøj - det kan være en komfortabel quiltet jakke eller en sommerkjole i folkemusik stil.

moderne tendenser

I dag patchwork tiltrækker både professionelle kunstnere og gør det selv-entusiaster. Nogen brænder for syning tæpper, en kilde til inspiration til at gøre den nationale kunst, den anden valgte fremstilling af tøj, dekorative rig variation af national russisk kostume.

I nogen af de tilfælde spores interlacing moderne syteknikker med folkemusik traditioner, og derigennem - indsigt i den kulturelle arv fra fortiden. For den skøre dynen af den russiske stil er kendetegnet ved en særlig lysstyrke, "sjove" farver. Mønstrene er altid til stede flerfarvet, der på uforklarlig vis harmonisk forskellige farverige motiver, stof flere teksturer.

I en række russiske byer, fans af denne vidunderlige original kunst organiseret deres egne klubber. Fans patchwork afholde fælles arrangementer, møder, udstillinger og festivaler, op til gennemførelsen af internationale projekter.

Historien om patchwork er ikke afsluttet, og i vore dage. I verdenshandelen er genfødt på ny, mange lande hævder at være den prioritet inden for brugskunst. Måske den mest korrekt at betragte ham en international kunst - hører til hele verden. Ligesom andre former for kunstneriske udtryk, det er tilgængeligt og forståeligt sprog interaktion mellem repræsentanter for forskellige trosretninger og nationer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.