Nyheder og SamfundFilosofi

Helena Blavatsky, "Den hemmelige lære". Var der en hemmelighed?

I slutningen af det tyvende århundrede, har vores land oplevet en række kriser, som hver især kan navngivet af systemet. Økonomisk uro, sammenbruddet af en enkelt stat, revurderingen af historiske fakta, en holdningsændring til det religiøse liv - det er bare en delvis liste over begivenheder, som en lavine ramte lederen af de tidligere sovjetiske folk bruges til at leve, men beskedent, men støt.

Tidligere ateister var ved en korsvej. De kunne redde deres vantro, eller vælge mellem de mange religioner. Moderigtigt ordet "spiritualitet" har tiltrukket sin udenlandske lyd, det var noget moderne, progressiv og modsat forstokket, anses af mange de forvirrede borgere, moralske og etiske standarder - både kommunistiske og religiøse.

På reolerne var værker af Eleny Rerih, side om side med det og Blavatsky. "Den Hemmelige Lære" for en kort tid blev en bestseller. Stadig, alle tilgængelige kun oplyst så attraktiv, og her bog alle bøger, syntesen af alle religioner og videnskab.

Men de fleste af dem, der vovede sig ind de vanskelige tider til at betale for en heftig tre-binds stor sum, følelse overvældet kompleks bestående af bedøvet frustration og kedsomhed. Svært at skrive Helena Blavatsky. "Den Hemmelige Lære" er sat ud på en eller anden mærkelig måde en bred vifte af læsere. Videnskabsfolk er mennesker helt Homesick. Enkelt og absolut virkelighed - det er en eller anden måde bekendt, der vi alle brugte til at leve i de sidste mange årtier. Men her er den "rodløse Root" - det er for meget. Reinkarnation, tilstedeværelsen af Oversjælen, og andre attributter af buddhismen kan ikke kaldes en personlig opfindelse af forfatteren.

Jeg tænker på det ikke Blavatsky. "Den Hemmelige Lære", men er fuld af disse begreber. Ved videnskaben arbejde har intet at gøre overhovedet, er det baseret på det faktum, at der er nogle kilder til viden, hvortil der er knyttet en ekstraordinær forfatter, mens andre i dette kammer vejen bestilt.

Mystisk slør, som i løbet af sit liv var omgivet af Blavatsky. Den hemmelige lære af de utallige verdener, truede, og efter genopståede, og andre konjunkturfølsomhed Universe hævdede at være den anden universelle lov, der beskriver alt. Problemet var fuldstændig uanvendelighed af dette komplekse begreb til at løse praktiske problemer. Herself en forfatter under hans hobbyer spiritisme forsøger at forudsige, men tilsyneladende uden held. Fra mediet kræver kortsigtede prognoser, som er lette at kontrollere. Så hun flyttede til perioder med markant adskilt i tid. "Type" I dag, et hundrede 25 år efter udgivelsen af tre bind, man kan antage, at det ikke er den profeti til virkelighed, eller de blev lavet i meget vage vendinger, og nogle historiske kendsgerninger giver mulighed for følger en fitting.

Så hvorfor ikke glemt Blavatsky? "Den Hemmelige Lære", hvoraf et sammendrag er næsten umuligt at stat og læse alle tre bind af sjældne, der har den tålmodighed, held vandt en plads på bogreol af mennesker, der hævder at tilhøre den intellektuelle elite i samfundet. Det udfører denne bog er først og fremmest en dekorativ funktion. Men nogle gange citerer fra det hele samme anvendelse. De forsøger nogle gange at "forbedre" ortodokse, hvilket gør det til et "tolerant" og "praktisk".

Da en rimelig og begrundet argument for de reformtiltag er ikke nok, det brugte den samme "esoteriske metode", som bruges Blavatsky. "Den hemmelige lære", og er stadig et mysterium, i hvert fald udadtil. En anden ting er, at den største hemmelighed til tider ligger netop i sit fravær.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.