ForretningSpørg eksperten

Normo-time og dens beregning

I processen med at planlægge sine aktiviteter tager virksomheden hensyn til forskellige faktorer og indikatorer. Samtidig afhænger deres antal direkte af organisationens type aktivitet . Virksomheder, der beskæftiger sig med produktionen af en vare eller leverer en bred vifte af tjenester, omfatter f.eks. En størrelsesorden mere i forretningsplanen end andre virksomheder. En af de vigtigste er normtiden. Denne indikator er grundlaget for produktets arbejdsstyrke, som er etableret normativt, har en direkte forbindelse med mængden af de producerede varer. Derudover er det i tæt samspil med arbejdskraftens produktivitet.

Normo-time er en indikator, der karakteriserer den tid, der er nødvendig for at udføre et job, levere en tjeneste eller frigive en enhed af output. I dette tilfælde er dets værdi begrænset af lovrammen. Det er værd at bemærke, at denne indikator har indvirkning på produktets endelige pris og som følge heraf indtægts- og nettoresultatet.

Beregning af normtimerne sker ved hjælp af et velkendt indeks, som det samlede antal arbejdstimer. Denne indikator kan bestemmes på følgende måde: Antallet af medarbejdere i organisationen, der beskæftiger sig med produktion af en bestemt type produkt multipliceres med arbejdstiden. Det opnåede resultat kan dog ikke være en standard til bestemmelse af en sådan værdi som normtiden. Det skyldes, at de givne man-timer ikke blev brugt med lige intensive indsatser.

Det skal forstås, at en vis mængde tid blev brugt på regulerede og uregulerede pauser. Afhængigt af virksomhedens aktivitetstype er antallet af hvileperioder fastsat i overensstemmelse med reguleringsdokumenter. Derfor er det af det samlede antal mand-timer nødvendigt at trække værdien af denne indikator fra.

Derudover er der også nedetid, fravær og handicap. I overensstemmelse med forskellige former for statistisk rapportering kan denne tid også beregnes og trækkes fra dens beregnede antal mandtimer. Du bør også tage højde for nogle flere indikatorer. Glem ikke tid til at forberede sig på arbejde, samt at fuldføre arbejdsgangen og bringe arbejdspladsen i orden. At kende disse indikatorer og effektiviteten af mennesker, kan du beregne en sådan værdi som norm-time.

Lad os overveje et eksempel. Produktionen af produktet involverede 5 personer. Antallet af arbejdstimer for hver af dem er 8. Ifølge reglerne har hver medarbejder en lovlig frokostpause - 1 time og to små pauser på 10 minutter hver. Desuden tages der i begyndelsen af arbejdsdagen 10 minutter til oprydning af stedet i arbejdstilstand, og i slutningen af skiftet tager det 10 minutter, det vil sige i løbet af 20 minutter. For marts måned tog ingen af arbejderne kompenserende fridage, ingen var syge, og der opstod heller ingen nedetid. Produktionens effektivitet er 115%. Omkostningerne ved normo-timen er 2000 rubler. Beregn antal timer pr. Måned og bestem deres pengeværdi.

opløsning:

Det samlede antal mandtimer er:

5 personer * 8 timer * 20 dage = 800 mand-timer.

Den tid, der skal bruges til regulerede pauser, frokost, forberedelse af arbejdspladsen:

10 minutter + 10 minutter + 1 time + 10 minutter + 10 minutter = 1 time 40 minutter eller 1,67 timer

Den tidsmængde, der ikke anvendes under produktionen, er lig med:

5 personer * 20 dage * 1,67 timer = 167 mand-timer pr. Måned

Andre tomgangstider er fraværende, derfor vil antallet af norm-timer være lig med:

800 personer / time - 167 personer / time = 633 personer / time

Samtidig bruger medarbejderne deres tid med større effektivitet, dvs. 633 person / time bliver til:

633 personer / time * 115% = 727,95 personer / time - dette er det krævede antal standard timer.

Samtidig er deres omkostninger:

727,95 mennesker / time * 2000 rubler. = 1.455.900 rubler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.