SundhedSund kost

Gulerod: nyttige egenskaber og tips om hvordan man bruger det

Det er usandsynligt, at nogen vil blive overrasket over udsagnet om, at gulerødder er et meget nyttigt produkt. Vores mødre og bedstemødre fortalte os engang, at vi skal bruge det, og nu forsøger vi at indpode i vores børn kærlighed til denne mirakel-grøntsag. Det er rigtigt værd at bemærke, at ikke alle ved, hvordan guleroten påvirker vores krop: de nyttige egenskaber ved den er meget talrige, hvilket betyder, at deres detaljerede analyse ikke vil blande sig.

Hvad er en gulerod?

Det er ikke andet end en toårig plante med pinnate blade og rodafgrøder, der har en cylindrisk eller konisk form. Roens farve kan være lys eller bleg orange - det hele afhænger af sorten. Homeland gulerødder er Afghanistan. Denne grøntsag har længe været brugt til kulinariske formål, både i vores land og i andre lande. Gulerødder, nyttige egenskaber der diskuteres i denne artikel, bruges til at lave supper, salater, sidde retter og andre ting. Lav en stege fra den og tilsæt den til suppen - den får straks farve, tilsæt den til stegt kød eller fisk, og de bliver endnu mere appetitvækkende.

Gulerod: nyttige egenskaber

Først og fremmest værdiansættes gulerødder på grund af det faktum, at det har mange carotenoider (op til 45%). Betakaroten er den mest værdifulde, som den er i kroppen, der kan omdanne til det elskede vitamin A. Det skal bemærkes, at i dette vidunderlige vitamins gulerødder er meget mere end i rød peber, havtorn og endda rose hofter. Sikkert alle ved, at A-vitamin har en gavnlig effekt på synet, øger immuniteten og forbedrer stofskiftet. Dens mangel kan føre til hypovitaminose, hvilket igen vil medføre:

Tørhed af slimhinder

- alvorlig træthed

- søvnløshed

- Forringelse af håret

- problemer med syn

- problemer med immunitet

Naturligvis er gulerødder gode ikke kun fordi det er en kilde til A-vitamin, fordi det indeholder vitaminer fra gruppe B, samt vitaminerne PP, E, K og C. Det er også rig på salte af kalium, natrium, mangan, fosfor og enzymer , Som bidrager til fordøjelsesprocesserne. I gulerødder næsten ingen protein og fedt. Den indeholder en masse kulhydrater præsenteret i form af sukker og stivelse. Der er meget fiber i den. Både gamle og børn skal spise gulerødder - nyttige egenskaber ved denne grøntsag hjælper med at opretholde sig i en normal tilstand i enhver alder.

Hvis vi snakker mere detaljeret om de fordele, der kan opnås fra denne grøntsag, er det værd at bemærke, at:

- gulerødder kan hjælpe med sten i blæren, da det kan have en opløst effekt på dem

- dets frø såvel som toppe har en vanddrivende effekt. De kan også bruges til hjertesygdomme eller hysteri.

- regelmæssig brug af rodgrøntsager kan sænke udviklingen af maligne sygdomme

- dets blade kan bruges som vasodilator eller beroligende

- Ved sygdomme i leveren eller nyrerne anbefaler folkemedicin en afkogning af gulerodsløv;

Gulerødder, hvis nyttige egenskaber er diskuteret her, bruges ofte i kostvaner, da det ikke er kalorisk og nærende. Nå, er det ikke et ideelt produkt?

Gulerodssaft: nyttige egenskaber

Denne saft er meget velsmagende. For dem, der besluttede at slippe af med helt unødvendige kilo, vil det for det første være nyttigt, fordi det blokerer følelsen af sult, hvilket betyder at efter at have spist det, vil du have meget mindre. Denne saft øger immuniteten og styrker kroppen som helhed. Den konstante brug af frisk gulerodssaft er en vidunderlig måde at genvinde øjenets hud og glans på.

Endelig vil jeg bemærke, at vitamin A, der er indeholdt i gulerødder, absorberes bedst med fedtstoffer. Med andre ord, efter at have spist gulerødder, spis et stykke brød med smør eller tilsæt en lille vegetabilsk olie direkte ind i saften.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.