ComputereInformationsteknologi

Grafisk format. JPEG, GIF og PNG - de mest almindelige grafiske formater

De mest populære billedformater, som internetbrugere står - JPEG, GIF og PNG. Lad os tale om funktionerne i hver af dem, vi give en kort beskrivelse og angive omfanget. Lad os også, hvordan du hurtigt kan re-format billeder med de forskellige programmer og endda grafiske redaktører, som ikke hver enhed kan læse nye eller mindre almindelige billedformater.

Hvad er et grafisk format?

Til at begynde med lad os sige et par ord om begrebet grafisk format, for at gøre det mere klart, hvad det er, vi har med at gøre. Denne definition henviser til metoden til opbevaring af grafisk information, det vil sige alle former for billeder og fotos. Hver grafisk format har sine egne metoder, funktioner og rækkevidde. Afhængigt af dette, det samme billede med forskellig udstrækning, kan have en anden størrelse, farve dybde, funktioner i brug.

Afsætte raster, vektor, og selv komplekse formater. Men i denne artikel vil vi taler kun om bitmap grafik og hvordan du lagrer den, da de fleste af filerne har en udvidelse, der angiver billedet hører specifikt til det.

JPEG - gammel og pålidelig

Lad os starte med de mest populære og udbredte ekspansion. Således er filformatet er JPEG (som også er angivet ved hjælp af en yderligere reduktion - JPG) fælles rum af internettet oftest. Husk, selv dine billeder taget på et kamera eller mobiltelefon er en udvidelse .jpeg.

Dette format er udbredte metode til billedkomprimering, som undertiden påvirker kvaliteten af billederne. Han er meget populært, trods det faktum, at en licens er påkrævet for dens anvendelse. Den farvedybde er 24 bit.

GIF - designet til opbevaring af animerede billeder og ikke kun

Så gennemgå med dig JPEG-formatet, vi bør også nævne den næstmest populære - GIF. Han - en af de ældste i verden raster grafik. Det er også bruges til at dele billeder via internettet, i særdeleshed - e-mail. Kompression forekommer uden tab af kvalitet, og farvedybde på 8 bit. Det understøtter ikke kun gennemsigtighed, men også animation.

Det er værd at bemærke, at når du konverterer animationseffekt er tabt, selvfølgelig, hvis du vælger et filformat understøtter ikke det.

PNG GIF som en ny analog

Vi diskuterede med dig JPEG og GIF-format, men nu lad os tale om PNG. Hans mange internetbrugere kaldte den forbedrede version af GIF. Grunden til dette er, at den er baseret på de samme metoder til opbevaring, som filer med endelsen .gif. Umiddelbart minde om, at i modsætning til sin forgænger, kræver det ikke en licens, hvilket er vigtigt.

Når komprimere information, er billedkvaliteten ikke lide, som i den tidligere format. I dette tilfælde, den vigtigste forskel er, at det giver dig mulighed for at bruge et ubegrænset antal farver. Det skal bemærkes, at farven dybde kan være op til 48 bit. På grund af det faktum, at formatet er relativt nyt, har det endnu ikke modtaget verden popularitet, men nu kan den findes på internettet.

Sådan konverteres en tegning? Program til at ændre forlængelsen

Så vi demonteres JPEG, GIF og PNG - de mest almindelige udvidelser indikerer bitmapgrafik. Lad os nu tale om, hvordan du ændre formatet på et billede.

Nogle gange er du nødt til at beskæftige sig med et sådant problem, browseren, programmet, enheden ikke understøtter filen med en bestemt udvidelse, især hvis den gamle enhed, og formatet er relativt nyt. I sådanne tilfælde er der behov for at omformatere billede. Hvordan man løser dette problem så hurtigt som muligt?

For at ændre formatet, kan du bruge standard-programmet Paint. For eksempel skal vi forstå, hvordan man konvertere til JPEG ethvert billede. For at gøre dette, skal du blot åbne det ønskede billede ved hjælp af Paint program, eller ved at klikke på det ønskede billede, højreklik, vælg "Change". Efter åbning af billedet, skal du vælge menuen "Filer" (i nye versioner af dette program hovedvindue), skal du vælge "Gem som" og derefter vælge boksen i det format, du har brug for, i dette tilfælde - JPEG eller JPG.

Til disse formål pasform og godt kendt af alle CorrelDRAW, PhotoShop, og særlig fotokonvertery: PicJet Converter, FastStone PhotoResizer og mange andre. Nogle af dem tillade dig at gøre batch behandling af billeder, som i væsentlig grad reducerer tid til at arbejde med dem.

resultat

Vi har alle forstået, at en sådan grafisk format, påpegede de væsentligste forskelle mellem de store populære billedformater, deres anvendelsesområde, gav en kort beskrivelse af hver af dem. Også fundet, at JPEG-formatet er mest populære i øjeblikket.

Vi lærte også, hvordan du hurtigt ændre billedstørrelsen ved hjælp af standard software installeret på din computer eller bærbare computer. Også sagde et par ord om det faktum, at der er særlige omformere, som du nemt og hurtigt kan ændre billedformat.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.