ComputereFiltyper

De fleste fælles billedformater og typer af formater

Hver enkelt af os, den ene eller anden måde, konfronteret med billeder. Lad os se på spørgsmålet om forståelsen af dette udtryk er noget bredere. Efter alle billedformater omfatter ikke kun grafik (billeder, fotos, animation, tegnefilm, etc.), men også video. Separat dvæle ved filkonvertering spørgsmål, samt opbevaring af en bestemt type oplysninger.

Hvad er de billedformater?

Denne information er lagret i en fil, som er designet til datavisualisering (få det vist på afspilning enhed såsom en skærm, TV, printer, mobile enheder, etc.).

Som for de fleste oplysninger i filen, for det meste det beskriver den billeddannende metode, den metode til at skabe et stykke statisk eller dynamisk billede, dens størrelse (ikke at forveksle med størrelsen på filen), antallet og dybden af farver og nuancer, og så videre.

Begrebet vektor og raster grafik

Først, overveje, hvad billedformater udelukkende anvendes i standard forståelse af grafik. Det bør være en klar sondring mellem vektor og bitmap grafik. Disse to typer er base.

Vektorgrafik muliggør visualisering af objektet baseret på den matematiske beskrivelse af sættet af samlede elementer, der udgør billedet, som kaldes primitiver. Disse er enkle begreber velkendte for alle stadig i skolen. Denne punkter, linjer, kurver, cirkler, polygoner, osv

Fordelen ved denne metode er evnen til at beskrive i en matematisk model af et vilkårligt stort antal individuelle elementer uden væsentligt at forøge størrelsen af den endelige fil. Derudover er der en meget udtalt skalerbarhed, der giver mulighed for at ændre størrelsen på hvert enkelt element eller et komplet sæt uden tab af kvalitet af billedet. En sådan beskrivende algoritme egnet primært til grafik oprettet manuelt, for eksempel i nogle grafik editor. For billeder af denne metode er ikke anvendelig.

Rastergrafik involverer anvendelsen af en særlig gitter bestående af rektangulære objekter (pixels) af forskellig farve, kaldes pixel. Her er billedkvaliteten bestemmes af maskestørrelsen (flere pixels i længde og bredde, eller deres totale ydeevne, jo bedre billede), antallet af farver og deres dybde, den påførte farveskala (farverum) og en opløsning (antal pixel per arealenhed). Således kan denne fremgangsmåde håndtere objekter af enhver kompleksitet og stille de samme jævne overgange fra én farve til en anden, som ikke er til stede i vektoren grafen. Alligevel simpel billede har ofte en meget stor filstørrelse og muligheden for præcis skalering er reduceret til næsten nul.

De mest almindelige typer af grafiske billeder

Nu se på dig selv filformater af billeder, der bruges i computerteknologi oftere.

BMP - enkleste variant, baseret på farveskemaet RGB (rød, grøn, blå) og har en forholdsvis svag komprimeringsalgoritme uden tab af kvalitet. Fordelene er han ikke, selv filerne er meget store.

JPG (JPEG) - det mest almindelige format, der bruges oftest til at gemme fotos. Compression er afgørende, men kvaliteten tab er meget stort. Efter en stærk sammentrækning gendanne de oprindelige data kan ikke være, men hvis du minimere det, forskellene er næppe mærkbar, men filstørrelsen vil være meget mindre.

PNG - en af de mest interessante formater, som kan komprimeres uden tab af kvalitet. Animation understøtter ikke dette format (det samme som de to foregående), men når du bruger den såkaldte alfakanal til hver pixel, kan du angive graden af gennemsigtighed, hvilket gør det lidt ligner den følgende type grafik.

GIF - format, der understøtter animation og stærke komprimering algoritmer uden tab af kvalitet. Dens største fordel er, at du kan oprette en serie billeder med en cyklisk gentagelse eller ændring af hinanden. På trods af den svage farvedybde, hovedsageligt bruges til "live" tapet, animerede smileys og avatarer.

TIFF - et format, der oftest bruges af professionelle webdesignere på grund af det faktum, at det har en høj farvedybde (192 bit). Kompression udføres uden et tab, men at arbejde med dette format uden særlig uddannelse er meget vanskelig. Browsere billeder af denne type praktisk talt ikke understøtter.

ICO - format til skabelse ikon, fordi det tillader brug af meget små dimensioner tegninger. Med hensyn til struktur, det er noget der minder om BMP dog støttet af GIF og PNG type gennemsigtighed muligheder.

EPS - format i to varianter: vektor og raster grafik. Hovedsagelig anvendes i udgivelse eller oprettelse af skrifttyper, hvis yderligere involverer brugen af billedet outputenheder PostScript.

PICT - Macintosh er det mest almindelige format. Dens alsidighed ligger i det faktum, at en enkelt billedfil kan indeholde vektor- og bitmap grafik, lyd, har nogen farvedybde, og bruger også en progressiv metode til RLE-komprimering.

PCX - format til at gemme rasterbilleder med en farvedybde på 24 bit. Compression er meget hurtig, men ikke egnet til transformation af detaljeret grafik, såsom fotografier.

RAW - universelt format bruges til billeder, der kommer direkte fra digitalkameraer. Om ham kan vi sige, at dette er den bedste billedformat. Det kan tjene som et råstof i behandlingen af ikke kun billeder, men også lyden. Derudover understøtter metadata det giver et stort potentiale for anvendelse forarbejdning og komprimeringsalgoritmer tabsfri eller lossy ethvert niveau. Format ganske specifik og kræver en vis viden, når man arbejder med ham.

Formater af specialiserede grafikfil editor

Udover standard typer kan skelnes separat grafik formater, der bruges i specialiserede redaktører.

PDF - et format, der kan indeholde tekst og billeddata. Designet selskab Adobe. Dette format indebærer anvendelse af forskellige komprimeringsteknikker for hvert element indeholdt i målfilen. I dag er det en universel primært til teknisk dokumentation i elektronisk form.

CDR - vektorformat grafisk redaktør Corel Draw. Proces er det kun muligt i denne softwarepakke. Andre redaktører er ikke understøttet, men er nemt eksporteres til andre formater.

AI - formatet af programmet Adobe Illustrator, understøttes af de fleste andre redaktører. Den vigtigste funktion - den højeste billedkvalitet stabilitet og fuld kompatibilitet med PostScript-teknologi. Det kan anvendes som et mellemliggende format til overførsel fra den ene til den anden.

PSD - det bedste billedformat softwarepakke Adobe Photoshop til redigering komplekse mellemliggende billeder. Tillader brug lag og blande tilstande, men har højere opløsning i forhold til andre formater. Da den endelige format til at gemme filer udelukkende anvendes i programmet.

større format

Hvis vi taler om behandlingen af stort format billeder, hvor du ønsker at tage hensyn til den høje detalje, skal du bruge RAW, TIFF eller PSD.

Men mange professionelle foto og video kameraer med arrays af 20-25 M, har deres egne standarder. De fleste af dem er tilpasset til de mest almindelige typer af formater. Alt afhænger af indstillingerne på selve kameraet. Det samme gælder for mobile enheder.

De vigtigste typer af video og animationer

Nu kortvarigt i videoen, fordi det også kan i en vis forstand tolkes som et billede, eller snarere et sæt skiftende billeder (rammer). Her den afgørende faktor er antallet af billeder per sekund (fps) og billedstørrelse i pixels.

I første omgang ved indgangen til digital video, det var en velkendt AVI-format, som bruges, og indtil videre, fordi det er en slags beholder med oplysninger, der behandles eller komprimeret helt forskellige metoder (codecs). For at spille kræver en særlig dekoder.

Lidt senere var der så velkendte formater, såsom WMV, MPG, MKV, MP4, VOB, TS, og mange andre, kan sidstnævnte betragtes endda som en høj opløsning billeder af tv-formater, som tillader at afspille filer med HD kvalitetsstandarder, Full HD (2k) eller Ultra HD (4k).

Som for animationen, nu er den mest berømte er Flash-teknologi. I første omgang var det udviklingen af Macromedia, Inc., men det blev derefter købt af Adobe og væsentligt opgraderet. Formatet af disse filer - SWF. Det bruges primært til at skabe små animationer, computeranimationer, bannere eller uhøjtidelige spil.

Mobile systemer

Hvis vi taler om mobile systemer (smartphones og tablets baseret på Android, iOS, Blackberry, osv), de specialiserede billedformater er ekstremt sjældne. Dybest set, standard billedformater og computergrafik og video. Dog kan ingen sæt codecs og dekodere af nogle typer af videoer ikke afspilles. Det er derfor nødvendigt at løse problemet med omdannelse af råmaterialet til en anden type.

For eksempel kun konventionelle telefoner acceptere 3GP-format. Android eller iOS anbefaler at bruge MP4. Men som helhed mangler muligheder.

Ændring af grundlæggende parametre for billeder

Sandsynligvis alle godt klar over, at redigering skal ske med specielle programmer.

Grundlæggende operationer for at ændre størrelse, refleksion, rotere, vride, og andre kan udføres, selv i de mest primitive Paint redaktør, som omfattede nogen "OS'er» Windows.

Hvis kræver imidlertid mere komplekse trin, for eksempel, ændre farve, mætning, kontrast, redigering, lag, opdele billedet i separate komponenter, og så videre, er du nødt til at bruge en professionel pakke som ovenstående som Corel Draw eller Adobe Photoshop.

Videoredigering har sin nytte, for eksempel Vegas Pro. Ud over standard funktioner, kan de anvende specielle effekter, og simulering systemer, der tillader overførsel til en præ-bygget matematisk model af et reelt billede af den type bliver filmet kamp Morpheus og Neo i den første del af "The Matrix".

format konvertering

Transformation (omdannelse) er fremstillet ved hjælp af værktøjer kaldet omformere. En af de mest fremtrædende repræsentanter - Xilisoft Video Converter, som kan konvertere og grafik og video.

For grafik du kan vælge for eksempel ACDSee Ashampoo Photo Commander, Free Image Konverter og ændre størrelse eller noget andet. I dag kan sådanne programmer findes meget.

Det eneste, du skal være opmærksom på er den endelige format og det mulige tab af kvalitet (billedet kompression format). Når du ser et billede eller en video på din telefon eller tablet, vil det ikke være så mærkbar, men på tv-panelet vil være en meget mærkbar forskel.

Hvilket format foretrækker at gemme data?

Foto på computeren kan lagres i den universelle JPG-format. Når du ser dem på en skærm der er behov for en særlig klarhed. En anden ting, når du vil udskrive fotos. Her er det bedre at bruge de originale format kameraer.

Ved omregning et format til et andet for at genoprette den "kildekode" er til tider simpelthen umuligt, så leverer filer til studiet, bør deres oprindelige udseende ikke ændres. Undtagelsen er, hvis du har den nødvendige viden og producere redigere dig selv ved hjælp professionel software.

Det samme gælder for video. Det hele afhænger af, hvordan det vil blive vist på enhver enhed.

konklusion

Billedformater er mange og varierede, kan det være grafik og video. Artiklen revideret de mest populære formater. Spørgsmål til deres behandling og forarbejdning, valg af software, det format, der bruges til at lagre data, osv, hver bruger beslutter sig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.