ForretningLandbrug

Græs-feed: gedemælk rue, kløver, lucerne, sød kløver. Nyttige egenskaber, dyrkning

Årlige eller flerårige fodergræsser - værdifulde afgrøder, der dyrkes til foder. Kendetegnet ved et godt udbytte, næringsværdi og har en meget vigtig og alsidig rolle i styrkelsen af foder base. Grow dem på grøntfoder, ensilage, græsensilage, hø, græs måltid og som græsning kultur.

Græs foder - en værdifuld mad, fordi det indeholder proteiner, kulhydrater, fibre og forskellige vitaminer og mineraler, der er afgørende for en normal udvikling og vækst af dyr. Dens økonomiske værdi afhænger af ernæring, produktivitet, smagen af husdyr samt udbredelsen i forskellige regioner.

Typer af fodergræsser

I vores land dyrkes mere end 80 arter af denne kultur, og der er omkring 5000 naturlige lander.

Alle græs foder er opdelt i 4 grupper:

  • bønner;
  • korn;
  • siv;
  • forbs.

For varigheden af livet i græs foder kan være enårige og stauder.

Familien af bælgplanter

Bean fodergræs til grønthøster lander i vores land er fundet i små mængder, men har en temmelig høj foder- egenskaber: kulturen er rig på protein og er fremragende spist af dyr. Den mest udbredte kløver (rød, hvid, pink), almindelig kællingetand, lucerne, gul, eng, osv rang.

Familien af græsser

Denne gruppe er udbredt i næsten alle områder (undtagen ørkener), og giver det meste af afgrøden af græs foder eller hø (ofte op til 80-90%). De fleste korn har en høj hæk værdighed, især i den unge deres tilstand. Under senouborki under tørring af disse urter er velbevarede blade, som er de mest værdifulde dele. De mest udbredte korn såsom fjer, kvikgræs, Ostrets et al.

Sedge græs foder

Til denne gruppe af urter omfatter planter af familierne Cyperaceae og Siv-familien. Disse kulturer anses for at være af ringe værdi i foderplanen, og snarere dårligt spist af dyr, men i de nordlige områder i skovzonen ofte udgør hovedparten af hø (vand star, Carex slank, og andre). Og i ørkenen og semi-ørken, mange halvgræsser er værdifulde foder plante.

broget græs

Denne gruppe omfatter alle andre botaniske plante familie. Græsser - rapgræs forage, der til tider kan være op til 60-70% af standen. Hovedparten af dem er af stor økonomisk betydning. Planter af denne gruppe mere nærende end korn, men de fleste af dem er meget mindre spist af dyrene på grund af den bitre smag, thorniness, pubescence og andre. Lille indhold græsser (manchet, mælkebøtte, spidskommen, etc.) i stativet (20%) - ønskeligt at anvende fordi mineralsammensætningen forbedrer velsmag og foder hans kvæg.

Et stort antal urter, gruppe i foderplanter hø benyttet stærkt uønsket, fordi:

  • det fortrænger de mere værdifulde bælgfrugter og korn;
  • blandt de græsser fundet en masse ukrudt (agersnerle, tidsler gule og andre.) og toksiske (giftige Ranunkel, Hellebore, milepæle giftige Aconite og andre.) planter.

Feed årlige græsser

Det særlige ved den årlige fodergræs, at deres udvikling cyklus er afsluttet inden for et år, og de dør. Sow til bevoksning på fodring, ensilage, samt at tilvejebringe en koncentreret foder. Årlige græsser giver høje udbytter af grøn masse, har en høj næringsværdi, har en kort vækstsæson.

På grund af det faktum, at græsslåning planter modenhed forekommer i ca. 50-60 dage, disse kulturer er uundværlige for mellemliggende afgrøder, i en travl par.

Årlige græsser er opdelt i to typer:

  • bønner;
  • rapgræs (korn).

Årlige bælgplanter foderafgrøder er sået i det tidlige forår. De mest værdifulde planter - forår og vinter vikke, rang, foder lupin, ornithopus.

Cornflakes græsser er mere varme-elskende enårige, de er plantet i et godt opvarmet jord til såning af tidlige forår afgrøder. Det mest værdifulde er: sudangraes, panik, sorghum, årlig rajgræs, sibirisk hirse, perle hirse og andre.

Perennial fodergræsser

Flerårig fodergræs - såning urteagtige planter, den forventede levetid, hvoraf mere end et år. Dyrkes til foder.

Kulturen indeholder mere end 50 arter af planter. De er sået mest almindeligt i form af græs blandinger, som har en positiv effekt på foderkvalitet og jordens frugtbarhed. Soen som rene afgrøder og skabe dyrkede græsgange er sædskifte.

I det første leveår, er flerårige græsser udvikler ganske langsomt, overgroet med ukrudt og kan producere lave udbytter. Derfor er de anbefalede efter såning korn eller rækkeafgrøder i komposteret gødning eller jord.

Flerårige græsser og foder er opdelt i:

  • Poa (græs). De mest almindelige: timothe, hejre, almindelig rajgræs, hvede græs, rajgræs høj, Kentucky bluegrass, rajgræs mnogoukosny, slank wheatgrass, hundegræs, hvene hvid, og rød svingel, rævehale og andre.
  • Bælgplanter: lucerne, kløver hvid, rød kløver, kløver pink, esparsette, almindelig kællingetand.

For at oprette en yderst produktiv græs behov for obligatorisk overholdelse af de vigtigste landbrugspraksis dyrkning kultur.

gedemælk rue

Kozljatnika angår en flerårig urt af familien af bælgplanter. Stem forgrenet oprejst, sædvanligvis det når en højde på 1 m, og den frugtbare jord er i stand til at vokse op til 1,5 m. Rodsystemet har en stang typen, spirer og 80 cm i dybden. På de vigtigste roden af antallet af afkom. Først, de udvikler vandret til 30 cm og derefter spire og danne nye stammer.

Blade imparipinnate stammede planter, op til 30 cm.

Goat rue - fodergræs med bleg violette eller blå blomster, der ligner klokker, som er indsamlet i blomsterstand-pensel. På hver stængel der kan være dannet af 3-5 stykker. Frugtsætning forekommer i september og oktober. Bønner lille størrelse (2-4 cm lang), mørk appelsin, næsten brun, 3-7 i frugt frø. Goat rue har en temmelig langsom vækst, og hvis det ikke før til efteråret vokser til 20 cm i højden, er det oftest emnet overføres til næste år.

Frø er i stand til at opretholde kvaliteten af spiring op til 8 år.

Goat rue er ganske frost-resistente planter, der kan tåle godt selv meget hårde vintre.

2 kendte arter af denne plante orientalske gedemælk rue (urt foder) og lægemidler.

årlig rajgræs

Meget værdifuld foder plante, der giver god grøntfoder og hø. Den grønne masse indeholder 3,2% protein, 2,3% protein, 8% kostfibre. Hans ivrigt spist af kvæg, derudover er det en god fodring til tamfugle. Årlig rajgræs hø ernæringsmæssigt ikke ringere hø af panik, Sudan græs og andre kornafgrøder. Dyr spiser godt og halm. Årlige udbytter af hø - omkring 7-8 t / ha af grøn masse - til 20-30 t / ha, frø - 0,5-0,6 t / ha.

Årlig rajgræs har høj otavnost, i løbet af vækstsæsonen giver 2-3 klipninger. Efter den anden klipning vokse kølvandet kan bruges til græsning foder til sent efterår, da den tåler mindre fald frost.

melilot

Denne uhøjtidelig årligt eller hvert andet år bælgplanter, at evnen til at vokse på meget fattige, sandede, stenede og lerjord, samt i de områder, hvor der ikke er muldjord. kløver plante er ikke bange for saltvand og alkalisk jord, men tåler ikke sure vådområder og intermitterende tung jord, med den tætte nærhed af grundvandsspejlet. Det rodsystem er stærk og veludviklet, så denne urt kan give en god høst i tørre områder, hvor andre foderafgrøder forbrænder. Når tilstrækkelige mængder af regn høst af grønne masse kan nå op til 8,7 tons / ha.

kløver plante med succes bruges ikke kun i fødevarer, men også for grøngødning.

Frø spirer ved en temperatur på fra 2 til 50 ° C, kan skyder frysefast -6 ...- 5 ° C, og kulde-resistente staude nogle sorter frost ikke bange for at 40 ° C.

Søde kløver er en værdifuld højt proteinindhold foderplanter, hvilket ikke er ernæringsmæssigt ringere kløver, lucerne og esparsette. Det kan ofte findes i enge, ledige partier, vejkanter.

Det er tørke-resistent, kulde-resistente og modstandsdygtig over for plantesygdomme og skadedyr egnede til bevoksning, ensilage og hø. Kan dyrkes både i blandinger, såvel som deres egen.

hvidkløver

Vokser godt i sandet, lerholdig svagt sure eller neutrale jord. I det første år af græs (kløver) er i stand til at blomstre og producere frø. I det andet år af livet kommer fuld udvikling. På et sted kan vokse op til 9-10 år.

Græs (kløver), fugt og solelskende, frostbestandig. Det er bedst dyrkes i områder med fugtigt køligt klima, hvor der ikke er tørke.

Såning hvidkløver er en fremragende foderplanter, der indeholder en masse protein. Pritaptyvanie kvæg, når græsning ikke hæmmer planten, tværtimod, det bidrager til en bedre bebyggelse. Plantning en bælgplante, der forbedrer jordens frugtbarhed. Dets optagelse i præparatet med timothygræs blandinger, rajgræs og andre planter forbedrer foderkvalitet græs - forøget proteinindhold, fosfor, fedt, calcium, kalium, og reducerer fiber. Udbyttet af grønne masse i enge - ca. 60-120 kg / ha, hø omkring 18-35 kg / ha, frø 3,0-5,0 t / ha.

lucerne

Dette er en flerårig græs forage bælgfrugter. Bruges både som grøntfoder, og for at opnå kvalitet hø høj. Alfalfa frø bruges også til medicinske formål. Kultur forbedrer jordens struktur, samt nitrogenberigede jord, ødelægge ukrudt. Kendetegnet ved høj modstandsdygtighed over for tørke og vinter hårdførhed. I foderplanter kan holde op til 10 år eller endnu flere. Efter græsslåning vokser langsomt.

Denne plante foretrækker at fodre sorte jord, skov-steppe ler, tørv og brune grå jord og andre kalk-rige jord. Lucerne vokser dårligt på vandlidende og tunge lerjord.

Denne plante indeholder en masse vitaminer og protein. Det er godt fordøjet af planteædere. Lucernefrø sået både i ren form og i blanding.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.