Mad og drikkevarerOpskrifter

Gozleme: opskrift

Husk linje fra et digt af Sergeya Esenina: "Jeg har aldrig været på Bosporus ..."? Så mange af vores medborgere - er stadig ikke samles i Tyrkiet, i Istanbul vidunderligt. Men du kan vænne sig til de rigtige huse til den tyrkiske mad til at lave mad noget velsmagende og autentiske. Spiste du nogensinde Gozleme kager? Opskrift på denne parabol er ganske enkel. Indtil for nylig, selv navnet på dette vi aldrig hørt. Men denne form for pilleovn kan være mindst hver uge. Den tyrkiske tilberede dejen er rullet ud med en lang kagerulle (ligesom rullende metode er god til at lave mad, for eksempel, Karpaterne hjemmelavede nudler eller italiensk pasta - rullende er stort set de samme). Et bagt Gozleme (opskrift med fotos se nedenfor) til den vidunderlige anordning, der ligner en omvendt pan. Nå, vi skal prøve?

Gozleme kager. grundlæggende opskrift

Det siges, at på højden af turistsæsonen i Tyrkiet, enhver respekt badehotel anvender en kok den dag, næsten i 7/24 tilstand, bager Gozleme. Opskriften er omtrent det samme, men hver "pirozhochnitsy" kan være nuancer. Turisterne fra hele verden med stor fornøjelse, at fortærer nemudrenyh mad. Så hvor skal man starte? Selvfølgelig, med dejen!

dej opskrift på Gozleme

Til fremstillingen behøver vi kun nogle: et glas mel, omkring en halv kop vand (hvor mange vilje), et par spiseskefulde vegetabilsk olie (fortrinsvis olivenolie "jomfrueligt"), en knivspids salt.

 1. Sigt melet i en skål, tilsæt salt, olie, vand.
 2. Ælt dejen. Den bør have en blød, men ikke spredes. Vi giver det en sfærisk form.
 3. Vi wrap dejen film og sende mad i kulden i mindst en time.
 4. Tag dejen ud og udvide filmen. Opdele bolden i lige store dele.
 5. Hver resulterende bold kagerulle til udrulning en dyb cirkulær form formation (sår på en båre, hvilket gør bevægelse fra indersiden til ydersiden - med begge hænder).
 6. Vi vender 90 grader og gentag bevægelsen. Hvis det er nødvendigt, hæld lidt mel.

Hvad resultat formodes at være

Vi har brug for at få en tynd cirkel med en diameter på cirka 30 centimeter (hver af den delte dej bold). For de hjem kokke og kokke, der allerede ved, hvordan at skate nogen udstødning dej karakter, det vil bestemt ikke være let. Og for at strække den kreds af den ønskede tykkelse af produktet, er det nødvendigt samtidig at rulle dannelse, strække det først fra midten og ud til kanterne, og derefter være opmærksom på de fortykkelser: trække dem, og en stor del af cirklen er på underarmen. Generelt intet kompliceret og hemmeligt. Som de siger, alt kommer med erfaring. Nå, opskriften på dejen Gozleme - kager fra Tyrkiet - er der allerede, nu gå videre til yderligere handling. Hvad du har brug for?

Ost plus greens

Vi vil forsøge at forberede en klassisk opskrift - Gozleme med ost og krydderurter. Osten take (eller kan Adyg feta) som den første ingrediens. Som det andet - persille og / eller koriander, basilikum, også vil gå godt.

 1. Ost smuldre og sprede en generøs lag af formationen test.
 2. Skær greens og også smuldre.
 3. Pak hver af de lag af konvolutter (til en stor pande er normalt placeret et par af et sådant produkt bør være at sikre, at der ikke var nogen åbne rum -. Ost kan vågne op og flygte i gryden.
 4. Bag "kager" i tre til fem minutter på hver side over medium varme (bruning skal vises).
 5. Her og klar Gozleme tyrkisk brød. Opskriften, som vi ser, er ikke meget kompliceret, men det viser sig alt det lækre og autentiske, som de siger nu.

lille hemmelighed

Lægning vores patty på en stor tallerken, du har brug for hver (selv varmt) at smøre smør. Derefter fadet viser sig udbud og smagfuld. "Lagring" tærter med ost og urter kan være den ene til den anden i vilkårlig rækkefølge. Og bringe til bordet den bedste varm.

Noget om fyldningerne: kød

Opskrift Gozleme tyrkisk kan have forskellige variationer. For dette er toppings. Da dejen er en grundlæggende og indiskutabel. Så du kan forberede denne parabol med hakket kød (ikke for hard-core fans af vegetarisme). Tag kødet (eller bedre diverse fx kalvekød) hakkekød - hylden. Tag løgene. Hans fint skåret og let steges i vegetabilsk olie. Så, i samme beholder tilføje hakket kød og fortsætte med at sauter indtil de er møre. Så giv udstopning køligt (da meget varm smeltet dejen, får det til at "flyde"). Og så - gentag trinene i den oprindelige version af opskriften Gozleme. Dej, som du måske husker, vi forbereder på samme måde som den første udførelsesform.

med ost

Opskrift Gozleme med ostemasse lidt anderledes metode til tilberedning af måltider med ost. Bare tage denne ingrediens i stedet for kornet ostemasse og udvide det til størrelsen af reservoiret. Endvidere vil alle trin gentages. Resultatet: perfekt kage til morgenmad!

Flere muligheder

Du kan lave mad Gozleme og stuvet spinat. For at gøre dette, pluk fra bladene fra stilke og ragout dem med en lidt ristet snittede løg pære. Under anvendelse af denne blanding som fyld.

Undertiden bruges som et deraf og grøntsager. For eksempel, fint stegt indtil kogt skiver af aubergine og tomat.

Eller her er en anden stor mulighed - med svampe og kylling. Kød kog og parse fibrene. Svampe (du kan tage de samme svampe), fint skåret og steges i en gryde med kødet.

Med kanel. Bare drys med kanel, rullede hver af de lag dej. Og derefter wrap konvolut udstopning inde.

Og selv med kogte kartofler! Det skal være præ-kogt (kan være i uniform). Skræl skræl og skæres i terninger knolde. Eller brug i form af puré.

Som i Tyrkiet

Uden tvivl, de etymologiske danne ord "Gozleme" omfatter "Gueuze" (fonetisk korrekt - "Goz"), som betyder "øje". Til denne samme grund, i nogle hjem restauranter og andre spisesteder skål er parat i form af tchebourek eller en slags halv-moon. I denne test kanten af reservoiret kan fastgøres med en gaffel, som om danner øjenvipper. Og sorten er serveret på en tallerken to stykker - ser virkelig helt ligesom øjet. Eller fadet forberedes i Tyrkiet i form af en halvcirkel, som også ligner i form af menneskelige øje. Sådan er den vidunderlige historie.

på bulgarsk

Indflydelsen fra tyrkiske køkken på den bulgarske er meget stort. Hvad enten det skyldes polutysyacheletnego åg, eller af en anden grund. Men faktum er, at i Bulgarien forbereder også Gozleme. Men i modsætning til de tyrkiske retter anvendes hovedsageligt udstoppet får ost, ost. Selv kagen kan være større (i en stor pande passer én). En ost smuldre i små stykker over planet af dannelsen af dejen, efterhånden tucking konvolutten. Og greens er normalt ikke tilføjet.

Bare et par tips til begyndere

 1. Fyld er nødvendigt at sætte ikke for meget. Det er alle de samme kage, ikke en tærte i den traditionelle vores forståelse. Derfor bør det ikke blive revet fra hvad der er indeni. Og det er nødvendigt temmelig flad end konveks.
 2. Du kan prøve Gozleme ovn ved hjælp Gløder på metalpladen. Især denne variant fans picnics og enhver "baggård" grill. Du kan direkte planlægge denne næste weekend, selvfølgelig, hvis vejret vil tillade os at forberede, så at sige, i det fri og uden regn.
 3. Set og verificeret empirisk, at osten i fyldning af ost med urter (eller bare ost) er det muligt at skifte til, sige, feta eller Adygei ost og ricotta, ost eller hytteost prisolenny. I princippet er alle disse produkter fermenteret mælk, der kun afviger i fremstillingsmetoden. Derfor formentlig, og udskiftelige. Så vi anbefaler at prøve, for eksempel i dag feta. Et par dage senere - hytteost (bare glem ikke at tilføje salt før tilberedning), såkaldt granulat, og ikke som en pasta!

Nå, nu du ved, hvordan man kokken er en vidunderlig, tilfredsstillende og lækre tyrkiske budding - Gozleme. Det er fortsat simpelt nok (selvfølgelig, i en ironisk forstand) - komme ned til erhvervslivet, at vi håber, at nogle af de uerfarne hjem kokke amatør nationale køkkener vil helt sikkert gøre på kort tid. Og alle behageligt måltid!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.