Intellektuelle udviklingKristendommen

Gomel Eparchy af den belarussiske ortodokse kirke

Gomel By - en af de ældste centre for afregning i Rusland og i nutidens Hviderusland. Dens rødder går tabt i dybet af historien, men vi ved, at det område af moderne i det niende århundrede Gomel region var underlagt Kiev prins. Derfor, efter dåb Rus til kristendommen spredte sig hurtigt her. Dette i sidste ende førte til, at regionen dannede et selvstændigt stift i Gomel, hvor billeder kan ses i gennemgangen.

Ancient History of Stift

Den første arkæologiske beviser oplysninger om tilstedeværelsen af kristne samfund i Gomel-regionen er det ellevte århundrede. Men når det først dukkede kirkens tilhængere i dette område er det svært at sige. Det er muligt, at inden år 988, den officielle dato for vedtagelsen af kristendommen i det område af bosættelserne af missionen og fællesskabet af troende.

I 1054, når der dannes Chernihiv fyrstendømme, Gomel indgik sin struktur som en af de vigtigste befæstede byer. Og i kirken om sine sogne og klostre regerede Chernigov biskop. Desuden en række områder, som nu nærer også Gomel Stift blev underlagt Turov og Smolensk afdelinger.

Stift fra XIV til XVIII århundrede.

Om kirken liv i denne periode er kendt ikke så meget. I 30'erne i det fjortende århundrede sluttede Gomel hertugdømmet Litauen.

I dokumenterne i forskellige aldre er nævnt forskellige ortodokse kirker i byen. Det Nicholas Cathedral slutningen af det fjortende århundrede, så Prechistenskiy templet og Trinity Church begyndelsen af det sekstende århundrede.

I det attende århundrede, begyndte arbejdet på opførelsen af den religiøse skole, og et par måneder senere, i 1772, på grund af delingen af Polen Gomel passerer under kontrol af den russiske krone. I dette tilfælde den ortodokse kirke på sit område, der hører under Stift Minsk.

Stolen i det XIX århundrede

Så Gomel der frem til midten af det nittende århundrede, da det blev et distrikt center i sammensætningen af Mogilev provinsen. På samme tid på sit område bygget nye templer - til ære for Ss Peter og Paulus og den hellige treenighed. Lige i midten af det nittende århundrede i Gomel det opererede fem ortodokse kirker og et kloster. Behov for åndelige uddannelse tilfredsstiller den religiøse skole.

Uafhængig styring Gomel Stift stadig havde, alle dets anliggender rettet Mogilevsky biskop. Denne situation fortsatte det længe nok, op til det tyvende århundrede. Grunden til dette var, at antallet af den ortodokse befolkning ikke var så stor for etableringen af en selvstændig afdeling.

Stift Gomel i det XX århundrede (indtil 1990)

Situationen ændrede i begyndelsen af det tyvende århundrede. På grund af stigningen i befolkningen og opførelsen af en række nye kirker erhvervede Gomel stift vis vægt. Som et resultat, i 1907 som en del af de Mogilev Stift Gomel præsteembedet blev etableret. Denne status blev opretholdt og området efter 1917 revolutionen. Kun i 1924 Institut for stedfortrædende kom fra pleje af biskoppen af Mogilev og fik selvstændig status. Først var det regerende biskop Nikon (Degtyarenko).

Men sammen med uafhængighed Stift Gomel blev konfronteret med modstand fra myndighederne. I 1925 blev den anden regerende biskop Tikhon (Sharapov) arresteret et par måneder efter sin udnævnelse til stolen. Selvom han lovligt forblev sit hoved, indtil 1934, at den faktiske kontrol nødvendig realisere andre biskopper. Lidt senere, med lukningen af katedralen i Peter og Paulus i 1935, har stiftets ophørt med at eksistere helt.

En kort periode med tø kom i de dage i Anden Verdenskrig. På dette tidspunkt fungerede Gomel Eparchy af den belarussiske ortodokse kirke, som beholdt status som autonom struktur. Efter krigen havde hun ophørte med at eksistere.

Stift Gomel efter 1990

Genoptagelsen af et fuldgyldigt kirkeliv i regionen var først i 90'erne. tyvende århundrede. Officielt Gomel Stift blev restaureret i 1990 i status af selvstændig afdeling, hvis kanonisk område er sammenfaldende med grænserne for feltet. Den første biskop, kaldet til at styre den nyåbnede bispedømme, blev biskop Aristarchus (Stankevich) med titlen "Gomel og Mozyr."

To år senere, fra Stift Mozyr afdeling blev sat i en separat struktur. Som et resultat, den anden bispedømme blev centrum for Zhlobin.

I 2007 i Institut for Gomel ved beslutningen af den hellige synode blev dannet Rechitskoye præsteembedet, som dog ikke vare længe - indtil 2012.

Efter døden af ærkebiskop Aristarchos afdeling blev ledet af biskop Stephen (Neshcheret).

Gomel Stift: sogne og provstier

Til dato, Department of territorium dækker et stort område og har et stort antal af de troende, i kraft af hvilken den direkte ledelse af kirkens strukturer inden for byens centrum er vanskelig. Derfor Gomel bispedømme, sogne, der er spredt i mange dele af regionen, er inddelt i ti distrikter, provstier, som fører tilsyn styring af alle aktiviteter i sognet og fællesskabet kommunikerer med administrationen af den herskende biskop.

Total til dato i afdelingen, er der omkring 140 kirker. Desuden er der fire kloster, hvoraf tre (Tikhvinsky, Assumption og Korma) er kvinder og én (Nicholas) mandlige.

Kirke og Samfund Interaktion i Gomel

Mellem de forskellige sektorer i civilsamfundet og kirkelige strukturer kontakt udføres af ti specialiserede afdelinger, som er placeret i bispedømmets administrationsbygning. Ud over disse funktioner flere kommissioner for visse spørgsmål vedrørende livet i stiftets.

Som for kirken uddannelse, så under jurisdiktion af Institut for territoriet er der to unge broderskab - diocesan og St. Nicholas Kloster. I samme kloster for lægfolk jævnligt læse foredrag om åndelig uddannelse, lokale historie og andre relevante emner, driver en børns studie og det bibelske evangelium studiegruppe for unge og for voksne.

På stiftets niveau, og en række af begivenheder, såsom februar turnering intelligent "Tabor" spil, som har international status, eller en række begivenheder dedikeret til dagen for ortodokse bøger.

Unge broderskab engageret i arbejdet med børnehjem. En række præster i bispedømmet har arbejdet i fængsler. Også, fra tid til anden i forbindelse med velgørende handlinger og andre begivenheder.

pilgrimsrejser

En vigtig plads i livet i afdelingen for Gomel tager pilgrimsrejse aktiviteter. På den del af sit lederskab af Kirken fører tilsyn med pilgrimsfærd afdeling. De programmer, der tilbydes af Stift Gomel - pilgrimsrejser til hellige og mindeværdig for de ortodokse steder i Hviderusland, Rusland og Ukraine. gruppe sendte også i udlandet på regelmæssig basis, for eksempel i Italien. Hvert år, at tro de unge går til Frankrig i tværreligiøs Kloster Teze. Men det mest populære program, der giver Gomel Stift - en tur til Jerusalem til templet af Den Hellige Gravs. Men i hendes daglige besøg af andre kristne hellige steder lokaliseret på det område af det moderne Israel.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.